Siden er sidst opdateret 21.11.2023:

21.11:
Her kommer de ren lidt forsinket opdatering på en fantastisk jubilæumsudstilling i Herning. Det er i år 20 år siden vi første gang deltog i en officiel udstilling. Det var med vores første hanhund, Mjølner (Moselund,s Røde Robin).
I år var der dejligt mange af vores hvalpekøbere med og alle klarede sig rigtig fint. Vi fik desværre ikke så mange billeder på dagen, men vi har andre billeder af de forskellige hunde. Som sædvanlig synes vi, at vi havde de allerbedste hunde med, værdige repræsentanter for racen. At dommerne så ikke altid forstod at honorere det, ja det er som det er. Vi fik alle vores hunde med hjem igen.
Lørdag den 11.11:
For nu at tage dagens sidste punkt først. Vi havde taget Vera med på udstilling med det formål at stille en avlsklasse på hende. Mange af de Labrander hunde, der var med på udstillingen var Veras afkom. Vi stillede den bedste labrador Avlsklasse og skulle derfor i store ring. Her blev vores avlsklasse udråbt til den næstbedst på udstillingen, Arne med Vera forrets, derefter fra venstre Galahad med Dorte, Kali med Marie (Jane var nede med dårligt knæ, så Marie tog Kali), Benzo (Labrander Beavis) med Torben og sidst Kelvin med søde Lotte (som blev hele dagen for at støtte os i avlsklassen, Tak Lotte og Johnny). Kun overgået af en flok Islandske fårehunde. I øvrigt havde vi backup af Amalie, Jacob, Jacobs morfar Henning og lille Kathrine på 3 år, som syntes, at hendes morfar var Verdens sejeste, fordi han løb blandt juletræer. Arne så nu ikke de juletræer, han så kun Vera og hendes afkom. PS. Der kom 4 juletræer ned fra loftet og DKK kan havde lavet en meget festlig store ring, men alt er jo bare pynt! Det vigtigste er sjælene, du deler det med. Af hjerterne tak.
   
Bagerst er det: Dorte med Galahad, Marie med Kali, Torben med Benzo og Lotte med Kelvin. Forest sidder Arne med Vera og den svenske dommer der bedømte avlsklasserne.
   
 
Det er muligt vi ikke ser så frygtelig velorganiserede ud, men vi havde heller ikke haft tid til at øve os. Og glæden lyser ud af alle, synes vi. Husk at ingen af os har prøvet den slags før. Og der kom juletræer ned fra loftet....
Kritikke af vores avlsklasse lyder:
The female left behind, very similar type, all looks very much the same, excellent type all through, she is a good producer, congratulations.
  
Ærespræmie og Hæderspræmie.
Det var en helt igennem fantastisk oplevelse, og en stor tak skal lyde til alle de, der blev og fejrede det med os. Det er noget af det største, der er sket for os som opdrættere på udstilling i mange år.
Michael og Melvin (Labrander Nimbus) var med i juniorklasse både lørdag og søndag. Se hvor smukt, de står på deres ben. Flot flot Team Melvin.
Lørdag blev de 4. vinder med Very Good og en fin kritik der kan læses her
   
Søndag blev de ikke vinder placerede men fik Very Good med igen en fin kritik der kan læses her
 
Et gammelt billede.
Maya (Labrander Maya) var med i juniorklasse lørdag og søndag. Hun er bare en stjerne og en skat, og vi arbejder på træningen af det søde væsen. Næste år i Herning, gøer hun nok ikke, hver gang hun er i bur....
Lørdag blev hun 4. vinder med Excellent hendes kritik kan læses her
   
Søndag fik hun igen Excellnt, men blev ikke vinderplaceret. Kritikken kan læses her
 
Kelvin (Labrander Kelvin) var medf i åbenklasse begge dage.
Lørdag blev han 1. vinder med Excellent og CK. Hans kritik kan læses her
       
Søndag blev han 3. vinder med Very Good. Kritikken kan læses her
   
 
Benzo (Labrander Beavis) var også med begge dage, men da han har været en del på jagt og var i fæld, var dommerne ikke dybt imponerede. Vi synes, han er fabelagtig!
Lørdag fik han Very Good og blev ikke placeret, Kritikken kan læses her

Søndag blev han 4. vinder med Very Good. Kritikken kan læses her
   
 
Elbjørn (Labrander Elbjørn) Var også med i åben klasse begge dage. Elbjørn fik reelt ikke chancen for at vise alle sine (billige) tricks, men charmen kan man ikke undgå at se. Heller ikke, når han fremvises og føres eksemplarisk, som her af Dorte. Der er go og show i den bjørn...
Lørdag blev han 3. vinder med Excellent. Kritikken er her
   
Søndag blev han 2. vinder med Excellent. Kritikken kan læses her
   
 
Kali (Labrander Kali) var med begge dage. Da Jane havde dårligt knæ måtte Kali tage til takke med Arne i ringen. Den søde tøs gjorde det så godt i ringen, trods det faktum, at hun vidste nøjagtigt, hvor Jane var. Ingen billeder fra ringen, der viser hende rigtigt, men hun er en superfin tæve, som I kan se herover.
Lørdag fik hun Very Good. Kritikke kan ses her

Søndag tog Arne sig sammen og hun fik en Excellent. Kritikken ses her
 
Sveske (Emshope New Girl In Town) var kun med søndag.
Søndag fik hun Very Good, og kritikken kan ses her
 
Galahad (Labrander Galahad) var med begge dage i Championklassen. Vist helt perfekt af Dorte, og hvad skulle man ønske sig mere af en hanhund? Smuk, smuk.
Lørdag blev han 1. vinder med CK, 2 BHK, Reserve Cert og CACIB. Kritikken kan ses her
                   
Søndag blev han 3. vinder med Excellent og CK. Kritikken er her
       
Vera (Lab Lovers Welcom To The Universe) var med lørdag. Sikke en fest, sikke en hund, og hun elsker det næsten lige så højt, som vi elsker hende!
I veteran klasse blev hun 1. vinder med CK, Veteran Cert, Veteran CACIB og BIM. Kritikken ses her
               
19.10:
Vi har nu besluttet, hvem der skal være far til Kalis første kuld hvalpe. Valget er faldet på Tintin (Melicmark The Magician). Han er en meget ung hanhund, der er super sund, og har et dejligt temperament. Han er undersøgt og fri for alle arvelige sygdomme. I øvrigt er han beslægtet med O-S-U kildets far, Major (se O-S-O kuld for billeder af ham), som er hans oldefar, og som vi var meget begejstrede for.

Avl og udvælgelse af gode forældre-dyr er aldrig nemt.  Ham her var og er vores 1. valg, men 2. og 3. valg er tæt på lige så godt. Vi ved, at vi 'spiller Vorherre' hver gang, og vi kommer aldrig til at tage let på den slags. Vi har også lært, at når vi finder smukke udenlandske hanhunde, så får vi skønhed men ofte uforudsete 'sidegevinster' med hjem. Det sikre gode valg er en opdrætter, vi stoler meget på, og en hanhund vi møder og har mødt i ringen. Tintin er sund, af sunde forældre og øvrige forfædre - og så er han rar! Jane og Kali er enige i vores valg!
Da begge forældrene er gule og ikke bærer brunt, bliver alle hvalpene gule.
TinTin (Melicmark The Magician)
TinTin (Melicmark The Magician)
10.10:

Er du til sort/brun/gul? Disse 2 meget smukke tæver planlægger vi et kuld hvalpe på i 2024. Man kan se flere billeder og meritter på hver deres side. De repræsenterer 2 af vores 3 tævelinjer, idet Ivalo (øverst) er 4. generation efter Megan (Lab Treasure's Escada), Ivalos far er Sostack Louis. Ivalo bærer brunt og får brune og sorte hvalpe, hanhunden er ikke valgt endnu. Kali (nederst) er efter Vera (Lab Lovers Welcome to the Universe) og vores Loke (4. generation efter Nanna, Gilhøj's Nuttede Nanna). Kali får gule hvalpe, hvis hun parres med en ren gul han, gule og sorte hvis hun parres med en sort han, der bærer gult. Hanhunden til Kali's kuld er heller ikke besluttet.

Moder Natur bestemmer, hvornår de to skønheder går i løb, men formentlig kommer Kali først. Vi glæder os utrolig meget til igen at have små poter overalt!
Ivalo.
Fotograf: Dorte Irene Sattrup Lund-Nielsen
Kali.
Fotografi: Arne Brander
29.07:
Nu er endnu en af Labrander hanhundene kommet på hanhundelisten og er klar til at, servicere egnede tæver.
Dirch (Labrander Hodja) er blevet testet for alle de kendte arvelige lidelser og er fri for dem alle, dog er han bærer af tørnæse (HNPK) Dirch bære som sin mor både gult og brunt, så der er mange, der kan bruge ham.
Han har A hofter med indeks 115, er 0 på albuerne og fri for OCD i skudrene. Han er øjenlyst 11.04 i år og øjnene er godkendt uden anmærkninger.

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 11,5 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland