Siden er sidst opdateret 25.01.2020:
25.01:
Så er det blevet tid til at forsøge sig med tørkost, opblødt og blendet med A38. Aida synes som alle andre tæver, at det er et værre svineri, og det giver en hel masse ekstra pusse og nusse arbejde til hende.
Men de gik til fadet med stor entusiasme.
Man bliver hurtigt lidt træt af alt det 'nye'.
Men med en støttende hånd, så gik det lidt igen.
Og ens søster smagte faktisk bedre bagefter.
Skålen var simpelthen SÅ sjov at sutte på.
Og kysseriet ville da ingen ende tage bagefter. Her Fortuna med orange og Fylla med rødt halsbånd.

Vi har idag haft besøg af sidste familie til en af F2-erne, og vi var glade, og de var glade og alle F2-hvalpe er nu for alvor reserveret til virkelig skønne hjem. Vi er så taknemmelige for, at 'nogen' synes så godt om vores opdræt og vores måde. 1000 tak til alle 6 familier. Vi lover at gøre det bedste, vi kan de næste uger.
19.01:
Så blev det dagen, hvor hvalpene både fik navne og halsbånd på.
Tæverne: Labrander Fylla (rødt halsbånd, Labrander Falka (gult halsbånd) og Labrander Fortune (orange halsbånd).
Hannerne: Labrander Føniks (grønt halsbånd), Labrander Fafner (blåt halsbånd) og Labrander Fimbul (sort halsbånd.
18.01:
Til DRK Østjyllands skue i Århus var der flere Labrander Hunde i ilden:
Duplo (Labrander Da Vinci) fik Excellent i juniorklassen. Stort tillykke.
Benzo (Labrander Beavis) fik Excellent og blev 3. vinder i åben klasse. Vi kipper også med flaget for Benzo
Emma (Labrander Xara) fik Excellent og blev 1. vinder i Åben klasse. Også stort tillykke til dem og til Lotte, som igen viste Emma frem til perfektion.
SIdst men ikke mindst bestod Tessie (Labrander Dagfrid) brugsprøven idag. Rigtig flot gået Anette. Tillykke til de to skønne tøser.
Normalt villevi vente tilhvalpene havde fået øjne førvi flyttede dem, men Aida var godt og grundigt træt af at være isoleret med dem. Hun ville gerne ud til de andre, og specielt Sveske har nydt at få Aida tættere på.
Aida er godt tilfreds med de nye tingenes tilstand.
15.01:
Man kan godt blive lidt træt når man har holdt 1-uges fødselsdag, og har fået besøg af indtil flere bamser.
Nu begynder det sorte pigment for alvor at vise sig.
På den første uge har kuldet taget 130% på, 3,495kg. Og det er alt sammen kommet igennem lille seje Aida.
510g. det sidste døgn, hvor Aida får 750g. foder. Så er der ikke meget tilbage til mor.
14.01:
Mens der skiftes tæpper og mor er på skovtur med Birgitte må man klumpe sig sammen på et lillebitte tæppe.
13.01:
Alle hvalpene er nu reserverede. Men vi har formentlig Vera hvalpe om 9-10 uger, så det er stadig muligt at ønske sig en gul Labrander om 17-18 uger.
Loke har fået tjansen med at holde øje med hvalpene, mens deres mor er ude og grave på en af sine huler. Da Vera  er startet i løb tilbringer Loke en del af tiden i kontoret sammen med Aida og hvalpene. Aida synes tilsyneladende, at det er rart med lidt selskab.
11.01:
3 dage gamle og kuldet har allerede taget 55% på i gennemsnit. De vokser hurtigt og fint alle 6.
Nu har vi haft kontakt med alle de familier der var skrevet op, og der er 1 han tilbage. Der var ønsket flere tæver end hanner, så der er nogle der er rykket videre til Vera/Harvey kuldet, der forventes om ca. 10 uger.
10.01:
Er det ikke utroligt. Kun 2 dage gamle og de roder bare helt vildt med tæppet i hvalpekassen? Mor Aida har nu nok hjulpet lidt - those damn hormones - men dybest set ro og hygge døgnet rundt.
08.01:
Hurra så er vi i gang.

3.25: 1. hvalp, gul han, 470 gram, sutter ved mor. Og bliver vasket af mor.

4.00: 2. hvalp, gul han, 471 gram, sur, stærk og strågul. Sutter sammen med brormand.

4.40: 3. hvalp, gul han, 450 gram, lidt lysere i pelsen, sutter hos mor.

4.45: 4. hvalp, gul han, 450 gram, fin og sur. Sutter fint. Da vi nu har et helt boyband, har vi anmodet Aida om et par tøsepiger. Hun arbejder fint på den næste, så må vi se, om vi skal have 5 på stribe eller en tæve.

5.20: 5. hvalp, nogle gange får man det, man lige ønsker sig. Stor gul tæve, 475 gram. Og vi har flere hvalpe på vej, siger Aida.

5.45: 6. hvalp, fin tævehvalp, 400 gram. Dejlig og sulten.

7.05: 7. hvalp, frisk og frejdig tævehvalp på 425 gram.

8.00: Vi tror fødslen er færdig nu. Aida har spist, været ude en kort tur og putter nu igen med de 7 små babyer. De er nu tørre og varme, har pæreformede maver, og alle har fået den vigtige råmælk under fødslen. Aida har glad og gerne ammet mellem hver hvalp, og enkelte hvalpe har hun født liggende, så de andre kunne babse imens. Vi kontakter alle, der er skrevet op til hvalp efter denne kombination om et par dage. Vi skal lige sikre os, at alle 7 er i trivsel, og både Aida og vi skal have hvilet ud. Aida er naturligvis træt nu, og det er derfor vores opgave at holde øje med, at der ikke kommer en hvalp i klemme eller på afveje de næste timer. Som altid har fødslen været 'helt sin egen', og vi er så taknemmelige for, at vi har måttet dele oplevelsen med Aida. Jane har været fødselshjælper, og det har Aida virkelig nydt. Det har vi 2-benede nu altså også.

03.01:
Så er der kun en lille uge til forventet fødsel
24.12:
Smukke Aida, som nu mangler 15 dages drægtighed, må ikke hoppe op og ned på sofaen. Aida har taget 5 kilo på, siden sin date med Bjørn (Lab Lodur's Master of Magic). Bjørnebanden ventes at ankomme den 07.01.2020, og vi glæder os så meget. Aida er kælen, kontaktsøgende, træt, sulten, og hun gider ikke lege vildt mere end få minutter ad gangen. Hen over hendes pande, står det jævnligt skrevet: 'Skulle vi ikke tage at sælge alle de andre, så der bare var dig og mig?' Præcist den adfærd, vi kan forvente med en højdrægtig tæve. Tænker tilstedeværelse og anerkendende pædagogik er vejen frem mod vellykket fødsel, og Aida deler nu dobbeltsengen med Pona (Fordi hun er gammelnok), Arne og mig (fordi det er vores seng) og måske i nat Alfred (Labrander Erasmus) fordi han er på julebesøg og stadig lidt lille og lækker (og så kan vi holde ham og Sveske fra at lave unoder sammen i nat).
03.12:
Vi skylder vist en beskrivelse af de 2 kommende forældre. Mor Aida er ud af et kuld på 10 hvalpe, hvor 9 er blevet røntgenundersøgt på hofter og albuer. Alle 9 var tiptop, og deres mor Isis har da også det allerhøjeste hofteindex i Danmark nu. Og ret stor sikkerhed, da de fleste af hendes hvalpe er undersøgt. Aida har et blidt temperament inden døre, men elsker alle former for træning, måske især sportræning, hvor hun har bestået 400 meter/3 timers spor. Børn, børnebørn og gæster i huset elsker Aida for hendes sødme, men man skal ikke tage fejl af, at hun er enormt skrap til indlæring (ligesom sin mor), og det er da også kun min nu overståede sygeperiode, der har holdt træningen og dermed prøverne nede. Arne og Aida er klar til nye spor, når hvalpene er flyttet hjemmefra. Aida har udelukkende fået exc. til udstilling, og I kan læse hendes kritikker under resultater. Sidste gang, hun var til udstilling, var i Herning i november 2019.

Bjørn (Lab Lodur's Master of Magic) har vi især valgt pga. udseende, sundhed og behageligt temperament. Vi brugte Bjørn på vores E-kuld (som flyttede i sommers), og vi er rigtigt glade for både deres udseende og temperament. Aida har (hvis vi selv skal påpege det), lidt for lyse øjne, men det har Bjørn ikke, og hans forfædre heller ikke. Aida er i øvrigt mørk omkring øjnene, på snuden, på læberne, som vi bedst kan lide det, og hendes pels er strågul. Bjørn er lidt lysere i pelsen end Aida, men rigtig fint pigmenteret. Begge hunde er topsunde!

Vi tror (og håber), at hvalpene bliver samarbejdende, smarte i hovederne og stangsmarte at se på. Alle former for træning vil blive foretrukket, da Labrador Retriever altså er en arbejdsglad hund, så er du til spor, jagt, rally, lydighed, nosework eller udstilling, så bør du kunne få en hvalp, der er med på det hele og kan nå det niveau, du ønsker dig.
02.12:
I dag er Aida blevet scannet hos dyrlæge Katrine Kirchoff i Hinderup. Der er set minimum 7 ens hvalpe med fin hjertefrekvens og perfekt blodomløb. Det er simpelthen imponerende, som Katrine er dygtig til at scanne, og hvilke detaljer, de kan se, med det rette udstyr, f.eks. at hvalpene bliver født den 6. eller 7. januar, hvis de kommer til tiden. Og det plejer de altså at gøre.
Så de der er skrevet op, kan godt så småt begynde at glæde sig. Og der er plads til et par stykker mere på listen.
24.10.2019
Vores næste kuld bliver med vores egen Aida og Bjørn der var far til vores E2 kuld med Emma som mor. AIda startede i løb i går, den 23.10 og skal formodentlig parres om ca. 2 uger. Det betyder at hvalpene sikker bliver født i uge 2 næste år, og så er de klar til at flytte hjemmefra i starten af marts.
Aida (Labrander Aida) Bjørn (Lab Lodur's Master Of Magic)
 
12.09:
Vi havde i går besøg af embedsdyrlægen fra Fødevarestyrelsen, for at få fornyet godkendelsen af vores kennel til erhvervsmæssigt opdræt. Resultatet var en glad Smiley og en fin rapport
 
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland