"Labrander Isis" og "Carpenny Micah at Sutton Park"

 fik 8 hanner og 2 tæver født den 17.01.2013.

Labrander Isis Carpenny Micah at Sutton Park
Labrander Penelope (Simba) Penelope_hoved.jpg (43573 byte) Labrander Pippi (Pippi) Pippi_hoved.jpg (46852 byte)
Labrander Primo (Simba) Primo_hoved.jpg (51962 byte) Labrander Pegasus (Pegasus) Pegasus_hoved.jpg (44257 byte)
Labrander Pan Pan_hoved.jpg (44909 byte) Labrander Poseidon Poseidon_hoved.jpg (48667 byte)
Labrander Pluto Pluto_hoved.jpg (47907 byte) Labrander Platon (Louie) Platon_hoved.jpg (41772 byte)
Labrander Paris (Paris) Paris_hoved.jpg (45495 byte) Labrander Picasso (Picasso) Picasso_hoved.jpg (48696 byte)
Isis er en blid, blød tæve, som går gennem livet med konstant logrende hale. Såvel i hverdagen, hvor Isis morgenhilser hele flokken med snudeslik, også evt. hvalpe i huset, som stadig er små og i hvalpegård, skal Isis helst have snudekontakt med, og i udstillingsringen, hvor Isis (trods sine 2 cm for lave kropshøjde) gør det glimrende og får Excellent hver gang. Isis elsker træning, både lydighed og jagttræning. Hun har været til sit første forsøg på kvalifikationsprøven, men her dumpede hun på søg, da dommerens egne hunde begyndte at hyle som ulve, lige da Isis skulle gå ind i feltet og søge selvstændigt, og så ville hun ikke gå derind, hvis Arne ikke gik med. Det er den sidste øvelse i kval.prøven, og Isis havde klaret alle andre til UG, men desværre lykkedes det os ikke at finde en anden prøve i efteråret, så vi kunne have prøvet igen. Isis skal dog nok få sin kval.prøve til foråret, når hvalpene er flyttet hjemmefra! Isis elsker børn og små hvalpe, og hun er venlig og imødekommende overfor alle mennesker. Hun er bestemt ikke øverst i hierakiet her i flokken, da hendes mor, Nanna, og søster Pona, er nogle meget stærke tæver, men Isis har det fint i flokken og er elsket af alle. Både mennesker og hunde her i huset og gæster af alle slags. Isis virker drægtig efter mødet med Micah. Hun er mere kælen og en smule indadvendt, som vi kender det fra andre drægtige tæver, og hun er SÅ sulten! Micah er en robust hanhund med masser af udstillingskvalitet, og han har et charmerende udtryk og væsen, som mange udstillingsdommere falder for. Han har, som Isis, evigt logrende hale Når Micah og Isis hvalpe kommer på hvalpelisten, vil man kunne se, at Micah har et lavt indextal. Formentlig ca. 85. Dette skyldes, at hans forældres og bedsteforældres hofteresultater ikke er registreret i Danmark, men vi kan så fortælle interesserede, at såvel hofter som albuer i hans linier er rigtigt fine. Vi har valgt ikke at bruge tid og penge på at få disse resultater registreret i Danmark, da Isis selv har et index, der rigeligt opvejer hans dårlige tal, og vi så i øvrigt ved, hvorfor det er sådan. Og der er glimrende sundhedsresultater i Micahs linier, som er registreret og godkendt i England, hvor han kommer fra. Micah er udlånt til Kennel Woefdram i Holland, hvor vi tidligere har fået rigtig fin behandling og ærlige svar på de spørgsmål, vi havde vedr. deres anden hanhund, Troy, som vi har brugt til vores M-kuld. Også ved denne parring fik vi en superfin behandling af Sander og hans forældre, og parringen foregik roligt og behageligt med hensyntagen til, at det var 1. gang for Isis. Micah viste sig som en gentleman, og parringen var yderst vellykket, så vidt vi kan bedømme. Tak for lån af Micah, som vi nu håber og tror, vil give os små gule bamser over hele huset født ca. 18. januar 2013. 

Der er flere der har efterlyst flere billeder af Isis og Micah, blandt andet deres hoveder, så vi iler med ekstra billeder.

Som det kan ses har de begge hele året flotte mørke snuder, hvilket burde betyde, at det også kommer til at gælde deres hvalpe.

Selv om både Isis og Micah mest har slået deres folder i udstillingsringen, så er de begge fremragende apportører.

02.11: 
Isis startede sin løbetid den 28.10. Så vi tager 1. blodprøve på mandag den 05.11 og derefter aftales med dyrlægen, hvor tit vi skal tage den. Når Isis er klar, tager vi en tur til Holland og besøger Micah, som lige nu er udstationeret hos Sander Kennel Woefdram's Labradors. Vi havde faktisk valgt Micah til vores O-kuld, men på grund af barnebarns navnefest, der faldt sammen med parringstidspunkt for Pona, blev det ikke til noget dengang. Nu får Isis (og vi) så fornøjelsen af Micah's gener. Micah er udover at være en rigtig smuk, velbygget hanhund med gode linier i sin stamtavle, der går tilbage til nogle af de stammer, vi så gerne vil bygge videre på, en hanhund med et rigtigt dejligt temperament. Vi oplever bl.a. i forbindelse med vores hundehotel, at rigtigt mange hanlabradorer bliver skarpere og skarpere i temperament, og det ønsker vi ikke i vores avl. Vi vil tværtimod gerne have avlshanner med evnerne til uproblematisk at færdes med andre hanner og omkring små hvalpe, og netop disse egenskaber har Micah i udpræget grad. At hans sundhed er undersøgt og i orden, betragter vi som en selvfølge ved alle vores avlshanner, men at de også har det temperament, vi så gerne vil have, er altid svært at vide ved valg af udenlandske hanhunde. Vi har tidligere samarbejdet med Sander ved Gaia's M-kuld, og vi ved, hvad han og kennel Woefdram's står for. Så vi kører gladeligt den lange vej til Micah, og så håber vi blot, at Isis finder ham lige så lækker, som vi mennesker gør!

17.11:

Isis har sammen med Amalie og Helen været på besøg  i Rotterdam og hos Micah, og der var i den grad tale om kærlighed ved første blik fra både Micas og Isis side! Logrende haler, snudekontakt, ned i playbend  i ca. 10 minutter, og derefter lagde Isis halen op langs siden, så Micah kunne gøre det, vi forventede af ham. De gennemførte en perfekt parring, hvor de bagefter hang sammen i mere end 20 minutter, hvorefter Isis hurtigt blev ført ud i bilen. Vi så absolut ingen grund til at gentage succesen dagen efter, da sædceller faktisk kan holde sig levende i rigtigt mange døgn indeni tæven, og vi var jo (takket være Loke) og en kontrol hos Frijsenborg Dyrlægerne 100 % sikre på, at vi parrede på det helt optimale tidspunkt, så det gav ikke rigtigt mening at komme igen allerede dagen efter. Og efter hjemkomsten hertil, afviser Isis da også enhver tilnærmelse fra Loke, som dog selv synes, at han godt lige kunne skubbe lidt på Isis, bare for en sikkerheds skyld. Vi forventer derfor forhåbentlig en flok lækre gule bamser omkring slutningen af uge 3 2013. Der er på nuværende tidspunkt bestilt 3 hvalpe fra dette kuld, så vil du gerne være sikker på at kunne få en af dem hjem til dig, er du meget velkommen til allerede nu at kontakte os, og kender du ikke Isis i forvejen, så er det en rigtig god ide at komme på besøg, inden hun bliver alt for besværet og påvirket af drægtigheden. Vi er selv meget begejstrede for Micah, og der bliver formentlig ikke så mange hvalpe med danske stamtavler efter ham, da han snart flytter tilbage til England igen. Han er bare en smuk hanhund med et helt fantastisk temperament, som vi er taknemmelige for at have fået lov til at bruge.
Vi praler lige lidt af Isis kæreste - Carpenny Micah at Sutton Park, som blev Amsterdam vinder 2012. Isis besøgte jo Micah den 17.11.2012, og det var heldigvis gensidig kærlighed ved første blik! 

30.11.2012: 

Nu tør vi godt annoncere, at vi er 99,9% sikker på, at Isis er drægtig. De første tegn, vi kan genkende, er en smule mere kælen og indadvendt adfærd. Og så er hun bare SÅ sulten. I den første del af drægtigheden fastholder vi fodermængden, men skifter til et andet foder. Så mængden er altså den samme, og det synes Isis tydeligt, er alt for lidt mad nu! Vi kan også se, når vi kigger ned af siden på Isis, at pelsen i lysken, lige foran lårmusklerne, er begyndt at stritte på en anden måde. Også et af de tegn, vi normalt ser i begyndelsen af drægtigheden. Af og til får drægtige tæver morgenkvalme helt i begyndelsen af drægtigheden, men det har nu ikke plaget Isis, så vidt vi kan se. Isis er så på nuværende tidspunkt 15-16 dage henne efter ægløsning, så der mangler stadig 47-48 dage. Men derfor kan man jo godt begynde at glæde sig - og det gør vi da også!

God weekend til Jer alle derude. 

21.12:

I går var vi ved dyrlæge for at få skannet Isis, og vi er nu 100% sikre på at der er hvalpe i hende. Som sædvanlig kan man ikke sige noget med sikkerhed om hvor mange der er, men alle dem vi så var helt klart gule!

23.12: 

Lige en enkelt information til Jer, der har fundet os via labradors hvalpeliste. Når Micah index ligger så lavt (85), skyldes det udelukkende, at vi ikke har fået godkendt hans forældres status via DKK. Vil man se hans afkom, kan man kigge både på den tyske labradorklubs hjemmeside og den hollandske, men under alle omstændigheder garanterer vi, at der intet problem er med sunde led i Micahs linier. Det ses bare ikke af et indekstal, der findes på nuværende tidspunkt på ham! Isis har så højt et indeks, at vi besluttede ikke at bruge en masse tid og energi på at få godkendt forældrenes resultater, fordi vi ved, de er gode og sunde. Og i sidste ende handler det under alle omstændigheder gælder det om gensidig tillid, når man snakker hundehvalpesalg og køb.

28.12:

Isis trives, maven vokser og hun tager planmæssigt på i vægt. Vi har i juledagene haft flere henvendelser på hvalp efter Isis og Micah, men vi tror nu stadig, der er flere hvalpe end henvendelser. Efter nytår kommer dem, vi har talt med, og hilser på Isis, vores andre hunde og os, og det gør det altid mere spændende at følge fødslen her på siden, når man genkender beskrivelserne af bl.a. lokaliteter og de andre hunde. Så kontakt os, hvis du er interesseret i en lille gul bamse!

17.01. 

 

kl. 20.00: Vi tror, Isis er færdig nu. Der er i hvert fald fred og idyl i hvalpekassen, og Isis har spist et godt måltid blandet op med moster Hannes frikadeller. Det kan dog være svært at mærke på en livmor, efter så stort et kuld og i øvrigt også nogle gange med et mindre kuld, om tæven er helt tom. Vi vil naturligvis have dyrlægen til at checke Isis, men vi venter til i morgen tidlig. Her ude på landet kan vi ikke få en dyrlæge ud om aftenen til mindre dyr, så vi ville skulle putte Isis i bilen og køre derhen med hende, og det vælger vi ikke at gøre denne gang. I morgen tidlig kan vores yndlings dyrlæge komme forbi, og indtil da skal Isis og Arne hjælpes ad med at passe 10-lingerne i nat! Og om nogle timer er livmoderen faldet så meget, at vi godt selv kan mærke, om der er flere hvalpe i hende. Isis blev selv født som hvalp nr. 11 mere end 24 timer efter 1. hvalp.  

 

kl. 18.15: 10. hvalp, det var en han mere, 355 gram. 

 

kl.17.03: 9. hvalp, hurra, det var en han mere, 390 gram!

 

Kl. 16.30: 8. hvalp, nok en han, 350 gram. Så vil vi gerne have nogle tæver her til slut!

 

Kl. 15.05: 7. hvalp, endnu en dreng, 405 gram, mørk i farven. Og vi tror, der er flere på vej. 

 

Kl. 14.15: 6. hvalp, han 320 gram. Født på en lille luftetur i haven, men han holdt op med at være sur, så snart han kom ind i varmen. Nu sutter han ihærdigt!

 

kl. 13.25: 5. hvalp, han 355 gram, og med en meget mørk gul farve. Også vældig smuk! Og der er mere end 1 hvalp tilbage i Isis, kan vi mærke. 

 

kl.  12.35: 4. hvalp, han 330 g. Meget lys i pelsen og bare smuk! Måske ligner han sin far??

 

kl. 11.05: 3. hvalp, en tæve på 375 g, meget sulten. Med 3 hvalpe og 10 mælkehaner kan der alligevel blive lidt skubben om at få den samme. Så sødt. Og lyden er fantastisk.

 

kl. 10.55: 2. hvalp, en tæve på 420 g.

 

Kl. 8.55: 1. hvalp, en (gul) han på 385 g. Han sutter hos mor, og nu ca. 1 time efter fødslen, er han nok den mest velpolerede hvalp i hele No! Isis er meget glad for ham. 

 

kl. 6.45: Isis startede så småt opblokning i aftes. Hun rodede, gravede lidt i hulerne, tømte sig flere gange og pustede noget. Stigende intensitet i aftes. Så lagde Arne en madras ved siden af fødekassen og redte seng til sig selv, og så faldt det lidt til ro. Isis har sovet, noget afbrudt af perioder med graven i fødekassen, men ellers har hun ligget på madrassen hos Arne og sovet ind imellem. Vi er ret sikre på, at vi går en spændende dag i møde, og vi glæder os til igen at få lov til at dele en fantastisk, vidunderlig oplevelse med en af vores tæver. Det er 1. kuld for Isis, så der skal holdes rigtigt meget 'i pote' i dag - og vi har ryddet kalenderen for både Arne og jeg. Vi vil opdatere hjemmesiden efter hver hvalp, når fødslen er i gang, hvis der bliver tid mellem hvalpene, og det plejer der at blive. Vi glæder os også til at dele denne dag med Jer, der følger med og venter på en lille P-hvalp til Jeres familie.

18.01:

Vi har her i eftermiddag vejet alle hvalpene. En gylden regel er, at de helst ikke må have tabt sig mere end 10%; Mor Isis har nok ikke fået læst den bog, for kuldet har som helhed taget 11% på i vægt siden fødslen. Nu har 'mælkebaren' så også været åben de sidste godt 24 timer uden andet end 5 minutters pauser til bad og toiletbesøg for Isis, som i øvrigt gerne spiser sin mad, blot den serveres i fødekassen. Skovtur med flokken blev valgt fra i dag. Mor Isis med stort M (og I).

Vi præsenterer med stolthed: Labrander P-kuld. Isis med sine 10 nyfødte hvalpe. 

18.01: Og det blev til 10 hvalpe. 8 hanner og 2 tæver. Alle som forventet gule (og ellers skulle vi nok have haft en alvorlig snak med Loke, som jo er den eneste hanhund her på matriklen og temmelig sort!) Ti-lingerne og deres mor har det godt. Natten er forløbet rimeligt roligt - Arne har i hvert fald ikke synligt større sorte poser under øjnene! 

Han fortæller, at Isis af og til har været urolig, fordi hun manglede en hvalp, men i og med at fødekassen har ret høje kanter hele vejen rundt, har eftersøgningen været rimelig overskuelig og givet ønsket resultat efter meget få sekunder. Faktisk havde den formastelige hvalp ofte blot vendt bagdelen til sin mor, eller var kommet på afveje på rygsiden af hende! Nyfødte labradorhvalpe er overraskende mobile, og af og til ser det ud som om, de rent faktisk tror på, at de nemt lige kan løfte deres mor og kravle under hende - og Isis er som sin mor, Nanna, i stand til at løfte et enkelt ribben og lade en hvalp smutte under sig. Nå ja, nu løber det af med mig, men det ser altså sådan ud. 

Første billeder af de små dejligheder følger senere i dag, når vi får vasket mor Isis, skiftet tæpper og aviser i fødekassen og har haft besøg af dyrlægen.

I øvrigt har vi gule hanhvalpe til salg om 8 uger, og der er også en enkelt gul tæve tilbage til den rigtige familie! Bare så I ved det altså.  

Isis er altså så glad for sine 10-linger!

Smart hvalp - varme, tryghed og mad indenfor rækkevidde!

20.01: Hvalpene er nu vokset med ca. 1/3 af deres fødselsvægt. Meget dygtig mor Isis.

 

En hel balje gul(dklumper) Her kan I se, at hvalpene nu begynder at få deres sorte pigment på trædepuder, læber og snuder. Deres navlestrengs rester er faldet af indenfor det sidste døgn. De små pletter på hvalpene er neglelak, som vi bruger for at kunne kende forskel på dem.
Isis har her 11 hvalpe i kassen. Hun elsker, når Amalie hjælper med at lægge dem til, snakker og nusser Isis eller bare opholder sig i kassen med sin bærbare pc og ser en film! 

22.01

De begynder at fylde lidt mere, når alle 10 som her ligger hos mor Isis. Vejningen i dag viste, at de nu har taget ca. 80% af deres fødselsvægt på, så de kommer nok op på den fordobling af fødselsvægten, vi gerne vil se efter 8-10 døgn. Isis passer stadig rigtigt godt på sine 10 små dejligheder!

23.01:

Man kan godt blive træt, når man arbejder SÅ hårdt på at få alt sit sorte pigment i en fart!!
Men se, hvor fint, det kommer. Mælkebaren er stadig åben 23 timer i døgnet,. kun afbrudt af Isis ture i skoven med flokken.
1 uge gamle - små, tykke bamser Ingen åbne øjne endnu, men sød alligevel

25.01:

Nu har vi fået kigget grundigt på P-kuldet og fundet ud af, hvad de hedder.

Tæverne hedder: 

Labrander Penelope 

Labrander Pippi. 

Hannerne hedder: 

Labrander Primo (1. fødte hvalp) 

Labrander Paris

Labrander Pan

Labrander Poseidon

Labrander Pluto

Labrander Platon

Labrander Pegasus (den lyseste af hannerne, idet Pegasus var en hvid hest med vinger!)

Labrander Picasso

Det er naturligvis stambogsnavne, så de nye familier kan vælge at kalde hvalpene lige, hvad de har lyst til. PS. De kommer alligevel ikke, når vi kalder! (Måske også fordi de ikke kan høre??)

26.01: Hvalpenes weekendprogram er som følger:

Lørdag: Sove, spise, putte ved mor, sove, vaskes af mor, sutte på hinanden (mens mor er på skovtur), spise meget ved mor lige efter skovturen, sove lang lur efter så meget mad, spise, sove, spise

 

Søndag: Sove, spise, sove, blive vejet, få trøstetår af mor bagefter, sove, spise, sove, få klippet kløer, trøstes rigtig meget af mor, spise, putte ved mor, sove, spise, sove, spise, sutte på hinanden, mens mor går en lang tur med flokken, spise en hel masse bagefter, sove.

 

Tja, det var så nok den weekend. Som I kan se, fuldt besat for de små dejlige gul(d)bamser. Mandag/tirsdag regner vi så småt med at se de første åbne øjne, og så skal vi nok prøve om vi kan fange en af dem med åbne øjne. Uden blitz de første dage, synes vi. 

27.01:

5 af 10-lingerne er hapset på, 5 er i venteposition. Mor Isis checker lige, at alle er velpudsede i anledning af søndagen! Eller fordi Danmark skal spille VM finale. Eller bare fordi...

30.01: 

BREAKING NEWS: De små P-bamser har nu åbnet øjnene! Og de er så smukke og lige til at fortabe sig i, deres øjne altså. Vi forsøger senere at få billeder af dem, dog uden blitz her de første dage, så vi venter på lidt sol og lys! Der er stadig gule bamser til salg af begge køn til de rigtige familier!!

Andet NEWS, som måske ikke er helt så breaking, men alligevel: Smukke Dina viser tydelige tegn på drægtighed her 16 dage efter besøget hos Guinness. Q-kuldet er således under konstruktion, er vi nu helt sikre på. 6 hvalpe fra dette kuld er forhåndsreserveret, så sidder du og ønsker dig en brun bamse fra dette kuld, så haster det lidt med at kontakte os!

31.01:

For at aflaste mor Isis som 'malkeko' gav vi i dag hvalpene opblødt blended hvalpemad med lidt A38 på.  Først var de lidt forsigtige...

Men så kom der gang i spisningen... Man bliver lidt træt af at stå op og spise..

Og der må gerne gås i maden!!! Mor Isis blev lidt skuffet over, at vi havde griset hendes hvalpe sådan til, da hun kom ind og så dem, men vi har nu planlagt at gentage succesen i morgen og de næste dage også.

01.02: Store flyttedag i hvalpeland...

10-lingerne og Isis er i dag flyttet til vores store køkken/alrum. Her skal de sove om natten, indtil de flytter hjemmefra. Om 1 uges tid skal de prøve at komme udenfor en tur, og inden vi ser os om, er de begyndt at styrte rundt i køkkenet og myldre ud og ind af døren . 
Mor Isis fik vældig travlt med rengøring af alle 10 efter den lange rejse (fra kontor til køkken!) Uh, livet er skønt: Pegasus med mælkeskæg strækker sig!
Se alle de åbne øjne. Hvalpene kan endnu ikke høre og formentlig ikke se så meget, men det er alligevel nu, de vil begynde at opleve verden omkring dem. Herunder os og de andre 7 hunde i huset. Vi får søndag besøg af de første hvalpekøbere, og det glæder vi os til. Der er stadig både han- og tævehvalp til salg fra dette store kuld. 

05.02:

Se hvor store og dygtige, de er blevet. Nu står de op og spiser. Næsten altså.
Men de sviner stadig lidt med maden. Her går Picasso til højre og Penelope til venstre direkte efter fotografen. 
'Skal vi to følges ad ind på tæppet og få noget mere mad'? 
Hvalpene begynder så småt at kunne høre nu. De reagerer i hvert fald på vores stemmer nu. Ren råhygge. Hvalpe i dyngevis!

08.02: 

Hvis vi forsømmer hjemmesiden lidt de næste dage, er det kun fordi, Amalie fylder 18 år på søndag, og huset og hvalpene skal gøres klar til et større rykind af glade unge og lidt ældre mennesker. Hvalpene er nu helt klar til besøg. De kan høre, se og logrer med deres små haler, når vi stikker en hånd ned til dem. Så hele næste uge, hvor børnene har vinterferie heromkring, håber vi på mange besøg af kommende hvalpekøbere. Husk at ringe og aftale tid, så vi får planlagt hvilepauser og tid til amning og fordelt Jer over nogle dage. Vi glæder os til at vise P-bamserne frem til deres nye familier.... Og der er stadig hvalpe, der ikke er fundet familie til endnu, både han og tæve. 

Så har vi taget de første portrætter af hvalpene. Herover er det: Penelope til højre og Pippi til venstre. Penelope er den største af disse 2 tæver, og hun har masser af energi og mod. Pippi er lidt mindre og virker lidt mere stille i temperament, og hun elsker at blive nusset og ligge tæt. Med os eller sin mor eller søskende. 
Her har vi så Primo til venstre og Pegasus til højre. Primo er størst af de to, født som den allerførste hvalp, og selvom han ser søvnig ud på billedet, så er det ikke altid tilfældet. Der er masser af gang i begge disse hanhvalpe, og de har masser af gå-på-mod begge to.
Så kommer vi til: Pan til højre og Poseidon til venstre. Nogenlunde lige store, fine og søde begge to, og Pan kysser tilbage, når Amalie kysser ham på munden. Jeg kysser mere på ører/hoved eller lign., men Amalie påstår altså, at Pan er en glimrende kysser. 
Så blev det: Pluto til højre og Platon til venstre. Pluto havde ikke lyst til at sidde stille lige nu, men Platon med sit lidt mere strittende, men meget bløde hår/pels, altid er frisk på en lang krammer og allerede nu søger hen til enhver hånd, der kunne tænkes at ville nusse eller løfte en lille smart hvalp op. Måske er han så klog, som navnet antyder??
Og sidst men ikke mindst: til højre har vi Paris, som der også er lidt for meget gang i lige nu, så han vil ikke sidde stille, og så den flotte fyr med det krøllede ansigt er Picasso. Paris er faktisk den største af de to, så billedet snyder lidt.

I skal jo nok få flere og bedre portrætter af dem alle 10 senere. Men vi synes lige, I skulle have lidt nyt at kigge på i weekenden, hvor vi holder fødselsdag og nok ikke opdaterer. 

Som I kan se på billedet her, er der mere og mere gang i de små 10-linger. De futter rundt i køkkenet og bliver mere og mere sikre på benene på det noget glatte gulv.

13.02:

Hvalpenes første tur ude i den store (h)vide verden!
Uha, det er lidt farligt, tror vi nok!
Vores barnebarn Gro passer en hvalp!

17.02:

Amning klarer Isis nu kun stående. Hvalpene vejer tilsammen mere end deres mor nu, og der kan ikke blive plads til de store hoveder ved mælkehanerne, hvis hun ligger ned. Om natten ammes de lidt i hold, når de får lyst eller trang til lidt mad!
Tæt på - betagende glimt af nærhed..
Den der tørkost, som ikke længere er blødt op, kræver lidt arbejde med de fine nye tænder.
Men de spiser nu fint og maverne fungerer flot på alle 10. 
De udvider hver dag territoriet og går længere og længere væk fra huset. Helt ude på græsset er modige Penelope her.

22.02: 

Kennel Labrander præsenterer med stolthed P-kuldet:

 

Så har vi taget de første rigtige portrætbilleder af P-kuldet, og vi synes selv, de er blevet ganske vellykkede (hvalpene). Korte kompakte bamser med fine toplinier og god halesætning. Vi håber, nogle af hvalpekøberne kan lokkes med på en udstilling, da vi tror, der er stort potentiale i det her kuld.

Labrander Penelope
Labrander Pippi
Labrander Primo
Labrander Pegasus
Labrander Pan
Labrander Poseidon
Labrander Pluto
Labrander Platon
Labrander Paris
Labrander Picasso

25.02:

I fuld fart.......
Hallo i røret - stå på egne ben
En lille hvalp, 2 små hvalpe, 3....
Ups, der er fotograf på - lad som om jeg bare er væltet!
Er vi ikke søde??

27.02:

Skønne hvalpe i det dejlige vejr.
Hov - madskålen er tom. Det må være en fejl. Og 
Nu kommer vi ....
En plads i solen...
Genbrugsjuletræ.
Moster Gaia passer hvalpe.
Det lille skind ...
Alt undersøges, bides i, kigges på, bæres rundt og P-erne leger virkelig nu. 
De planker den.... Pippi og Primo

04.03:

En af de kommende hvalpekøbere har lavet en lille video med hvalpene. Den kan ses på dette link!

Hvalpene fik besøg af en stor ven; Bastian er den sødeste Rottweilerhan, vi kender, og han kommer altid forbi til hvalpesocialisering.
Tak til Thomas og Bastian for at vise 10-lingerne, at man behøver ikke være bange for store hanhunde, selvom de måske ser 'farlige' ud!
Halmhulen bruges flittigt stadigvæk!

Man kan godt blive træt - af solen, den friske vind og alle de nye ting, der skal udforskes hver eneste dag. Og så er det trygt at hvile i en stor dynge.

08.03:

06.03:

Vi var ude at køre bil og på besøg hos Labrander Jasmin i Ringkøbing. Det var sjovt, og vi siger 1000 tak for gæstfriheden.
Jasmin sagde pænt velkommen.
Og verdens længste tøjdyr lå klar og ventede.
Og det var bare sjov...
P-kuldet udviser stort talent og meget entusiasme som havemænd..
Så gik vi ind og fik kaffe og en lille lur..
Det er hårdt at grave have...

12.03:

Labrander Primo: Beskrives af testeren som: Stærk og selvstændig hvalp, som er meget modig og vil møde verden med masser af gå-på-mod. Klarer isolation rigtig godt, og lader sig bagefter villigt håndtere. Tager gerne øjenkontakt og er yderst kærlig. Han har rigtig fin byttedrift og super samarbejdsvilje. Han skal aktiveres og trænes. En skøn hvalp med masser af charme. Vi kan så selv tilføje, at Primo er meget velegnet til såvel jagt, udstilling, markprøvetræning, alm. lydighedstræning f.eks. DcH eller DKK, og at hans glade sind og evigt logrende hale sikkert vil egne sig til, at han kan færdes alle steder og begå sig i mange forskellige miljøer og hjem. Han har energi til en aktiv børnefamilie eller en ejer, der har lyst til en eller anden form for hundesport, men han vil bestemt også kunne holde rolig søndag på en regnvejrsdag eller 2 i træk, se lidt hundefilm foran fjernsynet og blive nusset i søvn. En hund tilpasset det moderne arbejdsmarked - meget omstillingsparat og villig til at tilpasse sig de vilkår, der bydes ham. 

Labrander Poseidon: Beskrives af testeren som: Meget livlig og charmerende hvalp. Han er meget selvstændig, men vil meget gerne kontakten med testeren. Han er livlig men afslappet under håndtering, og han tager øjenkontakt med det samme. Han har rigtig fin byttedrift og super samarbejdsvilje. Han er fuld af mod og afreagerer lynhurtigt. Han skal aktiveres og trænes. En dejlig aktiv hvalp, der vil være nem at træne med. Vi kan så tilføje, at Poseidon er en stærkere hvalp psykisk end Primo, og det vil være en fordel at have erfaring i at være konsekvent, når han skal trænes. Hans samarbejdsvilje har vi oplevet tit, da han udenfor hele tiden vil bringe et eller andet bytte (en bold, en kvist, en andevinge eller lign.) hen til fødderne af os, og så vil han  lægge sig der og prale af det og tilbyde os en fælles oplevelse. Han har et selvsikkert kropssprog, og så når han møder ukendte ting eller ukendt terræn, og han er ikke bange for ret mange ting indtil videre. Han bider noget lige nu, måske lidt mere end de andre hvalpe, men selvom det måske vil være træls i en småbørnsfamilie, så ser vi det ikke som noget problem i almindelighed. Han stiller sig naturligt solidt og med helt lige toplinie, hans vinkler er fine og han vil sagtens kunne begå sig i udstillingsringen med fine resultater, tror vi. Og som udgangspunkt vil man kunne vælge alle former for træning med ham også, og vi tror bestemt, han kunne blive en fin jagthund også. Også en hvalp med potentiale til lidt af hvert, synes vi. 

 

Testen i går gik over al forventning. Og alle blev glade og tilfredse med valget til deres familie, og vi har en rigtig god mavefornemmelse med de match af hvalp og ejer, som vi fandt frem til. Tak til alle for tilliden og tålmodigheden, og især tak for den åbenhed og ærlighed vi oplever fra alle dem, der kommer og snakker om hundehvalp med os. Vi har - uden sammenligning - de bedste hvalpekøbere i verden! Hver eneste gang. Vi er bare så heldige!!

Testeren, som gjorde et fantastisk stykke arbejde og gav sig tid til at gøre alle 10 hvalpe helt færdige, skriver om kuldet som helhed:

Kuldet klarer isolationen utroligt godt. Det er modige, livlige hvalpe, som er meget kontaktsøgende og glade for at samarbejde. Samtlige 10 hvalpe vil gerne bære og hente, og afleverer gerne til testeren. De har altså en fin byttedrift  Det er selvstændige hvalpe, som er vant til at være i hænder og hurtigt slapper af ved håndtering. Karakteristisk for kuldet er det, at de er glade og logrer meget, og så 'bjæffer' de alle.

Generelt er det et utroligt homogent kuld, der alle viser lyst til at samarbejde. De vil være meget trænbare, og generelt er de meget gode til at afreagere under hele testen. Alle hvalpe har en fin pels og er i god foderstand. Det er modige og livlige hvalpe, der er vant til at være i hænder. Alle har en fin byttedrift!

Vi siger igen 1000 tak til hvalpetester Helle Døj, som vi er meget taknemmelige for altid at kunne lokke til at teste vores hvalpe. Vi stoler 100% på Helles observationer omkring hver enkelt hvalp, og der er med garanti ingen hvalpe, der har oplevet testen i går som ubehagelig. Helle sikrer sig nemlig altid, at hvalpen er helt over evt. forskrækkelser og reaktioner på de forskellige momenter, og hun er lige grundig ved 1. og 10. hvalp i et kuld. 

12.03: Hvalpene var med på en skovtur, og det var meget spændende, synes de.

Mon der er nogle røvere i den her store skov??
Der lugter så mærkeligt her...
Ja, ja vi kommer nu...
Skynd dig - vi er bagud..
Her er hvalpene omme hos de store hunde på den anden side af huset. De inspicerer den hule, der nu er klar til Dinas fødsel.
Og de leger med pinde - en dejlig dag med masser af liv i haven.

NLCH

Carpenny Micah At Suttonpark

GBCH(U)

Suttonpark Manifesto

GBCH

Saranden Saboteur

Rocheby Old Smokey
Saranden Salishia
Mileoak Cranberry From Suttonpark Suttonpark Fair Play
Perdita's Promise
Carpenny Far And Above Lembas To The Moon And Back

GBCH(U)

Sandylands Gad-About

Lembas Mysterious Girl

GBCH(U)

Carpenny Rustina

Kamrats Rustibus

GBCH(U)

Covetwood Elouise Of Carpenny

Labrander Isis

DEVDHCH DELCDCH Bundessieger 2007

Devonshires Stash

USCH

Visions Cain's Mutiny

USCH

Sounder'sHear Me Roar

USCH

Kelleygreens Amazing Grace

Devonshires Time for Tia

USCH

Timberline Blackthorn Bing

USCH

Pine Edge Jus Maide-Rite

Gilhøj's Nuttede Nanna Coco Loco's Vip

FINV-03

Mailiksen Gentleman

Bubbling Maya
Gilhøj's Tændte Tyra Cody

DKCH BRUGSP

Gilhøj's Moster Molly