Det første kuld i 2024
Kali (Labrander Kali) Tintin (Melicmark The Magician) 
Kali (Labrander Kali) Tintin (Melicmark The Magician) 
Labrander Oona
Labrander Oskar
 
Labrander Oline
Labrander Odysseus
Labrander Orca
Labrander Olander
Labrander Orfeus
Labrander Oompa Loompa
19.10:
Vi har nu besluttet, hvem der skal være far til Kalis første kuld hvalpe. Valget er faldet på Tintin (Melicmark The Magician). Han er en meget ung hanhund, der er super sund, og har et dejligt temperament. Han er undersøgt og fri for alle arvelige sygdomme. I øvrigt er han beslægtet med O-S-U kildets far, Major (se O-S-O kuld for billeder af ham), som er hans oldefar, og som vi var meget begejstrede for.

Avl og udvælgelse af gode forældre-dyr er aldrig nemt.  Ham her var og er vores 1. valg, men 2. og 3. valg er tæt på lige så godt. Vi ved, at vi 'spiller Vorherre' hver gang, og vi kommer aldrig til at tage let på den slags. Vi har også lært, at når vi finder smukke udenlandske hanhunde, så får vi skønhed men ofte uforudsete 'sidegevinster' med hjem. Det sikre gode valg er en opdrætter, vi stoler meget på, og en hanhund vi møder og har mødt i ringen. Tintin er sund, af sunde forældre og øvrige forfædre - og så er han rar! Jane og Kali er enige i vores valg!
Da begge forældrene er gule og ikke bærer brunt, bliver alle hvalpene gule.
25.12:
Så er Kali (Labrander Kali) startet i løb, så vi forventer parring i uge 2 i det nye år. Det betyder at der, hvsi alt går vel, vil blive født hvalpe i uge 11. Hvalpene vil så være klar til at flytte hjemmefra midt i maj i uge 19.
Vi skaynder os at lave en endelig aftale med Tintin (Melicmark The Magician) om et besøg i det nye år. Vi glæder os, og det tror vi ofgså der er andre der gør.
09.01:
Kali har været på date med TinTin (Melicmark The Magician), og begge hunde gjorde deres allerbedste. Skanning af Kali i Hinnerup om ca. 4 uger bør vise os med sikkerhed, at hun er drægtig med fine gule bamser. Kali's progesteron steg bare hurtigt, ligesom Vera og Vera's mor har gjort, men mødet mellem de to hunde var på præcis det rigtige tidspunkt! Og det ved vi med sikkerhed, fordi vi jo måler det nøjagtigt hos Hinnerup. Vi glæder os helt vildt til det her!!!
23.01:
Idag har vi været til formiddagskaffe hos Jane, Kali og hendes tro væbner, Quieto.

Kali er nu efter planen 17. dage henne i drægtigheden. De første tegn på drægtighed hos en tæve er adfærdsændringer. Mere kælne, tryghedssøgende hunde, der hellere vil ligge tæt end gå en lang tur. Tæverne er normalt (for labradorens) vedkommende mere sultne, og Kali stirrer da også intenst i Quietos skål efter en foderbid, når de har spist. Gamle skønne Quieto er mere påpasselig med, hvem der nærmer sig hans Hjerter Dame, men han efterlader altså ikke mad til hende med vilje. Hos netop Labrador Retriever vender hårene i lysken sig på en helt særlig måde, når en tæve er drægtig. Svært at beskrive, og ses især i modlys, men ikke desto mindre et tegn, vi som opdrættere kender og ser allerede nu. Hvalpene er stadig så små, at de nærmest ikke kan kaldes hvalpe, men nok nærmere embryoer. Kali skannes den 5. februar, og først der kan vi sikkert sige, om vi har ret i de ting, vi ser.
05.02:
I dag er Kali blevet skannet, og der er 8-10 hvalpe i hende. De er alle ca. 1,7cm. store på nuværende tidspunkt. Det er facinerende, hvor hurtigt det går fra nu af.
Kali venter.
Skannings billeder
14.02:
Kali er nu halvvejs godt og vel i sin drægtighed. Nu er hvalpene blevet til fostre, og faktisk har de også besluttet, om de er en hanhvalp eller en tævehvalp. Det hjælper altså ikke længere at hviske ønsker i Kalis øre. De næste uger skal hvalpene mere eller mindre bare vokse. Vi siger bare, men husk at al mad går igennem Kali, så fokus er stadig på Kalis kost, nok af den, og at hun ikke stresser eller belastes. Hun må gerne gå lange ture, men hun skal ikke udsættes for træning på vildt eller andet ophidsende. Kali bygger hvalpe - og intet andet forlanges af hende lige nu. Hvalpene er i starten af 5. uge 1,5 cm, og det siger sig selv, at de mangler en masse. Måske begynder Kali at mærke, at de fylder mere. Måske skal Kali have flere små måltider fremfor de 2 store, og alt det har Jane styr på. Nu er det jo Labrador Retriever, vi har, og de går faktisk sjældent fra kosten. Men skulle det ske, er det nok lige nu, vi skal kræse lidt mere. Kali ser drægtig ud, men tro os - det bliver meget værre/bedre. På dag 39. efter ægløsning er hvalpene fuldt udviklede. De kan høre og øjnene er åbne. Eventuelle misdannelser vil være opstået, og Kali vil have sorteret dem fra og absorberet fostrene. Inden fødslen lukker hvalpene både øjne og ører. Virkelig en smart ide, som sikrer at evt. fødselssnask ikke giver betændelser eller andre problemer. Først når hyvalpene er ca 2 uger gamle, åbner de deres smukke øjne. Dag 21 plus/minus kan hvalpene begynde at høre (dog kommer de IKKE på indkald endnu). Vi opelever faktisk, at hvalpene dag 21. genkender vores stemmer, og at de forsøger at komme hen til os, når vi snakker til dem. Det var lige en opdatering på O2 kuldet og især Kali. Alt virker indtil videre lige efter bogen/bøgerne, og vi glæder os meget til det videre forløb.
27.02:
Kali er nu på dag ca. 51. efter ægløsning, og der er trængsel i livmoderen på nuværende tidspunkt. Hvalpene har fået pels nu, og deres bevægelser kan både ses og mærkes udenpå Kalis mave. Kali luftes stadig moderat, og madmængden stiger og øger dermed vægten på Kali, og selvfølgelig vægten på hvalpene. Dievorterne og brystvævet er voksende, og alt i alt begynder det at blive besværligt for Kali. Masser af ro og hvile, masser af kontakt og nærvær med den kommende mor er absolut nødvendigt på nuværende tidspunkt. Den sidste uge af drægtigheden skal Kali helst ikke hoppe ned fra bil eller sofa, da det faktisk kan få en moderkage til at løsne sig, og det skal vi undgå. Indtil videre er alt præcis som det skal være, og Kali passes med stor omhu af Jane og bedstehundevennen Quieto.

02.03:
Dag 56 i drægtigheden.
Nu er hvalpene faldet ned på plads, hvor de skal være inden fødslen. Det betyder, at Kali kan bevæge sig lidt lettere, end hun har kunnet den sidste uges tid.
08.03:
17:50 1. hvalp, En gul han på 440 gram, bøvler løs og javer med sin mor.
18:35 2. hvalp, En gul tæve på 410 gram, også sprællevende.
19:10 3. hvalp, en gul han på 420 gram, meget sulten.
20:10 4. hvalp, en stor og stærk han på 460 gram.
20:55 5. hvalp, en dejlig tæve på 400 gram.
21:55 6. hvalp, en smuk han på 390 gram.
23:20 7. hvalp, en stor han på 470 gram.
01:15 8. hvalp, frisk han på 400 gram.
02:35 9. hvalp, hidtil største han på 500 gram.
09.03:

