Siden er sidst opdateret 26.11.2020:
26.11:
Så har der været flyttedag, og Zoe og hvalpene er flyttet ud i køkkenet. Zoe har tjekket 7 gange, om der er flere hvalpe i kontoret, men nu er hun vistnok overbevist om, at alle er kommet med i køkkenet.
 
En af de sorte hanner skyndte sig ud på aviserne og tissede! Altså hvor ved de det fra?
Denia har fået sig en ny hobby. Vi tænker den varer de næste 6,5 uge, og hun er både så sød og forsigtig omkring hvalpegården. Ventede på Zoes tilladelse, før hun lagde sig tæt på.
Men kunne man nu få snuden helt ind, nøj så ville der blive kysset på dem alle 7.
25.11:
Hvalpene vokser og trives, så i morgen flytter vi dem ud i køkkenet. De har ganske vist ikke fået øjne endnu, men deres mor begynder at kede sig. Når hun har fodret og vasket dem, trænger hun til at være hund igen, og have andet selskab end os og Loke.
Sveske er startet i løb, og vi har besluttet, at hun skal have sit første kuld hvalpe nu. Vi har, synes vi selv, fundet en rigtig fin hanhund der skal være far til hvalpene. Man kan læse nærmere på siden med planlagte hvalpe.
De fylder allerede meget mere på det tæppe vi lægger dem på, når der skal skiftes tæppe og aviser i hvalpekassen.
Der er stadig ikke antydning af øjne.
Og heller ikke tænder.
Vi kan ikke forstå den dommer der synes at Zoe har et for maskulint udtryk!
Hun er da både sød og køn, og passer sine hvalpe til UG (det svarer til 12 for de yngre generationer).
21.11:
De 8 blev desværre til 7 i går, da den lille brune tæve ikke karede 'livet'. Præcis hvad der skete, ved vi ikke.Hun havde ganske vist den mindste tilvækst men stadig over 40% ved gårsdagens vejning. Så der var egentlig engen bekymrende tegn på misvækst. Om Zoe har fået hende klemt lidt, selvom Arne sov ved siden af kassen,  ved vi simpelthen ikke.
De berørte hvalpekøbere har fået besked. Det sker jo desværre af og til, men det er altid så trist at opleve. De 7 andre hvalpe er i fin vækst og vi regner bestemt ikkemed yderligere problemer.
Mens mor kortvarrigt har foeladt kasse for at gå ud og tisse, har vi hevet hvalpene ud på et tæppe for at give dem rene aviser og tæppe.
Selv om vi sagde de skulle blive på tæppet, er der naturligvis en lille bandit, der ikke hører efter.
Selv når man kun har været væk i 5 minutter, når hvalpene at vælte sig i sølet, så der venter et større regøringsarbejde.
18.11:
Nu efter bare tre døgn har hvalpene taget 25% på i vægt. Hele 400 gram siden i går, så der skal allerede nu en del foder igennem Zoe.
Fred og ro i kassen
De fleste af hvalpene er mætte og tilfredse, mens et par stykker hyggesutter på mor.
Der er lige en enkelt der ihærdigt forsøger at få en ekstra tår klemt ud.
16.11:
Natten er forløbet relativt roligt, det er kun når Zoe har været ude af kassen for at drikke der har været lidt klynk. Det er når hvalpene føler de er blevet væk fra deres mor. Endnu er det en uoverstigelig forhindring, hvis man er havnet på bagsiden af sin mor. Når man er mindre end et døgn gammel er der rigti langt rundt.
Den stolte mor med de otte små basser.
Trygt og godt, tæt på mor.
Hvem er det der siger det er svært at læse de sorte. Hende her ser da vældig tipas ud.
Når man er mæt og nypudset, gælder det bare om at finde tryghed tæt på andre.
15.11
Så går det løs, cirka 1-2 døgn tidligere end forventet
Klokken 07:30. 1. hvalp, en brun ham på 410 g. der allerede spiser ved sin mor.
Klokken 08:00. 2. hvalp, endnu en brun hanhund, dennegang på 460g. han spiser også ved mor.
Klokken 08:35. 3.hvalp, endnu en han, men denne gang en sort på 500g.
Klokken 08:50. 4. hvalp, vi bliver ved med hanner, denne gang en sort på 330g.
Klokken 09.15, 5 hvalp, stor fin sort han, 490 gram.
Klokken 10:20, 6. hvalp, og så kom der endelig en tæve, sort på 430 gram.
Klokken 10:40, 7. hvalp, første brune tæve på 380 gram
Klokken 15.10 8. hvalp, sort han, 410 gram, stærk og sulten

16.35 Vi tror faktisk, Zoe er færdig nu. Hold nu op for en fantastisk fødsel, hvor Zoe bare har vist os alt sit overskud, psykisk og fysisk, og hun har ammet hver eneste hvalp, efterhånden som de blev født. Hun har været helt ligeglad med, at de andre kom ind i huset igen i eftermiddag, efter at have hygget sig i boks med ekstra lækre tyggeting. De kom selvfølgelig ikke ind på kontoret, hvor Zoe skal have fred de næste dage, indtil hun bliver klar til andre hunde. Hvalpe og mor bor i kontoret, indtil hvalpene får øjne, eller de begynder at spænde så meget rundt, at vi synes, de skal have mere plads.
Først efter et døgn kontakter vi hvalpekøberne, der er skrevet op til hvalp efter dette kuld. Vi skal lige sikre os, at alle er i trivsel, før vi ringer.
14.10
Zoe er blevet scannet, og der kan forventes mellem 8 og 10 hvalpe. Vi glæder os, det bliver så hyggeligt. Vi kan naturligvis ikke sige noget om kønsfordeling endnu. Så alle må væbne sig med tålmodighed.
Zoe og Louis.
Da Zoe er sort men bærer brunt og Louis er brun venter vi både brune og sorte hvalpe.
10.10:
Mens vi venter på nyt fra Zoe, der skal skannes for drægtighed på onsdag i næste uge, synes vi alligevel, der skal ske noget på hjemmesiden. Derfor får i lige en billedkavalkade fra før Corona og Mette igen lukkede os ned. Da det har knebet for mange at finde træningshold, har vi henover forsommer og sommer kørt et lørdags hvalpehold. Vi savner vores fælles træning, og vi håber meget, at vi igen kan starte op snarest. Fotograf: Jakob Larsen. (I ved, ham med Duplo og Lego). 1000 tak til Jakob.
Denia holder godt øje med sin fører
Denia øver sig i at holde en dummy og aflevere til hånd.
Platforme kan bruges til mange ting. Yndige Denia (Labrander Gardenia).
Flot fyr, Fenris (Labrander Hefaistos, godt han fik et nyt navn).
Mere Fenris.
Fenris er klar, hvad skal der ske?
Jeg henter den
Så er der kys og kram til Fenris
Frede (Labrander Fimbul efter Labrander Aida og Bjørn, Lab Lodurs Master of Magic) sidder pænt på platform.
Frede i flot apportering
Hektor er spændt på, hvad der nu skal ske. Aura/Loke hvalp med solide, velplacerede ben og fantastisk udtryk, synes vi selv.
Hektor (Labrander Hektor) øver sig i alternativt snudetarget. Jo, der må meget gerne kysses på vores hold.
Wilma (Labrander Guinevere)  sidder flot og venter.
Wilma på vej hjem med dummy i klassisk mor Vera stil.
Benzo (Labrander Beavis) keder sig og ønsker sig en større platform!
Spytter Benzo godbidder ud eller øver han sig i at gribe?
Benzo nyder cigaren.
27.09:
Ziva (Labrander Ziva) Og Camilla har været på sporprøve i Blåbejrg plantage ved Nørre Nebel. De gik et 1000 meter langt 20 timer gammelt spor på bare 30 minutter, i et meget udfordrende terræn. Sporene var lagt af et par rutinerede schweishunde førere der havde anvendt alle de tricks der er i bogen med hensyn til terrænskifte og et alternativt syn på lige linier.
Rigtig flot klaret af de to piger. Vi kipper på kasketten og ønsker et stort tillykke.
Camilla og Ziva.
25.09:
I dag blev detofficielt. Vitus er blevet godkendt som skolehund. Stort tillykke til Helle Døj med det flotte resultat af det kæmpe arbejde det har været at komme hertil.
Vitus på det officielle skolebillede.
17.09:
I dag er Zoe blevet parret med Sostack's Louis. Det vil sige vi forventer hvalpe den 17 eller 18 novenber.
14.09:
Zoe er nu på vej op i progesteron, så vi regner med parring onsdag, torsdag eller fredag i denne uge. Så får vi fødsel omkring +- 2 dage 18. november, og hvalpene er klar til at flytte i midten af Januar 2021. 8 uger efter fødslen. Regner med der er god basis for masser af børnebørnsbesøg i jul og nytår i år? Vi glæder os meget til brune og sorte basser.
16.08:
Så har endnu en af Labrander hvalpene været på sporet.
Grundtvig (Labrander Edison) har sammen med Gertrud været på den første sporprøve. De bestod med flyvende faner ogt blev oven i købet prøvens bedste hund.
Et kæmpe stort tillyklke rtil dem begge her fra børnehjemmet.
02.08
Så er der lavet en aftale med Pia Rix og Sostack's Louis om paring med Zoe, når hun kommer i løb.
Labrander Zoe (Zoe) Sostack's Louis (Louis)
I får også lige et hovedbillede af Louis
12.09:
Vi havde i går besøg af embedsdyrlægen fra Fødevarestyrelsen, for at få fornyet godkendelsen af vores kennel til erhvervsmæssigt opdræt. Resultatet var en glad Smiley og en fin rapport
 
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

   

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland