Planlagte kuld: Cleo er parret og vi forventer hvalpe ca. 9. januar 2009.

Hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra ca. den 6. marts 2009.

Labrander Cleopatra (Cleo)

Moselunds Røde Robin (Mjølner)

Labrander Freja "Paula" Labrander Frigg "Luna"
Labrander Fauna Labrander Flora "Bessie"
Labrander Frodo "Max" Labrander Frey "Simba"
Labrander Fenris
Vores næste kuld bliver på Labrander Cleopatra (sort tæve efter Nanna og Dario, som bor hos Helens søster, og som kommer hjem for at få et kuld hvalpe) og vores egen Mjølner (Moselund´s Røde Robin), som efter vores mening har et sind og et temperament, man skal lede længe efter. Hans ro og selvsikkerhed kombineret med Cleos energi og kærlige væsen tror vi kunne give gode, sunde, arbejds- og træningsivrige hvalpe. Både hende og Mjølner er AA på hofter, 00 på albuer og gentestet PRA-fri.

Cleo bærer gult, så hvalpene bliver gule og sorte.

 

10.11: Så er Cleo (Labrander Cleopatra) parret med vores egen Mjølner (Moselund´s Røde Robin). Parringen foregik den 10. og 11. november, så vi forventer hvalpefødsel den 09.01.09 sådan ca. Det endte med, at vi ikke fik en nøjagtig progesteron måling, som vi ellers plejer for at fastslå ægløsningstidspunktet. Mjølner er vokset op og bor sammen med tæver, og som den gentleman-hund, han er, så går han ikke rundt og bespringer tæverne i utide. Da vi derfor kom til Støvring til Cleo først i fredags og så i søndags, og Cleo var temmelig "tøjtagtig" og i egne øjne helt klar, ville Mjølner ikke parre sig med hende. Vi fik fredag taget en blodprøve på Cleo, og svaret fra dyrlægen lød, at hun formentlig var parringsklar lørdag med 2. parring søndag. Svaret kom dog først, da vi var ankommet hos Cleo med Mjølner, og da havde han sådan set tydelig fortalt os, at hun var ret lækker, men ikke helt klar. Det bliver Mjølners første kuld hvalpe, og vi er meget spændte på især temperamentet. Mjølner har, lige fra vi fik ham hjem 8 uger gammel, haft en fantastisk ro og evne til at hvile i sig selv. F.eks. når vi fodrer alle vores hunde morgen og aften, så får Mjølner altid sin mad sidst, selvom han uden tvivl er alfa-han og førerhund her hos os. Det skyldes, at Mjølner helt roligt afventer den skål, der hedder Mjølner, medens de andre især de unge hunde, næsten ikke kan vente, til deres navn bliver råbt op. Og sådan har Mjølner været altid. Hvis hans afkom ligner ham af temperament, så kan de anbefales til selv familier med ret små børn, da han aldrig har været upassende anmassende i sin adfærd og samtidig altid er frisk på en jagt, træning eller hvad som helst, vi finder på at tilbyde ham.

Hvis vi deler pølsestumper eller en frikadellerest ud til hundene her i huset, står alle de andre hunde omkring os, svaler lidt og hopper måske lidt efter lækkerierne, mens Mjølner bliver liggende på sin sækkepude og kigger på os. Selvfølgelig får han sin del af kagen! Den ro, han giver til hele vores flok, også når der er små hvalpe i huset, som han blidt men konsekvent lærer at forholde sig roligt, hvis de vil være hos ham, ønsker vi virkelig, at alle hans hvalpe får. 

Cleo er mere energisk og kan til tider virke lidt hektisk, når hun kommer på besøg her ved alle vennerne, men samtidig har hun derhjemme (hos Helens søster) kunnet være alene hjemme i hele huset uden at ødelægge noget, fra hun var meget lille. Hun har sin fars (Lab Treasure´s Dario) smukke hoved, men er noget mindre end f.eks. hendes mor, Nanna. Hun vejer ved parringen kun 30 kilo, og er altså en lidt mindre model. Mjølner er med sine 34 kilo heller ikke nogen stor han, men han overholder racestandardens ønsker med 57 cm. højde over skuldrene, ligesom Cleo måler 54 cm. samme sted. Begge forældrene er udstillet og har fået Excellent. Cleo blev 1. vinder i mellemklassen i Vejen i august, og Mjølner bliver ofte vinderplaceret, får altid Excellent men taber ofte 1. vindertitlen til de større hanhunde. Hvis der sidder nogle, som har lyst til at blive skrevet op til en hvalp fra dette kuld, vores F-kuld, må I meget gerne kontakte os. Der er på nuværende tidspunkt 3 hvalpe reserveret, så det gælder om at sige til, hvis man vil skrives op. Cleo kommer selvfølgelig hjem til os for at føde og være her med sine hvalpe, så fra ca. midten af december er det muligt at møde begge forældre her hos os. Det er første gang, vi kan tilbyde det, da vi ikke tidligere har ment, at Mjølner var bedste valg til en af vores avlstæver. Se også siden om hvalpe, da vi her har mere information om de to forældre til F-kuldet.

Mjølner skal også parre Cleos sorte søster, Claudia, ved hendes næste løbetid, og Claudia bor i Herlev og skal have sine hvalpe der. Hun kommer formentlig i løbetid kort før nytår, så der bliver hvalpe at se på i februar. Kontakt os gerne, hvis I vil skrives op hos Marianne og Ivan til en lille Sjællænder-hvalp! 

09.12.2008: Cleo (Labrander Cleopatra) har i dag været til scanning, og hun er drægtig med mange hvalpe, sagde dyrlægen i Aalborg. Mjølner tager det dog helt roligt og havde ikke lyst til en cigar! Farven og kønnet på hvalpene kender vi naturligvis ikke, men hvis vi regner med nogle gule, nogle sorte og både hanner og tæver, så rammer vi statistisk set ikke helt ved siden af. Cleo skal føde ca. den 09.01.09

Billeder fra Cleos skanning. De sorte cirkler er hvalpe, men det er ikke muligt at tælle hvalpene udfra disse 3 billeder. Både fordi der kan være hvalpe ovenpå hinanden, hvalpe man ikke kan se og nogle af hvalpene er muligvis med på flere af billederne. Det var heller ikke vigtigt for os at vide, hvor mange der kommer, men rart at vide, at selvom Cleo er jomfrueligt slank stadigvæk, så er hun drægtig. Hendes mor Nanna blev skannet ved 1. kuld. 6 hvalpe mente dyrlægen, og der kom så 14 hvalpe. Så det er rigtig svært at vide hvor mange.

08.01. kl. 10.45: Så er Cleo så småt i gang med fødslen. Hun er nu i det, man kalder "opblokningsfasen", som varer fra 6 til 24 timer i følge bøgerne. Dem har Cleo nu ikke læst, så hun lader naturen råde, og man skal derfor ikke blive bekymret, hvis der går f.eks. 36 timer inden første hvalp bliver født. Men det tror vi nu ikke. Hun har det godt nok og kan stadig sove lidt ind imellem. Der er ingen veer i opblokningsfasen, men hun vil ikke spise, graver meget i underlaget (sækkepuder, hulerne udenfor, gulvet osv.) Og så puster hun (halser, kaldes det) og er rastløs. Vi glæder os, nusser om Cleo, følger hende, når hun gerne vil ud en tur, bager kager til fryseren, (som vil blive serveret til barselsgæster om ca. 3 uger, når Cleo og hendes hvalpe er klar til visitter), og her hos os er en hvalpefødsel en stor, glædelig begivenhed, som vi nyder meget. Amalie gik modstræbende i skole, da hun jo nok syntes, det burde kunne indbringe en "sygedag", og hun vil helt sikkert skynde sig hjem i dag. Vi opdaterer igen, så snart der er nyt, og ellers senest ved 16-tiden.
08.01. kl. 15.15: Det går stille og roligt fremad med lidt stigende intensitet i Cleos halsen og graven, afbrudt af nu kun korte søvnperioder ind i mellem. Det er jo første gang, Cleo skal føde, og derfor er det lidt svært at vide, hvor langt vi er fra den 1. hvalp. Men formentlig går der stadig nogle timer, og måske bliver det først i nat engang. Cleo virker rolig og tilpas, selvom det naturligvis er nyt for hende det hele. Der er stadig ingen veer, så vi er stadig i "opblokning". Vi opdaterer igen ved 20-tiden eller når der er nyt. 

08.01. kl. 19.45: Vi nærmer os. Cleo vil ud og lufte sig med korte mellemrum, og de første spredte veer er set. Men endnu ingen synlige resultater at prale med. Vi forbereder os nu på natteroderi (af den gode slags, forstås) og sover lidt på skift, så vi begge kan være friske og vågne, når det for alvor går løs. Vi opdaterer efter 1. hvalp eller senest kl. 22.00, hvis der ikke er sket noget endnu. Så nogen kan komme i seng, tænker jeg.

08.01. kl.22.00: Vi venter stadig. Cleo har flere og flere sammentrækninger, og vi fornemmer, at det nærmer sig hastigt nu. Vi opdater efter 1. hvalp.
08.01 22.10 1. hvalp fin sort tæve, 385 gram, hun sutter allerede og Cleo pusler hende. Ren idyl og bare så fedt!
08.01. kl. 23.10 Gul han, 455 gram, masser af mod og lyd!
09.01.kl. 00.10 Gul tæve, 395 gram. Jo Cleo overholder hviletidsreglerne og tager tilsyneladende 1 hvalp i timen. De 2 første har nu små tykke maver, er blevet tørre og småsover. Så godt med en ny til at sutte (det frigiver nemlig Oxytocin, når hvalpene sutter, som får livmoderen til at trække sig sammen = flere veer. Der er stadig flere hvalpe i Cleo.
09.01. kl. 03.10: Sort tæve, 360 gram
09.01. kl. 03.50 Gul han, 420 gram til natteravnene og dem i USA. Det begynder nu at være svært at sige, om der er flere hvalpe i Cleo. Hendes livmoder er efter fødslen noget hævet, og der har været temmelig meget fostervand med alle hvalpene. Det er også pænt store hvalpe, da Cleo selv vejede 260 gram ved fødslen. Vi afventer nogle timer, og ellers tager vi til dyrlægen til røntgen for at være sikre på, om der er flere.
09.01 kl. 04.45 Sort tæve 325 gram og Cleo er stadig frisk. Nu tror vi selv at der højst er en enkelt hvalp tilbage. Men, det er svært at sige med sikkerhed. Vi holder naturligvis stadig vagt og opdaterer så snart der sker noget.
09.01 kl. 7.15: Cleo har nu fået en indsprøjtning kalk efter samråd med dyrlægen, da vi mener, der er en hvalp mere i hende. Om 1-2 timer skal vi derhen, hvis der ikke sker mere. Cleo og hvalpene har det fint. Til de af Jer, der nu kan se, at der ikke var en sort han, som I havde ønsket, og alle de andre, der er skrevet op til hvalp - nu hviler vi i dag, og kontakter Jer senere i dag eller i morgen. Vi har jo Nanna, som skal føde om 20 dage, så alle kan stadig få en hvalp i det køn, de har ønsket sig. Vi skal nu glæde os over 6 stærke hvalpe, og køn og farve er lige nu lidt ligemeget. Men vi ringer til Jer i den rækkefølge, I har henvendt Jer.
09.01. kl. 7.40: Gul han på 485 gram. Ligeså mørk som sin far, ser det ud til, og en ordentlig kleppert. Den største indtil nu fra Cleo. Vi er stadig ikke sikre på, om hun er færdig, for Cleo tager det stadig stille og roligt, har få presseveer for hver hvalp, og alle 7 er født i fødekassen. Ikke noget med at løbe rundt og lægge dem udenfor eller i sækkepøllerne. Arne, som har bygget fødekassen, er selvfølgelig stolt, når tæverne vælger hans håndværk frem for deres egne hjemmegravede huler!
09.01. kl. 8.20: Vi synes nu, at vi kan mærke en hvalp mere i Cleo, og vi har derfor besluttet at afvente nogle timer, og så få besøg af vores egen dyrlæge. Cleo har klaret det så flot, og hun er nu så slank og sammentrukket, at vi mener, der højst kan være en hvalp i hende. Vi har så bedt hende om, at hvis det nu er muligt, og hun i øvrigt er ligeglad, så må det godt være en sort han. Mere følger senere.
09.01. kl. 13.00: Nu er vi helt sikre på, at Cleo er færdig. Dyrlægen har været forbi, mærket hende igennem og givet hende noget, der trækker livmoderen sammen. Hun har også fået en gang antibiotika, sådan for alle tilfældes skyld, og fordi vi var usikre på, om alle moderkager er gået. Hvis der er lidt tilbage, så klarer antibiotika det. Nu slapper Cleo lidt af igen, og senere vil vi snige os til det første billede af hvalpene, så I kan se vidunderne. Tak for alle de søde hilsener undervejs; det gør det ekstra sjovt at have fødsel i gang. Håber I alle er klar igen den 29.01, når Nanna skal i gang.
09.01. kl. 16.00: Så har vi de første billeder af hvalpene, som Arne skyndte sig at tage, mens Cleo var lidt i bad. Hun forlader dem meget nødigt, og det er helt naturlig adfærd de første dage til uger. Dyrlægen fik da også en nogen anden hilsen, end sidst han mødte Cleo, og hendes beskyttertrang overfor hvalpene er helt, som den skal være. Hvalpene har fået deres stambogsnavn nu, som er vores valg af navn, der begynder med F, da vi nu er kommet til F-kuldet. Man må selvfølgelig kalde hvalpen lige, hvad man har lyst til, men vi sikrer os på denne måde, at vi ved, hvilken Balder I evt. ringer om 4 år senere, når vi spørger, hvad er det nu, han hedder i stambogen? Så ved vi hvilke forældre, om der har været problemer med kuldsøskende osv.

Den gule tæve hedder Labrander Freja. De sorte tæver hedder: Labrander Frigg, Labrander Fauna og Labrander Flora. De 3 gule hanner hedder: Labrander Frodo, Labrander Fenris (den største og ledeste, må det vel blive!) og Labrander Frey.

 

Her kommer billederne:

Kort før fødslen ville Cleo helst være tæt på en af os for at få opmærksomhed, her for en backrup. Som det ses har hun stort set mistet sin ungpigefacon.
En vigtig forberedelse til en kommende fødsel er, her hos os, at der skal graves en hule i græsplænen. Alle vore tæver har gjort det, og Mjølner vogter med omhu den tomme hule, når Cleo er optaget andetsteds.

Her er de så, 3 sorte tæver, 1 gul tæve og 3 gule hanner. Trinde og velfodrede trænger man til en lille lur.
Allerhelst vil hvalpene ligge i en dynge med kontakt til søskende, det føles åbenbart trygt og godt. Det er forbavsende så meget de allerede kort efter fødslen er i stand til at "møve" rundt.

 

Så har Cleo hvalpene der, hvor hun helst vil have dem, mellem forbenene, så hun kan lægge sit hoved ned over dem.

10.01: Cleo og hvalpene har haft en rimelig rolig nat. Ligesom for de andre gange, vi har haft tæver med hvalpe, kan der for Cleo pludselig være en "der er blevet væk", og så bliver hun lidt urolig, indtil hun har styr på dem alle igen. Det kan godt være, hun ikke kan tælle til 7 (eller hendes mor Nanna ikke kunne tælle til 14 i sin tid), men hun ved instinktivt, hvis der mangler en hvalp. En af os sover lige ved siden af hvalpegården, så vi kan hjælpe lidt til, så længe det er så nyt for Cleo. I dag vil vi veje hvalpene sidst på dagen og sikre os, at alle er i trivsel.

En kommende F-hvalpeejer spurgte i går, hvorfor de gule er så lyserøde på snuderne og ved øjnene, når nu Mjølner er så mørk. Af hensyn til andre med samme tanke, vil vi lige fortælle, at alle gule hvalpe er lyserøde på snuderne, læberne, trædepuderne osv. ved fødslen. Om kort tid kommer det sorte pigment frem alle de lyserøde steder, og vi skal nok fotografere de første sorte trædepuder eller snuder, der kommer frem.

 

13.01. Hvalpene og Cleo har det stadigvæk godt. Cleo er den "gammeldags" type forældre, der går ind for ro, renlighed og regelmæssighed, så det er sikkert de reneste, fedeste små hvalpe i miles omkreds. Billeder følger senere på dagen.

Der er periodevis ren idyl hos Cleo og hvalpene, som i dag er blevet kontrolvejet og mærket med rød farve, så vi kan kende forskel på dem og sikre os, at de vokser planmæssigt alle sammen. Og foreløbigt ser det fint ud, og hvalpene har taget mellem 85 og 100 gram på hver siden fødslen. Cleo kan stadig ind i mellem blive lidt urolig, hvis hun synes, der mangler en hvalp, og vi sover stadig ved siden af hvalpekassen, så vi lige kan assistere og tænde lys for hende.

Som I kan se på billedet her af Frey, så er de gule hvalpe nu ved at få den sorte farve i ørerne, på læberne osv. Det vil være tiltagende over de næste uger. Gule labradorer har nemlig mørk hudfarve.
 

13.01: Mjølner har i dag for første gang været i nærkontakt med hvalpene. Han var i formiddag smuttet ind i et ubevogtet øjeblik, og da vi opdagede ham, lå han ved siden af kassen. Cleo havde ikke noget i mod det, men billederne herunder er nu taget under Cleos luftetur.

Mens Cleo lige er ude for at gø af naboen, er den stolte far hoppet i kassen for at passe på hvalpene. Mjølner er lidt betænkelig, når de kommer så tæt på. Bemærk at både snude og trædepuder er ved at blive sorte!
Er der nogen der kan få øje på lighederne mellem far og søn?
15.01: Hvalpene har nu, 1 uge gamle, alle fordoblet deres fødselsvægt, og nogle har taget endnu mere på. Mjølner har i dag besøg af Claudia (Cleos kuldsøster, også sort), som derfor forhåbentlig er i lykkelige omstændigheder i morgen og ca. 61 dage frem. Her er et billede fra 15.01.  

20.01: Ikke noget nyt om hvalpene endnu i dag - endnu har ingen valgt at åbne øjnene, når vi har kigget på dem! Men vi må lige fortælle, at Nanna i dag har været på vægten igen. Hun vejer nu 12,2 kilo mere, end ved parringen. Og der mangler som bekendt 9 dage endnu, før hun skal føde. Nanna havde ved C-kuldet dagen før fødslen taget 9,5 kilo på, og fik dengang 14 ikke så store hvalpe, og ved E-kuldet tog hun 11,7 kilo på og fødte 10 store hvalpe. Som noget lidt nyt i Nannas drægtighed, har hun dog denne gang tydeligt meget mælk klar og hendes yver kan sikkert sagtens være skyld i noget af vægtøgningen denne gang. Men alt i alt er der tegn til, at Nanna slutter sin karriere som avlstæve med et stort kuld igen, og det vil sikkert glæde de af Jer, der er kommet til i den sidste tid som interesserede i en Nanna/Dario hvalp, og derfor er lidt nede på listen over dem, der er skrevet op. Nanna ligner en, der kan levere til alle, hvis ellers køn, farve og ikke mindst temperament kommer til at passe til de familier, der er skrevet op. Og selvom Dario nærmer sig "senior-klassen" til udstillinger, så er der altså stadig masser af "krudt" i ham, siger Nanna.
Vi har fået en henvendelse fra dem, der laver servicehunde her i Danmark, og de er interesserede i en hvalp efter Cleo og Mjølner, da de gjorde os opmærksomme på, at det er det første danske kuld labradorer, hvor begge forældre er mentalbeskrevet. Da de samtidig var godt tilfredse med både Cleos og Mjølner hurtige afreaktioner til mentaltesten, har de tilbudt at komme og teste alle hvalpene i F-kuldet, når de er 7 uger gamle med henblik på at finde den hvalp, der passer bedst til deres ønsker for en kommende servicehund. Hvis de altså ved tasten mener, at hvalpene er egnede til videre træning. Da de 3 hanner fra F-kuldet var reserveret, har vi denne gang kun kunnet tilbyde dem, at de måtte vælge en tæve, og det har de accepteret. For de øvrige hvalpekøbere til F-kuldet betyder det, at de vil kunne få en beskrivelse af deres hvalp fra "professionelle" hvalpebedømmere, og for os betyder det, at vi kan overvære, lære og lytte til deres måde at udvælge på, og dermed forhåbentlig kunne styrke og udvide vores egen hvalpetest, som vi indførte ved vores D-kuld, og som indtil nu har vist sig at give et rigtigt billede af hvalpens egenskaber langt hen ad vejen. Vi håber så også, at vi kan lokke nogle af de kommende F-hvalpe ejere med til en mentalbeskrivelse af deres hvalpe, når de bliver gamle nok til det, så vi forhåbentlig kan lære endnu mere om, hvordan de mentale egenskaber nedarves fra forældrene til hvalpene.

Så er hvalpene 11 dage gamle. Vi håber, det er til at se på billedet sammen med Cleo, at de fylder mere og mere. Flere har nu tredoblet deres fødselsvægt, og resten er tæt på. Normalt siger man, at hvalpene skal fordoble deres fødselsvægt den første uge, og tredoble den i løbet af 2 uge. Det skal de nu nok nå, siger Cleo, som stadig opholder sig hos hvalpene mindst 23 timer i døgnet, kun afbrudt af korte lufteture i haven og en enkelt skovtur om dagen. Til venstre ses Frodo, som ikke lige var ved at spise, og derfor i dag blev valgt af fotografen. Bemærk hvor velpigmenteret (sort) snude og trædepuder er blevet. I øvrigt skal hvalpene i dag have klippet kløerne for første gang, så de ikke kradser hun på deres mor! Vi afventer nu de første åbne øjne en af dagene, og det er rigtig svært at passe vores arbejde, fordi Arne og jeg har en måske lidt umoden konkurrence i gang om, hvem der ser de første åbne øjne! Så meget tid tilbringes hos Cleo og hvalpene disse dage.

22.01: I dag har hvalpene åbnet deres øjne for første gang. Det er også i dag vi har set de første ubehjælpelige forsøg på at komme op og gå. Det minder meget om Bambi på glatis, temmelig usikkert og vaklende.
Nu begynder hvalpene at åbne øjnene. De kan naturligvis stadig ikke se alverden, men i løbet af få dage begynder de at dreje hovedet efter os, når vi er i nærheden af kassen.

At sove i dynge med hovedet på en bror eller søster er slet ikke så dårligt. 

De fleste af døgnets timer går stadigvæk med at sove og spise. Men når de nu er så nuttede, når de sover, hvorfor skulle de dog så også lave andet?

25.01: Så har det været store flyttedag, hvalpene er flyttet fra fødekassen og ind i hvalpegården. De er begyndt at gøre de første forsøg på at rejse sig op og gå. De forsøger meget hurtigt at komme fra tæppet og ud på aviserne, når de skal besørge. Det kniber dog lidt med koordineringen, da det virker, som om de tror, det er nok at få forbenene ud på avisen, før man gør, hvad man skal. Det varer dog normalt kun ganske få dage, før de har regnet den ud.

Hvalpegården står i et hjørne af vores store køkken.

Cleo og Mjølner har al mulig grund til at være stolte, det er et fint kuld.

De første dage efter fødslen kunne alle hvalpene + en varmepude uden problemer være i opvaskebaljen. Det er slut nu, faktisk ammer Cleo de fleste gange, i løbet af dagen, siddende, for at gøre plads til alle hvalpene på en gang. Om natten ligger hun ved hvalpene og passer dem efter alle kunstens regler.

28.01:

Mens der bliver gjort rent i hvalpegården, må man godt låne de stores sækkepude
Hvis mormor Nanna holder øje.
Man kan selv gå ned fra sækkepuden, for at tisse på gulvet! FLOT IKKE?

Mon ikke Nanna glæder sig til at få sine egne?

Her passer hun børnebørnene.

30.01:

Hvalpene har for første gang fået tørkost. opblødt hvalpefoder med lidt A38 på toppen.

De har alle smagt på det nye, for nogle mere spændende end for andre.

02.02:

Også Cleos hvalpe har haft en begivenhedsrig dag. Ikke nok med at de er begyndt at spise opblødt tørkost med A38, nogen af dem har også været en tur ude på terrassen sammen med deres mor.
05.02:
Det er vel ikke for tidligt at se, hvad det er mor spiser?
Nu er Cleo ikke længere indstillet på at lægge sig hos hvalpene ret længe af gangen. Fodringen foregår ca. 20 minutter af gangen, en 5-6 gange i døgnet, men hele natten må hvalpene klare sig selv.  Når man har spist og man har leget, er det tid til en lille lur. Det er fantastisk så fredfyldte små hvalpe kan se ud, få minutter efter, at de har styrtet rundt i køkkenet og leget med hinanden, og nogle af de store hunde.

Hvalpene er begyndt at komme ud flere gange om dagen, 10 minutter af gangen, og mens nogen træner renlighed, er der andre der mener at det der med frisk luft er stærkt overvurderet. 

Hvorfor skal man ud når man har et dejligt varmt køkken at lege i?

09.02: F-kuldet har flere og flere daglige ture ud i haven. Altid kærligt overvåget af de store hunde og os.

Hva'så brormand, skal vi gå "uj i'en"

Puha! Jeg skulle nok ikke have set filmen færdig i aftes.

Freja på "eventur".

Næsten alle samlet.

Frigg leger med det gamle juletræ.

Flora står smukt.

Fenris "den frygtløse" angriber juletræet.

Frodo på sporet; "Der har været en hund her!"

Mormor Nanna med Frey og Freja. Gerne nusse ikke "babse".

Hov siger Frey; "Der er et Cafeteria!"

Hvalpemagneten Amalie.

12.02: Strålende solskin i No, og F-kuldet nød dagen i fulde drag!
Bvadr! Naturen smager ikke så godt, som man skulle tro. Halmhuler er super til vinterhvalpe ude på landet.
Ups. Høj kant. Lunt og godt - jo flere - jo bedre
Motorikken bliver bedre af leg udenfor. Nå, jeg vidste ikke, det var din hale.
Hvordan trækker man fyrregrene op af krukkerne? Forsigtigt, siger Freja.

Små hunde kan godt ligge i store sækkepøller. Se selv.
Frodo: "Hovsa - kom det med på billedet? Det var ellers ikke mig, det var Fenris!"
Helle har bare taget på hvalpe. Bare man skulle på hvalpemotivation i Struer hos Helle.

15.02:

Tante Dina må lægge øre til lidt af hvert! Også onkel Wimsey fungerer som legekammerat.
Det er imponerende, hvor stor tålmodighed de unge hunde har i forhold til hvalpene. Pona affinder sig fuldstændigt med hvalpenes behov for tyggeting; i dette tilfælde hundeøre!
Der er behov for mange legetanter, når 7 meget vågne hvalpe skal have afreageret inden en "forhåbentlig" lang nats søvn.
Ikke engang et bid i overlæben får Dina til at protestere. Imponerende for os, der selv har mærket deres sylespidse tænder. Favorit hyggehunden er dog stadig mor Cleo. Hun kan nemlig noget, de andre ikke kan.
Et efterhånden sjældent syn. Alle hvalpene på et billede.

18.02:

F-kuldets bedste leg for tiden er afgjort bidelegen. Frey bider i Frodo, mens Fenris denne gang er uskyldig.
Her er Fenris så ikke uskyldig x 2.
Fauna Frodo og Frey bider i juletræet i stedet for hinanden.
Flora er næsten blevet væk! Synes hun selv, da hun blev fundet.
Fenris Freja
Frey, se lige den toplinie! Nuttet.

Frigg har fået øret i klemme i Fenris. Hvor dumt af hende.

En gammel parasolfod kan virkelig gøre lykke, når man er knap 6 uger.

23.02:

Syvlingerne var sammen med deres far på deres første køretur. Turen gik til Rindum.
Ineke tager imod ved lågen.
Deres hund fik en hård medfart. Undskyld! Ny have, nye udfordringer.
De små fugle blev flyttet lidt. Undskyld! Fuglebadet blev testet. Undskyld!
Mejseboldene blev prøvesmagt. Undskyld! Fenris var bare så sød.
Freja spiste fuglenes æbler. Undskyld!
Flora botaniserede. Undskyld!
Rapanden får muligvis varige men. Undskyld!
Men se hvor fredelige de også kan være. Tusind tak for en stor oplevelse.

03.03:

F-kuldet måtte så om på den anden side af huset og lege med de voksne. Hold da op nogle store musehuller. Kan jeg hjælpe med at grave?

05.03:

I dag er F-kuldet blevet vejet for sidste gang, da der kommer dyrlæge besøg her i eftermiddag. 

Frodo hænger på den, men tager det med ophøjet ro.

Vi er ved at lægge sidste hånd på beskrivelser af de enkelte hvalpe, så de kan få pakket deres kuffert inden de begynder at flytte hjemmefra i morgen.

 

Moselund's Røde Robin

DKCH DCHKLB INTCH

Coco Loco's Porche

FINCH RUSCH

Gallybob Quiggley

Gallybob Odin
Gallybob Chicory
Bubbling Maya Cambremer Tom Cobbley of Charway
Bubbling Claire De Lune
Moselund's Grønne Gamba Ålflasker Charley Rockystar's Spurm
Glosmere Rich Tea
Moselund's Tante Tut Country Song's X'I
Pippi Of Barking Voices
Labrander Cleopatra

INTCH NORDCH DKCH SCH NCH DCHVDH PLCH SVCH NOJV02 SV03 DKKV04 KBHV06 DKKV06 KBHV07 DKKV07

Lab Treasure's Dario

GBCH NCH SCH FINCH INTCH NORDCH

Carpenny Walpole

Hawksmoors Webster

SH.CH.

Covetvood Elouise of Carpenny

INTCH DKCH SCH KBHV00 NORDV00 KBHV03 DCHVDH

O'Sofinas Quite as nice

SCH SVCH

Trendmaker's the Moose is loose

INTCH FINCH ESTCH FINV-95 ESTV-96 

Loresho's Jello

Gilhøj's Nuttede Nanna

 

Coco Loco's Vip

FINV-03

Mailiksen Gentleman

Bubbling Maya
Gilhøj's Tændte Tyra Cody

DKCH BRUGSP

Gilhøj's Moster Molly