I går lavede Kali en pragtpræstation og fødte 9 fine gule hvalpe. 2 tæver og 7 hanner. Kali sørgede udover fødslen af de små, også at levere rigelige mængder af omsorg, råmælk og varme til alle 9. I dag nyder vi dem bare, hjælper Kali, nusser hende og kigger hende dybt i de her smukke øjne. Hvalpene er mærket med voksfarver, hannerne er grønne og orange i nakke, midt på eller ved halen, og den 1. tæve er rød i nakken. Sidstfødte tæve og han er ikke mærket.
I morgen, når vi er sikre på, at alle 9 klarer de første døgn, begynder vi at ringe rundt til dem, der har vist interesse for en hvalp fra kuldet.
Kønsfordelingen er jo, som den er, og faktisk havde flere denne gang ønsket sig en han, end vi havde skrevet på med ønske om en tæve, og i øvrigt er vi altid bare lykkelige for sunde, velformede, småsure og friske hvalpe. Tak for støtten undervejs - det giver energi til resten af fødslen! Tak til jer alle.
12.03:
Alt er godt i hvalpekassen! Kali er utrolig dygtig, men lige nu kan hun ikke undvære Jane ved sin side. Og det er aldeles okay! Håber I kan se her, hvor fint de vokser. Labradorhvalpe i denne alder skal være pæreformede, og den nailer O2 kuldet virkelig. Naturligvis ingen åbne øjne endnu, (først 12-14 dage gamle hvalpe), og de kan heller ikke høre, så de kommer altså ikke, når vi kalder....
Håber ikke, jeg er for tyk? Nej søde O...... men du vender modsat!!!
Fuldbårne hvalpe har lange kløer. Vi klipper dem snarest.
Mindste tæve vokser, hygger, og vi æææælsker hende.
13.03:
Naturen er bare træls af og til. Vi mistede en hanhvalp i morges, efter et hårdt døgn hvor alle ydede det bedste, de kunne. Han kunne ikke klare de mængder af mad, hvalpene nu skal indtage hos mor Kali, og så er det jo Moder Natur minder os om, at vi ikke altid bestemmer. De andre 8 hvalpe vokser og stortrives, så vidt vi overhovedet kan fornemme. Kali kan heldigvis ikke tælle, og hun har fået endnu mere ro i pasningen, nu hvor hun ikke skal slås for den 9. hvalps overlevelse. Familien til 9. hvalp er kontaktet, og vi føler med dem.
16.03:
Hvalpene er nu en uge gamle, og har øget deres fødselsvægt med 96%, og det er rigtig flot. De tager tilsammen over 500 gram på om dagen, og det skal alt sammen igennem Kali. Så hun er nu sat op i foder, så hun fire gange om dagen får 250 gram.
Hvalpene tilbringer meget tid tæt sammen i en dynge. I dag har de fået klippet kløer for første gang, og det skal de nu have en gang i ugen, indtil de flytter hjemmefra.
Det sorte pigment på snuder læber og trædepuder bliver mere og mere tydeligt.
20.03:
På baggrund af minimale boligforhold er Kali og Guldklumperne allerede i dag rykket i en toværelses i køkken/alrum. Bror Kelvin og lillesøster Maya synes, det er Verdens bedste i ídé, og som I kan se på billedet, er Kali yderst veltilfreds med arrangementet.
 
Når man allerede fylder 9,4 kilo tilsammen, så må pladsen bare udvides!
21.03:
Kali ønskede en babysitter - og Sveske er jo altid klar til en gang hvalpenusning/pudsning og vaskning.
23.03:
Så er der lørdagsguf.
Når man får nye aviser  i toiletafdelingen, skal de bare læses grundigt. Nu hvor man har åbne øjne. Oona - og klippe kløer igen i eftermiddag.
Olander strækker sine lange lækre stænger.
Blødeste mave at putte sig på.
Lidt mælk i næefløjen og gider kun have et øje åbent!
Oona kigger igen ud af øjenkrogen. Helt åbne øjne på alle 8, når de altså gider.
24.03:
Så starter griseriet: Kali var MEGET skuffet over beskidtningen af hendes velpudsede hvalpe, men de ualmindeligt dejlige ottelinger var vældig godt tilflæske med den alternative mad-leveringsmetode. Kali har reelt masser af mælk og hele kuldet vokser i fineste fart, men kan man på nogen måde aflaste tæven, når det altså kan lade sig gøre, så synes vi nok, at vi skal gøre det. Dybest set er det bare 'smagsprøver', de får, og det bliver også kun tilbudt 1 gang i morgen, men så kommer de stille og roligt igang med andet mad jo.
 
Man kan godt blive træt og falde i søvn over (i) maden....
30.03:

Søskendekærlighed.
Lørdagstræt.
De putter meget og nyder hinanden
Kan I ane de små, snarligt kommende sylespidse tænder i undermunden?
AV de bider næsten.
Udelivet startet for alvor, nu nyder de det.
Hvorfor gå udenom, når man kan kravle henover?
Oompa Loompa til venstre, Oona til højre. (Vistnok) Kønskarakteren kommer med tiden jo.
Frokost i det grønne af Labrander Kali.
Man kan godt blive træt af at vækste 8 x hvalpe....
12.04:
Her der en hel serie billeder Lars Kastrup har taget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19.04:
Vi spiser ude i dag.
Vi besørger naturligvis ude...
Der vokser både pels, kegler, pølser på snor og meget mere på terassen.
 
Se selv!
Overgartner-eleven holder øje med, hvornår krukkerne skal beskæres. Reglen er tilsyneladende: Alt grønt fjernes pr. omgående!
Vi fiser rundt efter snus, eller snuser rundt efter fis.
Nogle får lidt bøllebank - andre uddeler bøllebank, heldigvis på skift.
Det her kan jeg sagtens, siger Orca.
Se selv.
En svævegynge, som der har været tæppe på. Efter 'tæppefald' bruges den især til stående balnceøvelser.
'Arve-hundehuset' fra Fenris bruges ofte.
Undskyld, vidste ikke, du var så øm over dit skind. Høhø.
MIN vippebro!
Nak din egen vippebro.
 
Mente du den her vippebro? Den vipper ikke??
Den her vipper så faktisk.
Vi har IKKE mere cola??? Nogen kom lige med cola.
22.04:
6 ugers portrætter
Labrander Oona
Labrander Oline
Labrander Orca
Labrander Orfeus
Labrander Oscar
Labrander Odysseus
Labrander Olander
Labrander Oompa Loompa
23.04:
Så har hvalpene i dagens anledning fået halsbånd på, så Lars kan se forskel på dem, når han behandler billederne.
 
 
25.04:
Den 23.04 var Lars igen forbi med kameraet, og det blev igen til en række rigtig fine billeder. Vejret var ikke lige med os, men Lars kan godt tåle vand - åbenbart.

Vi siger 1000 tak til TinTin, Melicmark the Magician og Bolette Heering, Kali og Jane. Mere ensartet kuld findes sjældent. Hoveder, stop, krop og halesætning sidder lige i skabet. Benstammer - ja tak, det har de også. Vægtmæssigt ens, dog med feminine træk hos de 2 tæver. Sort pigment de rigtige steder, alle hanner er udstyret med passende antal testikler, ingen bidfejl, ingen navlebrok - og dyrlægekontrol i morgen på resten! Hvalpetest ved den bedste på lørdag vil sige mere om temperament og sind, når man pludselig er en ene-alene hvalp, noget vi bestemt ikke øver os i, da vi anser flokken for at være det allerbedste afsæt for sunde hvalpe. Så det ser vi på sammen med Helle Døj i testen på lørdag, hvor hver enkelt hvalp testes helt som sin egen, og senere vælger sin nye familie. Vi vil med kæmpe stolthed sende den her flok hjemmefra i næste weekend.
Labrander Olander, Labrander Oline og Labrander Oskar elsker arvehytten fra Fenris.
Labrander Orfeus, Labrander Odysseus og Labrander Oline
Labrander Oskar
Labrander Odysseus
Labrander Oskar
Labrander Orfeus - ser jeg tyk ud i den her pels?? Nej vel??
Labrander Orca, den sødeste spækhugger i Verden.
Labrander Odysseus og Labrander Orfeus - de små uskyldigheder... 2 minutter efter var der totalt kamphund.
Labrander Oona - mindste hvalp med største personlighed. Hele kroppen strutter af selvtillid og mere charme fåes bare ikke!
Labrander Oona - se selv.
Labrander Oompa Loompa, som aldrig bør hedde andet end Oompa Loompa i vores optik. Fordi han ER en Oompa Loompa...
Labrander Oompa Loompa, super godt fanget af fotografen og af Oompa Loompa jo.
Labrander Orca - jeg kom med alt det, der er mig.....
Labrander Oskar - god cigar den her høne. Marie Høne siger I. Nå-men lækker.
Labrander Olander - hans øjne altså. Pyyyha. De er til at drukne i.
Labrander Oline
27.04:
Idag var det store testdag af de fantastiske O2 hvalpe, som efterfølgende er fordelt til deres helt rigtige familier. Alle blev glade for vores valg til dem, og så kan det jo ikke være skønnere at være Kennelmutter og Kennelfatter. Vores tester gennem mange år, Helle Døj, som altid får det hele til at falde på plads i fordelingen, så vi, der kender hvalpekøberne, kan lave det bedst mulige match af hvalp og familie, skriver om kuldet som helhed:
'Jeg har i dag testet 8 labrador-hvalpe hos Kennel Labrander. Kuldet består af 6 hanner og 2 tæver. Jeg har mødt 8 hvalpe, der alle var nemme at komme i kontakt med. De var afslappede og tillidsfulde - afventende og rolige i deres første møde med mig.
Hvalpene har været nysgerrige og undersøgende i forhold til de genstande og elementer, de har mødt under testen.
Alle 8 er tydeligt vant til at være i hænder og ingen af dem undveg berøring og håndtering under testen.
De vil gerne samarbejde og alle var de tæt omkring mig - både i samarbejdsøvelserne og under overraskelses-elementerne. Jeg har mødt aktive hvalpe, og deres aktivitetsniveau vil passe rigtig godt i de fleste familier, hverken for højt eller for lavt.
Det er afbalancerede hvalpe, der måske ikke 'smider med store kampesten', men til gengæld er det et roligt og harmonisk kuld.
Når hvalpene møder noget nyt, er de en smule afventende, og det er ikke den værste måde at møde verdenen på.
8 tillidsfulde hvalpe, der vil møde deres nye familier med god energi og lyst til kontakt og samarbejde. Tillykke til Kennel Labrander med endnu et pletskud!

Tusinde tak til Helle Døj for det hele.
29.04:
I dag har hvalpene været en tur i skoven med deres mor. Der var mange spændende dufte at undersøge. De blev alle otte læsset i buret bag i bilen, og så kørte vi med små protester op til, hvort vi går ind i skoven. Efter endt skovtur kørte vi en lidt længere vej,og det gik uden de store protester. Sandsynligvis fordi de var trætte.
Der ER så fuldt af sjov, inde i en skov.
Kiks OG kogler. Hvor heldig kan en hundelab være???
Undskyld, men hvor er den sidste??
Kommer nuuuu.
Hvor blev de andre af? Nå pyha, fotografen er her stadig.
Op og ned, mos og mus, vi nyder bare de sidste dage i kliken.
Jeg ER ikke tyk. Jeg har bare kraftige benstammer i den her pels. Orca.
Oline og Oompa Loompa og mor Kali.
På vej ud i Verden. Fuld fart frem...
 
30.04:
Så skulle vi ud på en lidt længere køretur. Cirka 5 kilometer ud til Alrum, derer en badeplads ved Stadil fjord. Der er så tilpas lavvandet at man kan soppe et langt stykke ud. De gode ben tilhører barnebarnet Sinne, som heldigvis kan løbe hurtigt. For der var gang i 8-lingerne. Kali og Quieto var med som supporthold, og heldigvis IKKE moster Maya, som nok ville have vist dem 'spring fra broen, største maveplasker vinder'.
 
Kom, jeg synes, jeg kan se en hule...
Vi kan semi-godt lide vandet.
Der duftede vildt sjovt og ingen blev presset over evne.
Kongens efterfølger (Quieto)....
Det her er sjovt - ægte mudderagtigt.
Er jeg i vandet nu???
Man må godt smage på Stadil Fjord.
01.05:
Dejligste 3. sidste dag med hele banden bød på strålende sol. Hvalpene kom i bilen, Quieto og Kali i Janes bil, og så gik turen til Søndervig, hvor Janes sommerhus er.
Højt græs kræver nye bevægelser, og Quieto med 11 års erfaring, viser hvordan.
Overgartneren vurderer, hvor langt ned, der skal beskæres i planterne
Der fanges græs og mos
Og hurtigløb øves
Hvalpene er fulde af gå-på-mod og nysgerrighed.
Og er man i flok, kan man klare ALT.
Kali er nu stadig det bedste i Verden...
Mor Kali med fanskare...
På hjemturen snorksov alle, dog ikke chaufførerne jo.
02.05: Alle har noget de er gode til! I følge Pippi Langstrømpe. Fotografering af hvalpe ER VI IKKE drøngode til, Det vi så virkelig er gode til, det er at opdrætte kærlige, tillidsfulde, velprægede og racetypiske hvalpe. I morgen er store flyttedag her, og vi glæder os til at følge den her bande i Verden. Til de nye familier: Vi bliver ALDRIG trætte af at høre fra jer. Vi spiller ikke spor dumsmarte, hvis I ringer med et problem. Vi har med garanti prøvet det samme engang, og vi har alt for stor respekt for jeres ildhu og interesse i de her små til at være træls, hvis der opstår uventede ting. Vi har lært jer alle godt at kende - I har haft tillid til os og det, vi har gjort med vores opdræt. Tillid er en gensidig ting, og vi skylder jer den samme behandling, som I har givet os helt fra starten. 1000 tak til alle 8 familier - god vind derude til alle de små, nyd dem - de vokser så hurtigt, lær dem jeres måde at opføre sig på, så garanterer vi, at de bliver de bedste venner, nogen kan få. Vi glæder os som altid til at se dem køre herfra i kærlige, varsomme hænder. Af hjerterne tak fra Kennelmutter og Kennelfatter.

Vi præsenterer med stor stolthed Labrander O2 kuldet:

     
Labrander Oona
    
Labrander Oline
    
Labrander Orca
    
Labrander Orfeus
    
Labrander Oskar
    
Labrander Odysseus
    
Labrander Olander
    
Labrander Oompa Loompa
 

DKJUCH VIV23 ROV23 ROJV23
Melicmark The Magician
Clearcreek Boom Shakalaka USCH
Stoneleighs Into Mischief
USCH
Atlantic's Little Bit Of Trouble
USCH
Stoneleighs In Lingerie
USCH
Clearcreek Chicka Chicka Boom Boom
USCH
Paradocs Tabatha's Caillou
Clearcreek Bonaventure Corduroy
DKCH(U) SECH(U)
Melicmark Rosehip
USCH
Lobuff Hollyridge Wizard Of Oz
USCH
Lobuff Hollyridge Osprey
Rocheby Replica
SECH(U) DKCH(U)
Sabatti's My Dreams Come True
DKCH SECH(U)
Lobuff-Shannon Us Major Attraction
SECH(U) DKCH(U)
Sea-Birds All You Dream About
Labrander Kali Labrander Loke

DKCH  SECH(U)

Lab Treasure's As Good As It Gets

Tweedeldum Finn For Fun
Lab Treasure's Raspberry
Labrander Epona

INTCH NORDCH DKCH SCH NCH DCHVDH PLCH SVCH NOJV02 SV03 DKKV04 KBHV06 DKKV06 KBHV07 DKKV07

Lab Treasure's Dario

Gilhøj's Nuttede Nanna
Lab lover's Welcome to the Universe SECH(U) DKCH NOCH NORDCH
Annual's Poker Star 
SECH(U) NLCH PLCH
Seawind Polish Poker
SECH(U)
Annual's Texas Rose
PLCH DKCH SECH(U) DEVDHCH
Exquisito's Irresistible
Dancing Dreamweaver V.D. Weeward
DKCH SECH(U) DEVDHCH PLCH
Exquisito's Hola Cielito