Siden er sidst opdateret 24.04.2019:

23.04: Hvalpetest med fantastiske Helle Døj af de 6 små D-hvalpe. Helle skriver om kuldet som helhed:

Jeg har i dag testet 6 hvalpe hos Kennel Labrander. Kuldet består af 6 store hvalpe, 3 hanner og 3 tæver. Jeg har set 6 hvalpe, der alle er i god foderstand og med tyk, blød pels.
Hvalpene har under deres socialisering hos opdrætteren oplevet mange slags mennesker. De er generelt glade for kontakten med mig, og de vil meget gerne lave aktiviteter omkring mig under hele hvalpetesten. De er afslappede under berøring og tager gerne øjenkontakt. Alle hvalpene har et fint jagtinstinkt. Deres aktivitetsbniveau er passende for de fleste familier - de afpasser det efter mig. Det vil sige, når jeg er aktiv, er de aktive. Når jeg er passiv, bliver de passive.
De er nysgerrige og undersøgende. Især er alle 6 hvalpe rigtig gode til at bruge deres næse, når de undersøger genstande, mennesker eller et fremmed lokale. Hvalpene har masser af personlighed - er sjove, og de giver ofte anledning til smil under hele testen.
Der er ingen tvivl om, at hvalpene er klar til at møde verdenen og de vil helt sikkert give deres nye familier mange gode oplevelser.

1000 tak til Helle Døj, som igen hjalp os med at finde den helt rigtige hvalp i kuldet til hver familie.
21.04:
Et nyt og troede vi farligt dyr er dukket op i haven.
Vi troede det var et farligt dyr, men hvalpene virker ikke spor forskrækkede.
Var det bare det du ville vise os?
20.04:
Endnu en dejlig forårsdag i haven, hvor hvalpene har fået et nyt stykke legetøj.
Der er flyttet nogle rør ind i haven, og dem kastede hvalpene sig straks over og løber frem og tilbage gennem dem.
En luftmadras er også et spændende bekendtskab.
Et øjeblik senere lå han på ryggen ved siden af da kanten gav efter.
"Mission completed" Den dumme madras tabte kampen og pusten.
20.04:
Labrander hundene fortsætter med snuden i sporet.
Prale prale
I dag var det sidste prøvedag i Vestjysj Jagthundeklub. Hvert år bliver der uddelt kastestænger til de bedste hunde på prøven. I år kunne tre labrander-hunde tage stænger med hjem, sammen med første præmier på deres spor:
1000 meter/40 timer: Labrander Vitus med Helle Døj
400 meter /40 timer: Labrander Zoya med Knud Erik Christensen
400 meter/3 timer: Labrander Bilbo med Johan Neergaard Gregersen.
Bilbo og Johan's resultet bliver registreret som et officielt, mens Helle og KE har fået første præmie på den type spor i forvejen.
Ud over at blive bedst i sin klasse blev Zoya og KE også dagens bedste på prøven.
Endnu engang stort til lykke med det flotte resultat.
18.04:
Med enorm stolthed og ærbødighed kan vi nu fortælle, at Labrander Vitus sammen med sin Helle Døj har de arbejdsmeriter, der skal til for at blive Dansk Sporchampion. Vitus skal nu udstilles og opnå et Good, så er han Dansk Sporchampion. Udstilling er ikke Helle og Vitus yndlings beskæftigelse, men vi er da ikke spor i tvivl om, at det kan de to dejligheder sagtens klare. Det bliver så den allerførste Labrander, der opnår denne titel, men vi tror bestemt, at der er flere på vej. Men hvor er det godt gået, Helle og Vitus. Kæmpe tillykke herfra de stolte opdrættere.
1. præmie på 1000m. 40 timers schweissprøve på ( det tog 36 minutter og de kom igennem uden tab).
17.04:
I dag har Jakob hjulpet os med at tage portrætter af hvalpene. Så vi præsenterer med vanlig stolthed D2-kuldet:
Labrander Dahlia
Labrander Dagfrid
Labrander Disa
Labrander Diogenes
Labrander Dumbledore
Labrander Da Vinci
Jakob tog også lige nye billeder af Loke
14.04:
Emma (Labrander Xara) og Arne var på besøg hos Bjørn (Lab Lodur's Master of Magic) i torsdags. Emmas progesteron viste nemlig ægløsning tirsdag, støt stigende tal onsdag, og vi håber og tror, at Emma og Arne kørte hjem med små Bjørne i maven i torsdags. Tidsplanen siger nu, at Emma vil blive skannet godt 3 uger efter parringen for at være sikre på drægtighed. Er hun drægtig, vil fødsel være ca. 11. juni og hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra ca. 6. august. Vi glæder os allerede til de små gule klumper i hele haven hele sommeren.
13.04:
6 af vores gule Vera/Emil hvalpe var mødt op til fælles røntgen hos Marianne Klitgaard på Mors. Vi kom, som traditionen foreskriver, med kaffe og hjemmebagte chokoladehorn for enten at juble, trøste eller bare være sammen med. Der blev heldigvis kun brug for at juble. Alle 6 ser supersunde ud på hofter og albuer, og selvom vi nu må afvente påskeferie og sagsbehandlingstid hos DKK, før vi kan få de officielle resultater, så stoler vi så meget på Mariannes billeder, at vi er klar til at annoncere, at Vera (Lab Lovers Welcome to the Universe) vil blive parret med vores egen Loke ved næste løbetid. Der vil derfor komme små sorte og gule bamser engang i efteråret, og vi har valgt denne kombination (selvom Emil (Emshope's Handsome Fellow) og Vera virkelig har fået nogle skønne hvalpe, nu 1 års hunde), fordi Loke er ved at nærme sig 8 år. Hans sædkvalitet er i top nu, men vi ved jo ikke, hvor længe den holder sig på toppen. Og vi ønsker at beholde en hanhund af denne kombination selv. Emil er kun 4 år nu, så der kommer sikkert en chance senere. Vera/Loke hvalpene vil være klar til at flytte allersidst på året. Billeder af de 4 avlshunde kan ses på fanen Planlagte hvalpe.
06.04
20° i skyggen og næsten ingen vind. Så er det dejligt at være hundehvalp.
Disa tjekker, om der er flere bolde under balance dimsen.
Friskeste hundehvalpevand mange gange dagligt.
Dagfrid tæver lillebror, Da Vinci.
Han skal bare gi' sig, skal han.
Men han har altså fået ligeså store tænder som hun har. Og er ikke spor bange for at bruge dem.
Var der nogle, der ikke ønskede sig en gul han? Velbygget, godt pigmenteret og kysser som en drøm.
Også vældig smart....eller??
Der er nok Helle i hulen. Da Vinci og Diogenes diskuterer vist reglerne.
04.04:
Man må af og til tage lidt alternative metoder i brug for at kunne nå de skåle,der er mad i.
03.04:
Labrander Epona (Pona i daglig tale) holder vagt. Det bruger hun mange timer på hver dag lige nu. 11 år og 3 måneder er vores højt elskede gråmule.
Når hun ikke sidder på plænen og våger over sine 6 børnebørn, når mor Aura tager sig en lur mellem amningerne, så kommer farmor Pona rigtigt til sin ret. Med ro, overskud og kærlighed putter hun så gerne med de små D-hvalpe, som nu færdes trygt blandt vores voksne hunde og storesøster Sveske (Emshope New Girl in Town) på 9 måneder.
Rig er den, der har oplevet en gråmules kærlighed, og det gælder både os mennesker og de små hvalpe. Livserfaring betyder noget, er Pona og vi enige om.
30.03:
I dag er Emma startet i løb. Vi får lavet den første progesteron måling på fredag, og så får vi en ide, om hvornår hun kan være parrings klar, og vi kan så småt begynde at regne på hvornår det næste kuld hvalpe kan forventes. Der er allerede mange der har ytret ønske om en tævehvalp fra dette kuld, men foreløbig ikke så mange hanner. Er der folk derude, der er interesserede, skal de ikke vente for længe med at kontakte os.
D-bamserne har nu for alvor opdaget glæden ved at være uden døre, og alle måltider indtages på terrassen. De har fået det første legetøj ud og halmhulen er bygget og taget i øjesyn.
Efter tørkosten er det godt med en lille dessert hos mor. Det foregår nu som stående taffel.
Gode venner kendte en, der havde små halmballer på lager. Det er ellers ved at være svært at skaffe.
Det samme begynder at gælde for aviser, så hvis der er nogen, der har en stak liggende, er vi ivrige aftagere.
"Motorik" legepladsen er ved at være klar til træning.
18.10:
I tirsdag kørte vi en tur til Hinderup med Loke, for at få checket hans sædkvalitet. Vi har nemlig besluttet at sætte ham på hanhundelisten igen, efter at have fået en af hans hvalpe i huset. Den lille Sveske har det samme behagesyge og arbejdsvillige temperament, som vi også kender fra Loke og Pona.
Vi var bekymrede oven på hans sygdom i sommer, da han fik meget medicen, og var igennem en voldsom omgang. Der var dog ingen grund til bekymring, kvaliteten er stadig Excellent med stor mobilitet af helt normalt udseende sædceller.
Vi fik en officiel rapport på resultatet.
Loke i superkondition.
Rar og venlig ser han ud.
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland