Siden er sidst opdateret 25.06.2019:

25.06: 10 små bedårende hvalpeøjne har åbnet sig i løbet af natten. Uha de kommer til at tigge rigtigt mange godbidder de næste mange år de øjne. Billeder følger senere.

24.06:
Weekenden har stået i udstillingens navn. 3 dages udstilling i Vejen med Labrandere med alle 3 dage. Fredag var Loke/Isis hvalpen Xanadu (Nu Dina) i ringen i åben klasse tæver og fik exc. med en rigtig flot kritik. Lørdag var det lille Carla der med en excellent kritik alligevel fik et Very Good i Juniorklasse tæver. Søndag var det først Labrander Beavis (Benzo) der superflot fik et Exc. med CK og Res. Cert. og blev 2. vinder i Juniorklasse hanner. I Veteranklassehanner viste gråmule Labrander Frodo (nu Max) sit smukke ansigt, og han fik Exc. og blev 2. vinder. Hos tæverne var det først Emshope's New Girl in Town (Sveske), der fik et Very Good i Juniorklasse tæver. I Åbenklasse tæver var det først Labrander Zoya, der fik et Very Good. Lige efter Labrander Ziva, som ligeledes fik et Very Good. De 2 søstre skal bruge denne placering på udstilling (min. Good) for til sin tid at kunne blive Sporchampions. Arne opfyldte hermed et løfte til Zoyas ejer om at stille hende til en udstilling og klare denne del af processen. Så begge ejere var glade, og alle ønskes stort tillykke.

Vores smukke Vera (Lab Lovers Welcome to the Universe) fulgtes derfor med Lotte, og de to smukke damer fik Excellent med CK og blev 2. vinder i åben klasse tæver. Stort tak til Lotte for at vise Vera frem på allerbedste vis.

Sidst men på ingen måde mindst fik Labrander i går sin første Champion, da Labrander Vitus med sin Helle fik et Very Good i åben klasse hanner, og dermed kan kalde sig Dansk Sporchampion. Vitus var for få dage siden gennem en egnethedsvurdering til Skolehundeuddannelsen, som han klarede med glans. Så Helle og Vitus kan nu starte på Skolehunde uddannelsen. Hvis det ikke viser den alsidighed, vi elsker så højt ved vores race, så er der ingenting, der gør. Vi er så stolte over de to, og der bliver helt sikkert mange flere sejre i livet til det par. Kæmpe stort varmt tillykke til dem. (Billeder følger senere, når Arne får tid).
20.06:
De 5 små skønheder kommer til at hedde: Tæverne: Labrander Evita og Labrander Esmeralda. De 3 hanner kommer til at hedde: Labrander Edison, Labrander Erasmus og (Arnes favoritnavn) Labrander Elbjørn. Opkaldt efter den største isbryder og lidt far bjørn. Og så er han den største af vores 5 isbjørnebørn.
 
Ro og hygge, mens de gør det, de nu skal i den alder. Spiser, sover og vokser!
Kan I se den lille tæve med rødt mærke bagpå? Og gult på hovedet? Hun er beviset på, at hvalpenes maver nu fungerer perfekt, og hele rummet dufter af popcorn. Ligesom det nu skal være.
17.06. kl.8.00:
Alle 5 hvalpe er kommet fint igennem natten. De er aktivt opsøgende i mælkebaren, og de møffer sig rundt i kassen. Ikke helt oppe at gå endnu, men næsten. Nye billeder senere i dag. Vi tror på de 5, og vi er begyndt at finde deres stambogsnavne, som jo skal begynde med bogstavet E. Emma er fantastisk, som hun jo har været hele tiden.

Herpes er en mærkværdig sygdom. Vi var så heldige, at en anden opdrætter kontaktede os, da de hørte om vores hvalpe. Vi ville aldrig have gættet på Herpes, da Emma er vaccineret mod dette i drægtigheden lige efter forskrifterne. Men det var den anden opdrætters tæve også. På grund af deres erfaring, fik vi kontaktet vores dyrlæge (som havde ferie, men alligevel trådte til), og fik skaffet det rigtige medicin. Vi håber og tror på, at medicin i tide kan få hvalpene igennem de næste par uger. Emma er jo ikke syg, og når hvalpene bliver 3 uger gamle, er de sådan set igennem det. Der er en artikel på engelsk på hjemmesiden: Devonshire Labradors. Så kan interesserede læse det, vi fik anbefalet og har læst.
Jaja, vi ved godt, der ikke er så meget nyt. Men kan I se, de er vokset? Nu dobbelt op på fødselsvægt, og rigtigt fine. De render rundt i hvalpekassen nu, og alle 5 har det godt. Vi tror bestemt, alle klarer det nu, og vi finder seje navne startende med E. Livet er godt, når hvalpene og Emma har det godt.
Lidt alternativ rute til Babsekøbing, men det virker fint. Tro os, han mukker virkelig, hvis vi trækker ham af, for han sitter nemlig fast! Mor Emma er en stjerne, som har haft en hård start som mor men klaret det fantastisk. Ingen er blevet glemt, alle er nypolerede, og Emma holder ud længe endnu. Som vi jo alle gør, når små liv er i fare.
16.06:
Livet i børnehjemmet er umanerligt hårdt disse dage. Trods Emmas intense og kompetente pasning af de små, døde den ene tævehvalp også. Hvalpene vokser og er tilsyneladende i god vækst, men vi har mistet 2 nu. De sidste 5 virker godt tilpas, og der er ro i hvalpekassen, men noget er der jo galt. Andre opdrættere har oplevet noget lignende, så lige nu arbejder vi udfra, at det kan være Herpes. Om kort tid får de 5 hvalpe 1. dosis medicin mod Herpes, selvom vi ikke er 100% sikre på, at det er det. Det vil taget 4-7 døgn at få svar på en test for Herpes, og det kan vi ikke vente på. Så takket være gode råd og en dygtig dyrlæge, der tager sin telefon i sin ferie, kommer vi nu i gang med behandling. Vi opdaterer, når der er tid og kræfter til det. Men vi kæmper alt hvad vi kan sammen med Emma.

15.06:
Skønne Emma med de 6 mest nyvaskede, skinnende rene hundelabber i hele No.
Weekenden bruges på....ja, på det man nu skal i den alder.
Og når man er færdig med at spise, så 'hænger man bare ud ved mælkebaren'. Læg mærke til det sorte pigment på trædepuderne, men snuderne og læberne er der ikke helt endnu.
13.06:
2. døgn i E2 kuldets liv. Ikke 50 shades of grey, men 7 shades of yellow. Mørkeste tæve versus lyseste tæve. Alle har taget i gennemsnit 30% af fødselsvægten på, og vi er glade!!
 
Sort pigemnet arbejdes der på. Og ja, de ligner små grise endnu. Men garanterer, at om max. 6 dage, så er der små sorte snuder og sorte trædepuder. Vent og se...
12.06
Den første nat for Emma og hendes 7 små bjørneunger er gåat rigtig fint. Emma har kun været ude af kassen et par gange for at drikke vand og gå ud og tisse. Når hun så er kommet tilbage til kassen har der været lidt uro, da hun ikke helt kan få hvalpene til at gøre, som hun gerne vil. De forstår ikke, at når hun lægger sig, er det meningen, at de selv skal finde ned til patterne og begynde at spise igen. Men det skal de nu nok få lært i dagens løb.
Emma og havlpene er genforenet efter mors tur i skoven. Emma gik med hele vejen, først da vi kom ud af skoven, kom hun i tanke om at hun havde vigtige ting, at tage sig af hjemme i hvalpekassen.
11.06:
17:05 1. hvalp, en lille tæve på 273g.
18:35 2. hvalp, en lille han på 235g.
18:50 3. hvalp, en tæve på 260g.
19:15 4. hvalp, en han på 250g.
19:40 5. hvalp, en han på 255g.
20.00 6. hvalp, en han på 302 g.
20:30 7. hvalp, en tæve på 247 g.

22:15
Nu tror vi det er slut, der kommer vist ikke flere hvalpe i denne omgang. 4 hanner og 3 tæver er det blevet til.
Vi kontakter de potentielle købere i løbet af et par dage, når vi føler os helt sikre på at hvalpene er i vækst og trives. Vi kan allerede nu sige, at der er nogle af de der har kontaktet os på forhånd, der bliver skuffede. Det er altid utrolig svært at sige noget med sikkerhed om, hvor mange hvalpe der er i en tæve, og endnu sværere med kønsfordelingen.
08.06:
Emma er nu fuldt integreret i flokken, og hun har nydt de mange spæneture i skoven med 'vennerne'. Hun vejer nu ca. 8 kg mere end normalt, og de sidste par dage er hun mere stille og opmærksom på os. Vi regner stadig med fødsel senest på tirsdag, men Emma bestemmer og vi er klar. Vi vil opdatere her på siden efter hver hvalp, hvis vi har tid til det, og efter ca. 24 timer, når vi ved om alle hvalpene er i vækst, kontakter vi alle på listen med ønske om en Emma hvalp. Det bedste for Emma lige nu, er at vi signalerer tydeligt, at vi har masser af tid til hvalpefødsel og har styr på det. Så vi har redt fødekassen op og vist den til Emma, men vi forventer på ingen måde, at Emma skal vælge at føde den første hvalp i den. Når 1. hvalp er født, lokker vi Emma i kassen ved hjælp af hvalpen, og så har vi erfaring for, at tæven bare affinder sig med det og bliver hos den 'enbårne' søn eller datter. Men vi har haft fødsel andre steder i huset, og det er aldrig et problem. Vi ender altid med at have mor og hvalpe i hvalpekassen, og processen dertil betyder ikke noget for os. Men den betyder vældig meget for en 1. gangsfødende tæve. Vi glæder os så meget til små Bjørnebørn i huset, og indtil da sover Emma imellem os om natten og får al den mad, hun har lyst til.
03.05:
Stilheden breder sig i huset, da vi nu kun har en lille D2-hvalp tilbage, og han bliver hentet i morgen.
Men til gengæld er smukke, søde Emma (Labrander Xara) i dag skannet drægtig med et pænt stort kuld. Mindst 8 hvalpe så de tydeligt ved dagens skanning i Hinnerup. Farhunden til Emmas hvalpe er Bjørn, Lab Lodours Master of Magic, så om 6 uger satser vi på små bjørneunger i huset. Vi glæder os så meget. Fødsel forventes lige efter pinse, og der kommer kun gule hvalpe af denne kombination.
   
Emma (Labrander Xara). Bjørn (Lab Lodur's Master Of Magic)
 
Loke: "Vi vil gerne bestille 7 hotdogs med det hele og en frikadelleburger til mig! Make it a double..."

Kennel Labrander ligger i landlige omgivelser nord for Ringkøbing på en ejendom med 14 hektar skov og eng. Vi synes selv, at vi har optimale betingelser for opdræt af Labrador Retrievere.  

Selv om vi ikke længere har hjemmeboende børn gør vi vores bedste for at vores hunde skal lære at omgås børn. Her er det Daniel og Mjølner og Basse, og selvom billedet er flere år gammelt, kan vi ikke rigtigt undvære det her på siden. Daniel kommer stadig, Hverken Mjølner eller Basse er  mere. Og både Daniel, Marco og Messi sover stadig med mindst en af vores hunde, når de er her på ferie. 

Billederne herunder er af Astrid til venstre, Daniel, Amalie og Jonas til højre. De er nu næsten voksne alle 3, Jonas som er yngst, blev konfirmeret i 2013. Men hundene elsker dem stadig, de kommer her stadigvæk ofte, og de hører ligesom til her på stedet og på hjemmesiden!

Kennel Labrander
Grimstrupvej 3, No
DK-6950 Ringkøbing

Telefon : 97 87 59 08

Mobil    : 24 45 34 14

E-mail: mail@labrander.dk

 

Vi fodrer vore egne hunde med Essential Foods

 

Dansk Kennel Klub

Opdrætteruddannelsen

Dansk Retriever Klub

DRK-Midtjylland