Siden er sidst opdateret 27.10.2021:
27.10.2021:

Lidt nyt fra os i Kennel Labrander. I går flyttede 4 af de 6 små K2-hvalpe til nye fantastiske hjem. Glæden for familierne var bestemt til at få øje på, og det smitter heldigvis så meget af på os, idet vores glæde ved at se dem være så glade for deres nye ven er ligeså stor. Vi er inderligt taknemmelige for den måde, VORES valg af JERES hvalp bliver modtaget på. Mange fortæller, at når de har læst beskrivelsen af deres hvalp, så føles det helt rigtigt for dem, at netop denne hvalp er valgt til deres familie. Den tillid, I på den måde viser os, giver ydmyghed og stor glæde i 'arbejdet' for os. Vi får lyst til at fortsætte med at opdrætte hvalpe og blive bedre og dygtigere hver eneste gang. Sammen med testeren Helle Døj lærer vi nyt hver eneste gang, vi tester et kuld, og det er meget inspirerende for os.

Labrander Kelvin bliver her hos os, og han skal i lære som hanhund ved far Loke. Arne vil stå for den udendørs træning af Kelvin, mens flokken og jeg skal være heppekor og lære ham at færdes inde i huset, være på besøg hos andre, komme til byen uden at svine folk til med potespor langt op af tøjet. Kelvin vil også blive trænet til udstilling og vist frem i ringen. Vi glæder os til at komme i gang med det hele, når Khione er flyttet i morgen.

Aida: Flere gange nu har vi råbt 'ULVEN KOMMER' eller NU ER AIDA I LØB. Men Aidas blide væsen og hendes opgave som det lim, der holder flokken samlet, har medført, at hun to gange er begyndt på løb, men er stoppet igen. Den væsentligste årsag til dette er, at hendes mor Isis på 11,5 år er syg. Isis er indenfor de sidste måneder blevet totalt døv, og hun har haft nogle mindre hjerneblødninger eller blodpropper, som hun så efterfølgende er kommet sig helt eller næsten helt over. Det er ret almindeligt i vores hundeflok, at når flokkens matriark/ældste tæve bliver syg eller dør, så samordner de unge tæver deres løbetid og kommer så i løb på en gang. Aida har nu haft 10 måneder siden sidste løbetid, og heldigvis og som trøst siger erfaringen, at jo længere tid, der er mellem løbetiderne, jo større kuld får tæverne. En ringe trøst, til Jer der venter på næste kuld, men naturen kan vi ikke ændre på. Og Aida kommer i løb, når hun er klar til det.

Denia (Labrander Gardenia): Kennelblindhed er, når man som kennelejer/opdrætter nægter at se kendsgerningerne i øjnene. Det er af og til meget svært, når man virkelig holder af en hund, har brugt uendelig lang tid på at træne den og lagt alle sine drømme og håb i den.
Da Denia blev røntgenundersøgt på hofter, albuer og skuldre i april 2021, havde hun C på den ene hofte. Samtidig har hun 2 søskende med en D-hofte. Alt i alt er det endt med, at Denia har et hofteindeks på 85. Samtidig har Denia på nu 19 måneder IKKE været i 1. løbetid endnu. Og udover det overholder Denia ikke racestandarden for højde på en labradortæve. Hun er den laveste i hele kuldet, og hun ligger mellem 3 og 4 centimeter under målet. Hun har langtfra været racetypisk ift. mad, træning og adfærd. Så det burde være indlysende for os, at Denia IKKE skal være avlstæve.
Kærlighed gør som bekendt blind, og her er det så, at vi har brug for venner, familie og netværk til at støtte os i, at vi ikke skal give køb på de ting, vi altid har vægtet, sundhed, racetypisk udseende og adfærd, når vi vælger avlshunde. Rent praktisk betød det for os, at vi ville have 5 pensionister (pensioneret fra avl) i huset, 2 herboende tæver (Sveske og Aida) med mulighed for videre opdræt af hvalpe, og en hanhvalp i lære som hvalpesitter.
De 'gamle' avlshunde skal blive her hos os og engang om så mange år som muligt, dø i vores arme.
Men når vi pensionerer så ung en hund som Denia, skal vi tænke rigtig meget på, hvad der er godt for hende. Denia har fået Verdens Allerbedste Tilbud, og hun er lige nu på 'ferie' hos vores ældste søn og hans store familie, som også indeholder den søde brune labrador Willy (Labrander Willy). Vi håber, det bliver 'Ferien, du ikke vil hjem fra' for den lille skat, og selvom det kun er få dage siden, hun blev hentet, får vi dejlige historier, billeder og meldinger fra dem alle, og de elsker hende på forhånd højt.
Denia vil så blive ekstra røntgen undersøgt den 20.11., når vi alligevel skal til røntgen hos Marianne Klitgaard med I2 kuldet, da det kan tænkes, at hendes hofte har udviklet sig yderligere og måske er blevet mere velbygget med tiden, og det vil kunne påvirke de øvrige hvalpe i kuldet ift. evt. avl, så det vil vi naturligvis få gjort.
Det er den 3. Labrander, Renè og familie tager til sig som ældre end hvalp, og de to andre har og har haft et fantastisk kærligt hjem hos dem. Willy er lykkelig for at have fået en lillesøster i huset med 4 ben og en blød pels at putte sig ind til, og især yngstebarnet, Messi, er så fantastisk med Denia. Messi fylder 14 år i morgen, men han har proklameret, at han ikke ønsker sig spor andet end at Denia er hos dem.
Vi savner hende naturligvis helt vildt, men med den sædvanlige støtte og opbakning, vi altid har fra Jer, der følger med her på siden, og med tanken om at Denia er hos nogle af dem dem, vi elsker højest i verden, så kommer vi også over det savn og den sorg med tiden. Hundehjerter kan udvides uendeligt, og der bliver masser af plads til lille Kelvin også, selvom Denia altid vil være der.
17.10:
Vi har lige fået billeder af den Første Labrander udstillingschampion.
Stort tillykke til Dorte og Hans, og tak for at i har været så ihærdige og dygtige til træning og i udstillingsringen.
Labrander Galahad
Flotte fyr!
17.10:
En formiddag i haven uden andre planlagte aktiviteter end abre at være sammen med hvalpene. Det er så hyggeligt, og de har nu indtaget hele forhaven som deres revir. De leger meget med hinanden, og udforsker de forskellige legeredskaber der tilbydes. Når de er færdige med det går det udover havens buske og træer.
Der soves formiddagslur i halmhulen.
Hvis der er nogen der vil snakke så kommer vi gerne ud.
Labrander Killroy
Labrander Khione
Hvad skal vi finde på.
Khione skyder genvej ove vippen, for at komme hen til vandskålen.
Kali er gået for sig selv
Labrander Kaika
Labrander Kali
Kali og Kaika tæver Kafka!
Klar til nye eventyr.
Er hun ikke nuttet, Labrander Kaika?
Labrander Killroy spiller bold.
Sikke et boldøje!
2 brødre diskuterer, hvem har den største mund?
Kaika synes de er latterlige.
Hund synes hellere de skal pelse Hortensiaen.
Elller hjælpe Khione med trambolinen.
Khione er kommet lidt i klemme.
Labrander Kelvin på hængebroen.
Skal man lige khoppe op på terassen.
Killroy på havevandring.
Ude i det våde græs.
Labrander Killroy
Der smages på tjørnen
Så blev der fløjtet til frokost.
Hvem kommer først
Alle nåede frem.
Der spises hurtigt.
Så er der ved at være ryddet.
Også de foderpiller der falder på jorden bliver søgt op.
10.10:
I dag har vi taget hovedbilleder af hvalpene, og vi synes faktisk de alle er rigtig kønne.
 
Labrander Kafka 
 
Labrander Killroy 
 
Labrander Kelvin 
 
Labrander Khione 
 
Labrander Kaika 
 
Labrander Kali 
05.10:
Hundelabberne, som jo har fødselsdag og fylder 5 uger i dag, har haft besøg af deres yndlingsdyrlæge (kan man sagtens sige, da de ikke har mødt en dyrlæge før). Hilde er uddannet dyrlæge/hundefysioterapeut/KST-terapeut og hun mærkede deres led og rygsøjler godt igennem og justerede de små skævheder, der så nemt kan opstå i fostertilværelsen/under fødslen og med livet i en stor hvalpe/hundeflok. Vi behøver ikke have meget styr på hvem der har været i Hildes dygtige hænder, for de falder i dyb søvn efter behandlingen. Vægten i dag siger ca. 4,4 kilo, så Helle Døj kan nok godt begynde at styrketræne armmusklerne til hvalpetesten den 19.10. Sundhedstjek, 1. vaccination og udfærdigelse af sundhedsbøger bliver denne gang den 21.10, og da det rammer efterårsferien, vil vi denne gang køre hele flokken ind til klinikken i stedet for det hjemmebesøg, vi plejer at have. Der skal nok komme gang i futterne,
når vi skal passe på ledningerne, evt. andre dyr i klinikken og ikke mindst styringen af hæve/sænkebordet.
Når man genfinder tyggekoen (som har været i tørvejrsdepot) og bare har savnet den SÅ meget.
Kali har den tungeste tyggeting af alle i haven. Efterfølgende har hun fået klippet kløer, så nu kan hun sikkert ikke løfte tingesten.
Kafka
De gule, som er færdige med behandling hos Hilde (det er Hildes ben, de ligger på!)
Man kunne jo tro, det var køen til Hildes hænder, men det er altså efterbehandlingsafslapning.
Kelvin og den blå bold.
26.09:
Så kom dagen hvor Sommerland Grimstrup åbnede for sæsonen.
Hvalpene kastede sig med stort mod ud i udfordringerne.
Vippe - tjek.
Den nye vej til vandskålen - aha.
Den vej kan man så IKKE komme igennem.
Den smager trods grundig vask sikkert dejligt af tidligere kuld.
Gamle bolde er bare de bedsteste.
Hopla.
Først den ene vej -
Og så den anden vej.
25.09:
Man skal jo forny sig, så i år har vi fået nye udfordringer til hvalpenes motorik.
Vi synes selv det er fantastisk flot og udfordrende.
Hvalpene virker ikke særligt imponerede.
De vader bare hen over det, uden at registrere, at de er udfordrede.
Fodertruget er allerede blevet for småt, så nu er det foderskåle fremover.
24.09:
Nu skal foderet ikke længere blendes, før hvalpene kan spise det.
Der er dyb koncentration når der spises
Først sutter de alt A38 af, og så går de igang med foderet
22.09:
Hvalpene spiser nu deres tørkost udendøre når vejret tillader det. De kan spise af det specialbyggede fodertrug.
Planen med fodertruget er at de skal spise uden at blive griset på maverne. Det har hvalpene bare ikke forstået!
21.09:
I dag er Veras og Lokes hvalpe 3 uger, og de er efterhånden drevne i at spise tørkost og være ude på terrassen. Alle trives fortsat og er i en imponerende vækst. Med en gennemsnitsvægt på 2,35 kg. er de blandt de største hvalpe for alderen, vi endnu har haft.
I eftermiddag, da vejret var godt, var hvalpene ude på terrassen og på græsplænen i en halv time. Og flere fik brugt det 'udendørs' toilet.
Labrander Kali
Labrander Khione
Så er der mad
De har en imponerende appetit, og der er kun sølle små rester tilbage til mor Vera. Men Vera fodres stadig, så hun ikke taber sig for hurtigt.
Hvis man ikke lige ved det, kan det være svært at få øje på skålen. Vi skal vist have fundet en større frem. I morgen bliver det 'truget', der skal findes frem.
Det er mærkeligt at ens poter bliver så snavsede, bare fordi man står oppe i maden. Men det er en service til søskende.
Så snuses der rundt.
Labrander Kelvin
18.09:
I dag skete det endelig. Labrander har fået sin første Udstilligs Champion. Labrander Galahad hentede sit tredie Junior Certfikat og skal fremover tituleres; Dansk Juniorchampion Sir Labrander Galahad (eller bare ridder Smuk).
Et kæmpe stort tillykke, og tak, skal lyde fra de stolte opdrættere til Dorte og Hans, der har lavet det store stykke arbejde det er, at føre en hund frem til en tittel. Her følger et par billeder officielle fotos fra Galahads egen hoffotograf.
 
 
 
Ny Dansk Junior Champion, Labrander Galahad.
18.09:
Det er blot anden dag hvalpene forsøger med opblødt tørkost. I dag lykkedes det at fåe et par billeder.
Der gås til sagen.
Dyb konventration, og så kan man godt komme til at spilde lidt på poterne.
Efter endt madsvineri er mopr Vera der igen med tungen.
17.09:
I dag har hvalpene fået opblødt tørkost for første gang. Vi fik desværre ikke nogen billeder af svineriet, men til gengæld har vi fået billeder af deres første gang ude på græsset. Der spiste stort set alt det mad, vi havde blødt op, og bagefter satte vi dem forsøgsvis ud på græsset, og til vores store forundring, tog de det ganske roligt uden at kny. De førsta gange udenfor i 3 ugers alderen plejer at være med skuffede skrig, og tydelig utilfredshed.
Græs det er slet ikke så skræmmende, bare man har en at støtte sig til. Og det er stadig det mest stilfærdige kuld, vi kan huske. De larmer ikke, selvom de nu tydeligt kan høre og genkende vores stemmer.
Den første gang hvalpemad sætter tydelige spor. Uha det var lækkert, og første tur udenfor blev et hit med tykke maver og trang til toiletbesøg.... hvis I forstår.
Men så kommer mor med svaberen!
Vera kan komme til alle steder
'She's Leaving no Part Untouched*
Selv når man tror, man skal spise, ligger tungen på lur. Ingen må være smurt ind i mad på Veras vagt!!
12.09:
I dag har vi set de første antydninger af øjne, så hvalpene er flyttet fra fødekassen i kontoret og ud i køkkenet i hvalpegården. I starten var Vera noget på vagt i forhold til de voksne tæver, den eneste, der fik lov at ligge lige ved siden af hvalpene, var Denia.
Nu er det blevet bedre, og alle respekterer Veras grænser ved at holde behørig afstand.
Jakob Larsen var forbi i eftermiddag med sit kamera, og det kom der nogle dejlige billeder ud af.
Alle 7 tager en slapper ovenpå flytningen.
Den første på vej ud på aviserne.
Det er rart at putte sammen
Måske kan det også blive for varmt.
06.09:
Den procentvise tilvækst snyder lidt, fordi hvalpene startede så store. Siden igår har de taget 510 gram på i vægt, så over halvdelen af Veras mad går til hvalpene.
Der er usædvanlig lidt lyd på hvalpene, Vi hører dem stort set ikke.
Det er svært at vurdere hvor store de er blevet, når man bare ser dem sammen.
Sammen med Vera er det tydeligt, at det er nogle ordentlige basser.
Det virker som om det stadig er en overraskelse for Vera, hvad det var, der ramte hende i sidste uge.
04.09:
Nu begynder Vera for alvor at give mælk, så hvalpene vokser med imponernde fart. Kuldet har taget ca. 1 kg. på siden fødslen, så nu går det stærkt.
Det er altid dejligt med selskab, så hvalpene tilbringer meget tid i en lille dynge.
Vi er faktisk lidt imponerede af så tykke halerne er på alle hvalpene.
Så begynder vi at kunne se det sorte pigment på de gule. Som det også ses er det allerede ved at være tid til første kloklipning, hvilket er et tydeligt tegn på at hvalpene var fuldborne ved fødslen.
01.09:
Første nat med 6-lingerne er forløbet fredeligt og roligt, og mor Vera passer de små til perfektion. Sidst på dagen vejer vi de små, og hvis alle 6 er i trivsel (som det ser ud til), så kontakter vi de familier, der er skrevet op til hvalp i den rækkefølge, de er skrevet op. Der er flere på listen, end der er hvalpe til denne gang. Men der kan være nogen, der har fået hvalp et andet sted i mellemtiden. Så vi må se, hvordan det går op. 3 tæver og 3 hanner.
Ved eftermiddagens kontrolvejning er alle fundet tilpas.
Veras snude er konstant på vagt, ved den mindste mistanke skal der lige snuses efter!
Hendes snude bedrager hende sjældent, og hun er ekstremt gru´ndi. Selv om der protesteres, så gør Vera det hun skal.
31.08:
Noget tyder på at det kan blive en dagsfødsel denne gang. Det er dejligt når tæverne tager hensyn til vores lidt fremskredne alder.

15:15 1. hvalp, en sort han på 640 gram
15:50 2. hvalp, en sort tæve på 590 gram.
16:40 3. hvalp, en stor flot sort tæve på hele 630 gram.
17.15 4. hvalp, gul han, 590 gram.
17:40 5. hvalp, gul tæve på 605 gram.
19:35 6. hvalp, gul han på 550 gram.

18.08:
Der er nu kun ca. 14 dage til forventet fødsel. Vera vokser planmæssigt, men er stadigvæk i stand til at løbe i skoven sammen med de andre. Forventet fødsel er 31.08 eller 01.09.
Både maven og yveret vokser, så der ingen tvivl om hvad Vera brygger på.
16.07:
Vera er insimineret, og vi er næsten helt sikre på at der kommer hvalpe ud afdet. Vi har bestilt tid til skanning i Hinnerup, bare for at være helt sikre. Når vi har svaret kontakter vi de der er skrevet op, og har ventet tålmodigt.
Vi ved jo godt at med så lang ventetid, kan der sagtens være nogen der har fundet hvalp et andet sted i mellemtiden, men så tager vi bare fat på ventelisten, fra en ende af.
17.06:
Så er vi ved at lægge an til vores næste hvalpekuld, og ikke uden en vis stolthed præsenterer vi forældrene:
Lablover's Wellcome to the Universe (Vera) Loke (Labrander Loke)
Vera er startet i løb den 15. juni så vi regner med parring sidst i denne måned. med fødsel i uge 35, hvilket betyder at hvalpene er klar til at flytte i uge 43.
05.06:
Dorte har været på udstilling i Gørlev med begge drengene. Først "juleudstillingen" om formiddagen og Silvercup om eftermiddagen.
På juleudstillingen blev Galahad (Labrander Galahad) en flot 2. vinder med CK og Juniorcertifikat i junioklassen.
Elbjørn (Labrander Elbjørn) blev 2. vinder i mellemklassen med Very Good. Der var noget med en hale der var lidt for lystig efter dommerens smag.
I Silvercup om eftermiddagen blev Galahad (Labrander Galahad) 3 vinder, igen med Excellent.
Elbjørn (Labrander Elbjørn) blev 1. vinder i mellemklassen med Excellent. Der var noget med, at Hans havde øvet med Elbjørns hale i pausen, tror vi bestemt.
13.05:
Så er der atte spændende nyt fra en Labrander hund. Labrander Zoya har sammen med Knud Erik Kristensen været til Schweissprøve i Klosterheden. Vi ønsker dem begge tillykke med det flotte resultat.
100meter 20 timer Schweissspor uden dommer ledaagelse til en flot 1. præmie.
08.05:
Hvor er det dejligt at være opdrætter når vore hvalpe weekend efter weekend tager ud i landet og viser flaget på allerfineste måde.
Vi ønsker alle tillykke med de flotte resultater.
Hans og Elbjørn (Labrander Elbjørn) har i dag bestået brugsprøven.
Dorte og Galahad (Labrander Galahad) har været til udstilling i Sørby. Det blev til 2 flotte Excellent i Juniorklassen med superflotte kritikker. I første udstilling blev han placeret som 4. vinder.
Anette og Tessie (Labrander Dagfrid) har været til skue på Lykkesholm og fik en flot kritik med Excellent og blev 3. vinder i Åben klasse.
05.05:
Raceledelsen for Labrador retriever har valgt at benytte Labrander Elbjørn på deres facebookside. Det tager vi som en anerkendelse af vores opdræt. Tusinde tak for det flotte billede til Dorte (og Hans).
01.05:
Lotte og Ghandi har haft deres debut på sporet i dag. Så er der måske en ny stor spor karierre skudt i gang.
Stort tillykke til Lotte og Ghandi med den flotte 1. præmie på 400meter tre timers schweissprøve.

24.04:
I dag har vi været poå udstilling i Bredsten. Udstillingan var en raceudstilling, og arrangeret efter Corona regler. Bortset fra en bidende kold vind havde raceledelsen lavet et virkelig fint arrangement. Der var 2 udstillinger, hvor babyer, hvalpe og hanner blev færdigbedømt på begge udstillenger før middag, og fra klokken 12 gik det løs med tæver.
Denia var med i juniorklasse i både udstilling 1 og 2. Vi havde indforskrevet Jane som handler, og de 2 klarede det rigtig flot. På begge udstillinger deltog der 11 juniortæver.
I udstilling 1 fik hun Excellent med en flot kritik, men blev ikke vinderplaceret. (se kritikken her)
I udsttilling 2 fik hun også excellent og blev placeret som 4. vinder. (se kritikken her)
I udstilling 1    og i udstilling 2    
Vera var også med i begge udstillinger, og her havde Lotte påtaget sig jobbet som handler. De udgør også en rigtig fin ekvipage.
I udstilling 1 fik hun Excellent med en flot kritik, men blev ikke vinderplaceret. (se kritikken her)
I udsttilling 2 fik hun også excellent og blev placeret som 2. vinder med CK. (se kritikken her)
I udstilling 1    og i udstilling 2      
 
19.04:
En dag med blandede følelser. Vi har i snart (rigtig) mange dage ventet på svaret på Denia's hofter. Vi har lige fået at vide at lige præcis hendes billeder af hofter aldrig er nået frem til DKK. Så nu er de gensendt fra dyrlægen, og en ny venten er startet.
En anden nyhed i dag er at vi har fået svar fra SLU (Sveriges Landbrugs Universitet) på de blodprøver vi havde sendt ind på Loke, Aida og Sveske for at få undersøgt dem for Stargardt. Loke er fri, Aida er fri og Sveske er bærer.
Det vil sige at alle de hvalpe Loke er blevet far til ikke kan udvikle sygdommen, da man skal have den fra både far og mor.
Hvalpene efter Sveske og Løjser kan være bærere af sygdommen, men kan ikke få den selv. Hvis de skal bruges i avl skal de undersøges først.
08.04:
Trist nyt. Vi har været til skanning med Aida i dag, og det ser desværre ud til at hun er gået tom.
Sådan kan naturen desværre nogen gange spille os et puds, selv om vi har forberedt os så godt som muligt.
Vi er især ked af det, på vejne af de der har reserveret en hvalp, og som vi nu må skuffe. Det sjove med Aida er så at vi ikke ved hvornår det passer hende at komme i løb igen.
07.03:
Et stort tillykke til Hans og Galahad med bestået brugsprøve i dag.
Grundtvig (Labrander Edison) har været til schweissprøve i dag, og vi har hørt fra uofficiel kilde, at det blev til en flot førstepræmie på 400meter / 20 timer spor. Et stort tillykke fra os til Gertrud og Grundtvig. Vi håber/regner med at få et vinderbillede senere.
Hans og Galahed (Labrander Galahad).
Gertrud og Grundtvig (Labrander Edison) med diplom efter flot genneført spor. Stort tillykke fra børnehjemmet.
20.02.2021
Aida er startet i løb, nogle måneder før forventet, så det betyder at der er hvalpe klar til at flytte hjemmefra i uge 27 (cirka).
 
06.03:
Så lykkedes det. Med hjælp fra Jesper fik vi hjemmesiden op at køre igen, så nu kommer alle de opdateringer i er blevet snydt for.
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland