Siden er sidst opdateret 03.12.2019:

03.12: Vi skylder vist en beskrivelse af de 2 kommende forældre. Mor Aida er ud af et kuld på 10 hvalpe, hvor 9 er blevet røntgenundersøgt på hofter og albuer. Alle 9 var tiptop, og deres mor Isis har da også det allerhøjeste hofteindex i Danmark nu. Og ret stor sikkerhed, da de fleste af hendes hvalpe er undersøgt. Aida har et blidt temperament inden døre, men elsker alle former for træning, måske især sportræning, hvor hun har bestået 400 meter/3 timers spor. Børn, børnebørn og gæster i huset elsker Aida for hendes sødme, men man skal ikke tage fejl af, at hun er enormt skrap til indlæring (ligesom sin mor), og det er da også kun min nu overståede sygeperiode, der har holdt træningen og dermed prøverne nede. Arne og Aida er klar til nye spor, når hvalpene er flyttet hjemmefra. Aida har udelukkende fået exc. til udstilling, og I kan læse hendes kritikker under resultater. Sidste gang, hun var til udstilling, var i Herning i november 2019.

Bjørn (Lab Lodur's Master of Magic) har vi især valgt pga. udseende, sundhed og behageligt temperament. Vi brugte Bjørn på vores E-kuld (som flyttede i sommers), og vi er rigtigt glade for både deres udseende og temperament. Aida har (hvis vi selv skal påpege det), lidt for lyse øjne, men det har Bjørn ikke, og hans forfædre heller ikke. Aida er i øvrigt mørk omkring øjnene, på snuden, på læberne, som vi bedst kan lide det, og hendes pels er strågul. Bjørn er lidt lysere i pelsen end Aida, men rigtig fint pigmenteret. Begge hunde er topsunde!

Vi tror (og håber), at hvalpene bliver samarbejdende, smarte i hovederne og stangsmarte at se på. Alle former for træning vil blive foretrukket, da Labrador Retriever altså er en arbejdsglad hund, så er du til spor, jagt, rally, lydighed, nosework eller udstilling, så bør du kunne få en hvalp, der er med på det hele og kan nå det niveau, du ønsker dig.

02.12:
I dag er Aida blevet scannet hos dyrlæge Katrine Kirchoff i Hinderup. Der er set minimum 7 ens hvalpe med fin hjertefrekvens og perfekt blodomløb. Det er simpelthen imponerende, som Katrine er dygtig til at scanne, og hvilke detaljer, de kan se, med det rette udstyr, f.eks. at hvalpene bliver født den 6. eller 7. januar, hvis de kommer til tiden. Og det plejer de altså at gøre.
Så de der er skrevet op, kan godt så småt begynde at glæde sig. Og der er plads til et par stykker mere på listen.
24.10.2019
Vores næste kuld bliver med vores egen Aida og Bjørn der var far til vores E2 kuld med Emma som mor. AIda startede i løb i går, den 23.10 og skal formodentlig parres om ca. 2 uger. Det betyder at hvalpene sikker bliver født i uge 2 næste år, og så er de klar til at flytte hjemmefra i starten af marts.
Aida (Labrander Aida) Bjørn (Lab Lodur's Master Of Magic)
 
12.09:
Vi havde i går besøg af embedsdyrlægen fra Fødevarestyrelsen, for at få fornyet godkendelsen af vores kennel til erhvervsmæssigt opdræt. Resultatet var en glad Smiley og en fin rapport
 
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland