Siden er sidst opdateret 12.02.2021:
12.02:
Såoprandt dagen da Sveske og hvalpene har holdt flyttedag. De er flytte fra kontoret og ind i køkkenet til de andre hunde. Sveske har taget det hele med knusende ro. Og selvom Denia og Atda ligger lige uden for  havlpegården og kigger, og specielt Denia forsøger at få kontakt med hvalpene, fortsætter hun bare med sit. Det betyder også at Sveske er ved at være klar til korte besøg, her i den n æste uge.
Sveske er tilsyneladende upåvirket af de nye omgivelser.
Ser hygges max.
I begge ender.
Enkelte kan sagtens hygge sig alene.
Hvis man synes der er for langt at gå uden om mor, så kan man da prøve at kravle under. Man kan se på den strittende hale at misionen er lykkedes.
11.02:
Hvalpene fortsætter med at vokse planmæssigt, og Sveske tager opgaven meget alvorligt. Det er ikke mange minutter om dagen hun er ude af hvalpekassen.
Mælkebaren er simpelthen blevet for kort, så ind imellem skal der spises i hold.
Selv om man ikke kan få en plads ved baren, kan man sagtens ligge tæt med mor.
Nogen der kender det her. Man har spist og drukkket så meget, at man falder i søvn ved middagsbordet!
09.02:
Hvalpene har her til morgen lige nøjagtigt fordoblet deres fødselsvægt. Sveske tager opgaven meget alvorligt, og det er kun i meget korte intervaller, hun er ude af kassen. Når vi kommer hjem fra skoven, skal hun straks ind til hvalpene igen.
 
Morgenbad ala mor Sveske. Alle pudses og poleres efter behov.
Mælkebaren i No er åben alle døgnets timer. Så ikke noget at sige til, at Sveske blev fanget på kamera på vej til at gabe.
06.02:
I går fik hvalpene en grisevarmemåtte til at ligge under tæppet i den ene side af hvalpekassen. Det er helt tydeligt, at det bekommer dem vel. Når de har spist ved deres mor, kravler de selv hen på varmemåtten. Den eneste ulempe er, at når de så bliver sultne igen, så kan de ikke finde deres mor. Det hjælper ikke ligefrem på kennelfatters skønhedssøvn (Ikke at han har brug for så meget).
Det er måske svært at se hvor meget de vokser, men nu har de taget 56% på siden fødslen.
Det er så sødt at se når de gule begynder at få sort pigment.
Det ligner det forrige billede, men det er nu så kært!
Lidt ligesom når vi har 10 billeder af det skæve tårn i Piza taget ud gennem forruden af en bil. Det ene er lidt tættere på end det første.
04.02:
Hvalpene vokser planmæssigt, og har til i dag taget 25% på siden fødslen.
Hvem var det der pruttede?
Det var måske Sveske selv!
03.02:
De 9 blev desværre til 8 i dag. Vi mistede en lille gul hanhvalp, som simpelthen ikke kom i gang. Han tabte sig trods Sveskes ihærdige anstrengelser og vores hjælp med sutteflaske, tigermælk, puppyboost osv. Sveske har formentlig vidst det hele tiden, men desværre taler vi ikke hundsk godt nok. Nu er der mere ro, mere mælk og mere overskud både i hvalpkassen og i resten af huset. Alle de 8 har taget fint på. Og vi er i gang med at ringe rundt til alle, der kan få tilbudt en hvalp efter Sveske/Løjser. Og det er jo altid en fornøjelse, når folk bliver glade for vores opringning.
 
01.02:
Så er der ved at være så meget ro på Sveske at hun kortvarrigt kan forlade kassen, for at få lidt frisk luft, og vi kunne få skiftet og tahe et par billeder af hvalpene.
9 styk. 5 hanner og 4 tæver.
2 sorte tæver og 2 gule tæver
1 sort hab og 4 gule.
31.01 + 01.02
Efter mange timers tilløb er vi nu kommet igang.
21:55. 1. hvalp, en gul han på 410 gram.
22:30. 2. havlp, en gul tæve på 380 gram.
22:55. 3. hvalp, en gul han på 390 gram.
23:05. 4. hvalp, en gul han på 410 gram.
00:35. 5. hvalp, en sort han på 380 gram.
00:55. 6. hvalp, en sort tæve på 400 gram.
01:40. 7. hvalp, en gul han på 360 gram.
02:55. 8. hvalp, en sort tæve på 430 gram.
06.50. 9. hvalp, gul tæve på 410 gram

Sveske og hvalpene hygger, pusler rundt og Sveske sover meget, men så snart, der kommer en lyd fra hvalpene, er hun klar med omsorg og hjælp. I skal nok få et billede af herlighederne senere, når vi kan lokke Sveske en tur i bad og få skiftet tæppe. Alle Jer, der nu spændt venter på at høre, om der er en hvalp til Jer: Vi kontakter Jer først, når vi ser alle at alle hvalpene er i trivsel. Det ser sådan ud, men de bliver først kontrolvejet efter et døgn, og den vægt sammenlignes med fødselsvægten. Er alle hvalpe i trivsel med sikkerhed, kontakter vi Jer i den rækkefølge, I er blevet skrevet op.

Der er jo 2 sorte og 2 gule tæver. Det betyder, at chancerne for at få en gul eller en sort er 50%. Man kan stadig ikke vælge farve i et kuld med 2 farver. Det kan I jo hver især overveje, inden vi ringer.

For hannernes vedkommende er der 1 sort og 5 gule. Der er derfor 1/6 chance for en sort, 5/6 chance for en gul. Vi vælger først efter hvalpetesten, så vi får dem med mest jagtlyst til jægerne, og dem med mildt temperament til børnefamilierne. Er man ikke ligeglad med farven, skal man enten vente til næste kuld, der bliver rent gult, eller finde et andet sted at købe en hvalp. Sådan er det bare her hos os.

Vi glæder os til at kontakte Jer alle.
29.01:
Så er de sidste resultater af F2 kuldets røntgen billeder kommet. Og vi må sige det var endnu et sundhedsmæssigt pletskud fra Kennel Labrander.
Alle 6 hvalpe har fået A/A på hovter, 0/0 på albuer og de 5 der fik undersøgt skuldre er fri for OCD. Derfor har vi allerede bestemt at AIdas næste kuld skal være med samme hanhund Bjørn (Lab Lodur's Master Of Magic), hvis han må få lov for Mette Alstrup.
19.01:
Alle hvalpene efter Sveske og Løjser er reserverede.
11.01:
Vores næste kuld bliver en blanding af sort og gule. Der er forventet fødsel omkring 1. februar.
Sveske (Emshope New Girl in Town)
Løjser (NordCh, SeCh(U), DkCh, NoCh, KlbCh, DkJV13 Anual,s Poker Star)
 
28.12
Sveske er blevet skannet og der er med sikkerhed hvalpe på vej.
03.12
Sveske er blevet parret med Løjser
24.11
Sveske er så startet i løb som den første af de tre vi har planer med næste år. Hun startede i sidste uge, og har fået lavet den første progesteron måling i mandags. Den viste at hun ikke er begyndt at stige endnu, så vi laver en ny på torsdag, og så ser vi hvordan det ser ud.

Vi regner med at hun bliver parret i løbet af næste uge, hvilket betyder at der kan ventes hvalpe ca. 1 februar.
Vi har valgt Løjser som far til Sveskes hvalpe. Han er far til Vera, og vi har altid godt kunnet lide ham, og de af hans andre hvalpe vi har mødt.
 
 
 
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland