Siden er sidst opdateret 14.02.2024:
14.02:

Kali er nu halvvejs godt og vel i sin drægtighed. Nu er hvalpene blevet til fostre, og faktisk har de også besluttet, om de er en hanhvalp eller en tævehvalp. Det hjælper altså ikke længere at hviske ønsker i Kalis øre. De næste uger skal hvalpene mere eller mindre bare vokse. Vi siger bare, men husk at al mad går igennem Kali, så fokus er stadig på Kalis kost, nok af den, og at hun ikke stresser eller belastes. Hun må gerne gå lange ture, men hun skal ikke udsættes for træning på vildt eller andet ophidsende. Kali bygger hvalpe - og intet andet forlanges af hende lige nu. Hvalpene er i starten af 5. uge 1,5 cm, og det siger sig selv, at de mangler en masse. Måske begynder Kali at mærke, at de fylder mere. Måske skal Kali have flere små måltider fremfor de 2 store, og alt det har Jane styr på. Nu er det jo Labrador Retriever, vi har, og de går faktisk sjældent fra kosten. Men skulle det ske, er det nok lige nu, vi skal kræse lidt mere. Kali ser drægtig ud, men tro os - det bliver meget værre/bedre. På dag 39. efter ægløsning er hvalpene fuldt udviklede. De kan høre og øjnene er åbne. Eventuelle misdannelser vil være opstået, og Kali vil have sorteret dem fra og absorberet fostrene. Inden fødslen lukker hvalpene både øjne og ører. Virkelig en smart ide, som sikrer at evt. fødselssnask ikke giver betændelser eller andre problemer. Først når hyvalpene er ca 2 uger gamle, åbner de deres smukke øjne. Dag 21 plus/minus kan hvalpene begynde at høre (dog kommer de IKKE på indkald endnu). Vi opelever faktisk, at hvalpene dag 21. genkender vores stemmer, og at de forsøger at komme hen til os, når vi snakker til dem. Det var lige en opdatering på O2 kuldet og især Kali. Alt virker indtil videre lige efter bogen/bøgerne, og vi glæder os meget til det videre forløb.

11.02:
Så har vi endnu engang været afsted med hundene på udstilling. I dag var det DKK udstilling i Fredericia, hvor vi havde fornøjelsen af selskab af andre labrador folk. En Spansk dommer og dygtigt ringpersonale, gjorde dagen ekstra god.
Maya (Labrander Maya) var med i juniorklasse, fik excellent og blev ikke vindreplaceret. Men fik en fin kritik.
Kritikken kan læses her
  
Kelvin (Labrander Kelvin) var med i Åben klasse, fik Excellent og blev 3. vinder med CK og en flot kritik.
Kritikken kan læses her
     
Benzo (Labrander Beavis) ver med i Åben klasse, fik Excellent  og blev ikke vinderplaceret med en ok kritik.
Kritikken kan læses her
  
 
10.02:
Hjemvendt fra DRK-Certifikatudstilling i Hedensted. Der var 4 Labrander hunde med, og selv om resultaterne ikke helt levede op til vore forventnnger, havde vi en hyggelig dag.
Vi har desværre på vanlig vis ikke fået taget billeder af alle hundene.
Maya (Labrander Maya) var med i juniorklasse, fik excellent og blev 4. vinder med en fin kritik.
Kritikken kan læses her
  
Kelvin (Labrander Kelvin) var med i Åben klasse, fik Excellent og blev 2. vinder med en flot kritik.
Kritikken kan læses her
  
Benzo (Labrander Beavis) ver med i Åben klasse, fik Very Good og blev 3. vinder med en ok kritik.
Kritikken kan læses her
  
Grundtvig (Labrander Edison) var med i Åben klasse, fik Good og blev ikke placeret. Good var lige det han skal bruge for at kunne jagte sine sporchampioneter.
Kritikken kan læses her
  
 
05.02:
I dag er Kali blevet skannet, og der er 8-10 hvalpe i hende. De er alle ca. 1,7cm. store på nuværende tidspunkt. Det er facinerende, hvor hurtigt det går fra nu af.
Kali venter.
Skannings billeder
23.01:
Idag har vi været til formiddagskaffe hos Jane, Kali og hendes tro væbner, Quieto.

Kali er nu efter planen 17. dage henne i drægtigheden. De første tegn på drægtighed hos en tæve er adfærdsændringer. Mere kælne, tryghedssøgende hunde, der hellere vil ligge tæt end gå en lang tur. Tæverne er normalt (for labradorens) vedkommende mere sultne, og Kali stirrer da også intenst i Quietos skål efter en foderbid, når de har spist. Gamle skønne Quieto er mere påpasselig med, hvem der nærmer sig hans Hjerter Dame, men han efterlader altså ikke mad til hende med vilje. Hos netop Labrador Retriever vender hårene i lysken sig på en helt særlig måde, når en tæve er drægtig. Svært at beskrive, og ses især i modlys, men ikke desto mindre et tegn, vi som opdrættere kender og ser allerede nu. Hvalpene er stadig så små, at de nærmest ikke kan kaldes hvalpe, men nok nærmere embryoer. Kali skannes den 5. februar, og først der kan vi sikkert sige, om vi har ret i de ting, vi ser.
09.01:
Kali har været på date med TinTin (Melicmark The Magician), og begge hunde gjorde deres allerbedste. Skanning af Kali i Hinnerup om ca. 4 uger bør vise os med sikkerhed, at hun er drægtig med fine gule bamser. Kali's progesteron steg bare hurtigt, ligesom Vera og Vera's mor har gjort, men mødet mellem de to hunde var på præcis det rigtige tidspunkt! Og det ved vi med sikkerhed, fordi vi jo måler det nøjagtigt hos Hinnerup. Vi glæder os helt vildt til det her!!!
25.12:
Så er Kali (Labrander Kali) startet i løb, så vi forventer parring i uge 2 i det nye år. Det betyder at der, hvsi alt går vel, vil blive født hvalpe i uge 11. Hvalpene vil så være klar til at flytte hjemmefra midt i maj i uge 19.
Vi skaynder os at lave en endelig aftale med Tintin (Melicmark The Magician) om et besøg i det nye år. Vi glæder os, og det tror vi ofgså der er andre der gør.
 
19.10:
Vi har nu besluttet, hvem der skal være far til Kalis første kuld hvalpe. Valget er faldet på Tintin (Melicmark The Magician). Han er en meget ung hanhund, der er super sund, og har et dejligt temperament. Han er undersøgt og fri for alle arvelige sygdomme. I øvrigt er han beslægtet med O-S-U kildets far, Major (se O-S-O kuld for billeder af ham), som er hans oldefar, og som vi var meget begejstrede for.

Avl og udvælgelse af gode forældre-dyr er aldrig nemt.  Ham her var og er vores 1. valg, men 2. og 3. valg er tæt på lige så godt. Vi ved, at vi 'spiller Vorherre' hver gang, og vi kommer aldrig til at tage let på den slags. Vi har også lært, at når vi finder smukke udenlandske hanhunde, så får vi skønhed men ofte uforudsete 'sidegevinster' med hjem. Det sikre gode valg er en opdrætter, vi stoler meget på, og en hanhund vi møder og har mødt i ringen. Tintin er sund, af sunde forældre og øvrige forfædre - og så er han rar! Jane og Kali er enige i vores valg!
Da begge forældrene er gule og ikke bærer brunt, bliver alle hvalpene gule.
TinTin (Melicmark The Magician)
TinTin (Melicmark The Magician)
10.10:

Er du til sort/brun/gul? Disse 2 meget smukke tæver planlægger vi et kuld hvalpe på i 2024. Man kan se flere billeder og meritter på hver deres side. De repræsenterer 2 af vores 3 tævelinjer, idet Ivalo (øverst) er 4. generation efter Megan (Lab Treasure's Escada), Ivalos far er Sostack Louis. Ivalo bærer brunt og får brune og sorte hvalpe, hanhunden er ikke valgt endnu. Kali (nederst) er efter Vera (Lab Lovers Welcome to the Universe) og vores Loke (4. generation efter Nanna, Gilhøj's Nuttede Nanna). Kali får gule hvalpe, hvis hun parres med en ren gul han, gule og sorte hvis hun parres med en sort han, der bærer gult. Hanhunden til Kali's kuld er heller ikke besluttet.

Moder Natur bestemmer, hvornår de to skønheder går i løb, men formentlig kommer Kali først. Vi glæder os utrolig meget til igen at have små poter overalt!
Ivalo.
Fotograf: Dorte Irene Sattrup Lund-Nielsen
Kali.
Fotografi: Arne Brander
29.07:
Nu er endnu en af Labrander hanhundene kommet på hanhundelisten og er klar til at, servicere egnede tæver.
Dirch (Labrander Hodja) er blevet testet for alle de kendte arvelige lidelser og er fri for dem alle, dog er han bærer af tørnæse (HNPK) Dirch bære som sin mor både gult og brunt, så der er mange, der kan bruge ham.
Han har A hofter med indeks 115, er 0 på albuerne og fri for OCD i skudrene. Han er øjenlyst 11.04 i år og øjnene er godkendt uden anmærkninger.

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 11,5 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon    : 29 64 73 77

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland