Vores næste kuld er G2 kuldet
Aura (Labrander Nixi) Loke (Labrander Loke)
14.01:
Aura er startet i løb, og vi har besluttet at tage et ekstra kuld med Aura og Loke, da vi gerne vil fortsætte begge linier. De hvalpe de har fået sammen synes vi er helt forrygende og vi kommer til at mangle noget efter dem. Da Aura imidlertid fylder 8 år inden hvalpene fødes, forudsætter vores planer at vi får en ren helbredsattest på Aura. Der har vi aftalt at vi tager hende med over til Katrine Kirchhoff i Hinderup og lader hende få det afgørende ord.
Aura og loke har sammen lavet Y-kuldet og D2-kuldet
27.02:
Aura er i dag skannet drægtig med et pænt stort kuld. Forventet fødsel 31.03.2020. Samtidig blev Vera tjekket. Hvalpene vokser og har det godt, og Veras progesteron holder sig høj denne gang. Ingen tegn på mindste problemer. Vera føder den 23. eller 24. marts 2020. Uha vi får travlt, og vi glæder os.
Labrander Hermione Labrander Hodja
       
Labrander Hestia Labrander Hefeistos
       
Labrander Hagrid Labrander Hannibal
       
Labrander Hektor    

30.03:
Så er der så småt ved at komme gang i hvalpefødsel nummer 2. Aura (Labrander Nixi) og Loke (Labrander Loke).

  • Klokken 21:45 1. hvalp. Sort tæve på 550 g.
  • Klokken 22:30 2. hvalp. Gul han på 605 g.
  • Klokken 24:00 3. hvalp. Sort han 545 g.

31.03:

  • Klokken 00:30 4. hvalp. Sort tæve 530 g.
  • Klokken 01:45 5. hvalp. Sort han 520 g.
  • Klokken 02:15 6. hvalp. Sort tæve 555 g.
  • Klokken 03:45 7. hvalp. Gul han 500 g.
  • klokken 04.20 8. hvalp. Sort han 615 g.

Aura sover tungt nu, med alle 8 hvalpe lagt til. Alle 8 har suttet ved mor og fået deres del af den vigtige råmælk fra mor. Der er ro i kassen, bortset fra de små knirkelyde fra hvalpene, når de taber brystet eller deres mor ordner dem. Selvom Aura afgjort er træt, så kan hun høre forskel på almindelig utilfredshed, som hun kan sove fra, til mavekneb, som hun straks tager sig af. Dygtige erfarne hundemor Aura.

31.03:
Så er vi sikre på at der ikke er flere hvalpe i Aura. Nu trænger både Aura og Vi til at få hvilet ud. Når vi i løbet af et par dage er sikre på at alle hvalpene har det godt og er i trivsel kontakter vi alle der er skrevet op til hvalp fra et af de 2 kuld.
En træt Aura med sine meget sultne hvalpe.
03.04:
Så daffede mor Aura i skoven. Så her er de små H2 hvalpe. Røde klatter er tæver, grønne er hanner.
Kom venner, vi laver en bunke!! Bare indtil mor Aura kommer hjem.
08.04:
Også i dag er der sket nyt hos Kennel Labrander. Veras hvalpe har fået kulørte halsbånd på og er blevet vejet. Det var så nok det. I disse Corona tider er det begrænset, hvilke store oplevelser man kan rende ind i på en dag. Efterhånden er det en fest, bare der kører en bil forbi.
Det begynder at knibe med pladsen ved Auras mælkebar, så de må nok begynde at spise i hold.
11.04:
Så har det igen været flyttedag for hvalpe. Aura og hendes 8 H2 hvalpe er flytte ind i køkkenet til de andre hunde. Lige i starten synes Aura at de andre skulle gå langt væk, men hun faldt hurtigt til ro i vished om at der ikke er nogen der kan komme til hendes hvalpe. Vi har lånt en ekstra hvalpegård af Birthe Hagemann.
Roen er genoprettet efter flytningen.
Der virker ikke som om hvalpene har registreret nogen ændring. De spiser og sover lige som før.
12.04:
Da vejret var dejligt i dag prøvede vi også at tage Auras hvalpe ud på terassen. Det tog både hvaple og mor med ophøjet ro. Det er underligt, at når hvalpene kommer ud meget tidligt i deres liv, reagerer de ikke så kraftigt som når vi traditionelt har ventet til tæt på 3 uger før de er kommet ud første gang.
Første gang ude på terassen. Når man ikke kan se noget generes man heldigvis heller ikke af solen.
Aura synes det er helt i orden.
Når vi nu aligevel er her kan vi da også lige spise den medbragte madpakke.
14.04:
I dag har Vi bestemt navne til Auras hvalpe. Tæverne hedder: Labrander Hermione, Labrander Hekla og Labrander Hestia.
De sorte hamme hedder: Labrander Hagrid, Labrander Hodja og Labrander Hektor. De gule hanner hedder: Labrander Hefeistos og Labrander Hannibal.
Auras hvalpe har også fået øjne, og derfor har de fået kulørte halsbånd på, så de bedre kan kende hinanden.
15.04:
Da vi synes Auras hvalpe motorisk er meget fremmelige, besluttede vi at introducere dem for opblødt blenden tørkost allerede i dag. De gik i den grad til fadet, og opførte sig som om de ikke havde fået nok at spise nogen sinde i deres korte liv.
De kastede sig straks over maden.
Det kan være lidt svært at vurdere hvor meget de har spist og, hvor meget de har smurt på sig selv og hinanden eller på tæppet.
21.04:
endnu en dejlig forårsdag i haven. Veras H-kuld er i dag 4 uger gamle og Auras G-kuld er 3 uger. Derfor har det været store vejedag og alle hvalpene trives og vokser helt som forventet. Den gennemsnitlige væget forskel på de to kuld er ca. 900 g. hvilket svarer til det Veras hvalpe har taget på den sidste uge. Så det ser ud til de følges pænt ad, og vi forventer at hannerne kommer op på ca. 8 kg. ved afrejse og tæverne ca. 500 g. mindre.
Hvalpene har haft besøg her i eftermiddag, og Daniel fik et kursus i hvordan man kæler for en hvalp.
Aura legede Sfinks og overvågede det hele.
23.04:
En af de kommende hvalpeejere har været kreativ og bygget et nyt fodertrug til hvalpe. Vi synes ikke rigtig det runde fungerede optimalt, når de får opblødt foder. Hvalpene mosler rundt i maden og får det mast ud i stedet for at spise det. Vi nævnte det i weekenden, da de var på hvalpebesøg, og i dag fik vi leveret et nyt fodertrug til små hvalpe. Tak til Jesper og Sune. Nu kører det bare ned.
Så er der plads til alle.
Nu kan de spise uden at blive syltet ind i foder.
26.04:
I dag har vi hegnet et hjørne af haven fra til det ene kuld hvalpe. Veras hvalpe har lige et kilo ekstra og lidt større tænder, og de er ikke blege for at bruge begge dele.
Nede i hjørnet under blodbøgen, som forhåbentlig snart springer ud, har vi lavet en midlertidig indhegning.
Der er et lille hus, et rør, forskellige ting hængt op i træet og diverse legeredskaber.
Huset er hurtigt taget i brug.
Begge de gule var nogen af de første til at indtage huset.
Der er kun adgang for gule!
Hullet er lidt for lille, når de begge vil ud på en gang.
Et rådyrløb er nyt og spændende.
29.04:
Efter 2 dage med den ene ende af haven skilt fra til det ene hvalpekuld, har vi delvis opgivet det projekt. Hvalpene ligger på hver side af hegnet og vil gerne i kontakt med hinanden. Derfor forsøgte vi i eftermiddag at fodre dem sammen på terassen. Det eksperiment gik forbavsende godt, så nu har de været sammen i nogle timer.
Vi synes måske nok at de to tæver er lige en tand for moderne, men de har vidst nok indgået det man kan kalde et partnerskab om omfostring af hvalpene. Det begyndte egentlig i går, da Vera fodrede Aura's hvalpe, mod til gengæld at stjæle resten af deres tørkost. Og nu ammer tøserne de hvalpe, der har lyst, sort, gul og lille gul uden spor af problemer. Vi har besluttet foreløbigt at blande os uden om den del.
Halmhulen er knap nok tilstrækkelig stor.
Der ligges tæt.
Verden er tryg og varm.
Auras tur.
G2 - H2 ingen grund til forskelsbehandling.
Og så tager Vera lige resten.
02.05:
Vejrudsigten tog heldigvis fejl, og vi har haft opholdsvejr det meste af dagen. Veras hvalpe er nu ved at være renlige, forstået på den måde, at de kun tisser inde i hvalpegården om natten. Er der større ting på programmet, siger de til og bliver sat ud på græsset. Det går naturligvis lidt ud over skønhedssøvnen, men til gengæld er det mindre rengøring. Auras hvalpe er også godt på vej, og har nu klaret to nætter med kun tis i hvalpegården. Heldigvis er de også ved at være så store, at de ikke alle skal bæres ud. Vi åbner hvalpegården og døren ud til terrassen klapper, og så myldrer de ud af døren, næsten alle sammen.
Fællesspisning for H2 og G2 hvalpe.
Hov! Var der nogen der sagde mad?
En Vera hanhvalp.
En Aura hanhvalp
Så er der fælles amning.
Bagefter kan man godt lige tage en lille dessert.
06.05:
Efterhånden er det hele forhaven der er indraget i hvalpenes territorie. Dog kan vi tydeligt se aldersforskellen. Veras hvalpe bruger hele haven, mens Auras stadigvæk holder sig i nærheden af terrassen. Man kan næsten se dem vokse for dag til dag, og de har vældig travlt, når de er vågne. Både med at tæve hinanden, men også med at afprøve alle de legeredskaber, vi er ved at have samlet.
Hefeistos pmed en mision. Først over Vippen
Hen over græsset
Og så skal lille søster Hekla have klø.
Gardenia erlige blevet færdig med at banke Galatea
Giza tæver sin bror Galahad
08.05:
I dag har vi haft besøg af Dorte og Hans der har Elbjørn. Dorte havde sit nye kamera med, og har taget rigtig mange billeder. Der kommer et udpluk her:
Regnbuefamilie.... 
Swimmingpool. Uden vand. 
Benzo og Quieto tester lige, om den kan holde til store hunde. Det kunne den godt! 
Hannibal   Hagrid
Vores hvalpe går ind for samsovning.    Og hvorfor skulle de ikke det?   
10.05:
I den forgangne weekend havde vi også besøg af Jakob og hans nye kanera, han havde ogsa travlt med at øve sig i at bruge det. Vi synes faktisk, han er sluppet ualmindeligt hæderligt fra det. Og regnvejr og isnende kulde tvang os indendørs til portrætter¨, og med en elektrisk pære i hoved og r..., ja så blev portrætterne ikke så gode. Men actionbilleder herunder er da fantastiske.
 
Mor Aura tjekker Hekla.  
 
Man kunne godt fange et skind, men jeg gider bare ikke, før der kommer en anden hvalp, som vil have det. 
 
Hallooo i røret? 
16.05:
I dag har alle hvalpene været med på tur ud til Sisse, Christian og pigerne i Spjald. Det var en lidt længere første tur end vi normalt prøver. Både køreturen og det at blive læsset ud et helt nyt sted tog alle hvalpene imponerende flot.
Aida var med som en ekstra hjælper. Tanken var at hun skulle hjælpe med at holde styr på hvalpene, men det havde hun vist ikke helt forstået. Vi havde håbet at præsentre dem for en kat, men Walde flygtede i sanseløs rædsel. Det eneste vi så til ham var hovederne fra de mus han havde fanget i nat. Det havde hvalpene heller ikke set før, så tak Walde.
15 hvalpe i et dobbeltbur beregnet til 2 labber. Så rykker man sammen i bussen og blæser på Brostrøms anbefalinger.
Nye spændende dufte skal undersøges.
De har heller ikke prøvet at spise en børnecykel før.
Terrænnet i Spjald byder på andre udfordringer, end de er vant til
Der er stadig buske man kan blive væk i.
Men trapper er noget helt nyt, så for en sikkerheds skyld tager man den ved siden af.
Skåninger er også nyt
Det går op af bakke
Og det går ned af bakke
Det trætter at være terrængående.
Og så den helt lange trappe ned til køkkenhaven.
23.05:
Med vanlig stolthed præsenterer vi de herlige, hurtigtløbende, havearbejdsinteresserede, henrivende, humørfyldte og halelogrende H2-kulds-hvalpe. Testen er i morgen, søndag, hvorefter familierne vil få besked om, hvilken hvalp de kan hente tirsdag og onsdag i næste uge. Vi glæder os til at se dem i test.
Labrander Hermione
Labrander Hestia
Labrander Hagrid
Labrander Hektor
Labrander Hodja
Labrander Hefeistos
Labrander Hannibal
24.05:
Vi har haft hvalpetest i dag, og her får I beskrivelsen af hele kuldet, skrevet af Helle Døj:

Jeg har i dag den 24.05.202 testet 7 hvalpe af racen Labrador Retriever hos Kennel Labrander. Kuldet består af 5 hanner og 2 tæver. De har alle en tyk og fin pels og er i korrekt foderstand. De er bemærkelsesværdige i deres bevægelser og deres måde at bevæge sig på. Alle 7 hvalpe er tillidsfulde og meget nemme at komme i kontakt med. Alle holder sig i tæt kontakt med mig, både i forbindelse med samarbejdsøvelserne og i forbindelse med berøring og håndtering. Deres jagtinstinkt er superfint og de vil meget gerne samarbejde. Hvalpene er afbalancerede i deres møde med forskrækkelserne - har fine og hurtige afreaktioner. Der er ingen spændinger i kroppen hos dem, hverken under eller efter testen. Jeg har i hvalpene mødt og testet fine repræsentanter for racen. De fortjener alle et aktivt hundeliv, hvor jagt, spor eller anden hundesport bør indgå. Opdrætter er fuldt ud lykkes med at socialisere hvalpene, så de fulde af selvtillid og humør er parate til et nyt kapitel i deres nye familier.

1000 tak til Helle for endnu engang at hjælpe os med at finde den helt rigtige hvalp i kuldet til hver familie, og især med at få testet og læst deres reaktioner og beskrevet dem for deres nye familier. Vi er så stolte af vores H2-kuld!
 

Labrander Loke

DKCH  SECH(U)

Lab Treasure's As Good As It Gets

Tweedeldum Finn For Fun FICH EECH INTCH RUCH NORDV01
Follies Storm Petrel
Tweedledum Curtain Call
Lab Treasure's Raspberry SECH FICH DKCH NORDCH INTCH
Trendmaker's Mugwump
SECH DKCH NOCH NORDCH DEVDHCH
Lab Treasure's Diva
Labrander Epona

INTCH NORDCH DKCH SCH NCH DCHVDH PLCH SVCH NOJV02 SV03 DKKV04 KBHV06 DKKV06 KBHV07 DKKV07

Lab Treasure's Dario

GBCH NCH SCH FINCH INTCH NORDCH

Carpenny Walpole

INTCH DKCH SCH KBHV00 NORDV00 KBHV03 DCHVDH

O'Sofinas Quite as nice

Gilhøj's Nuttede Nanna Coco Loco's Vip
Gilhøj's Tændte Tyra
Labrander Nixi LUCH
Black Pearls Of Mainhatten Popeye
EECH FICH INTCH
Follies Mon Oncle
Tweedledum Folies Bergerer
INTCH
Rosefair Happy Go Lucky
SECH DKCH DEVDHCH INTCH NOCH NORDCH
SEVCH PLCH INTCH(U) DKKV04 06 07 KBHV06 07 09
Lab Treasure's Dario
DECH DEVDHCH
Rosefair Extra Edition
Labrander Dina NLCH DECH DEVDHCH
Mallorn's Aldebaran
FICH
Mallorn's Shenandigan
FICH
Boothgate Miz Showbusiness
Lab Treasure's Escada Lab Treasure's Born To Be Wild
Lab Treasure's Always On My Mind