Labrander R-kuld

Labrander Epone (Pona) Secret Moment At Alkhamhurst (Polar)
Labrander Røskva Roeskva_hoved_7_uger.jpg (53006 byte) Labrander Ronja Ronja_hoved_7_uger.jpg (43808 byte)
Labrander Ramses Ramses_hoved_7_uger.jpg (46644 byte) Labrander Ragnar Ragnar_hoved_7_uger.jpg (49536 byte)
Labrander Rimfaxe Rimfaxe_hoved_7_uger.jpg (49406 byte) Labrander Remus Remus_hoved_7_uger.jpg (51365 byte)
Pona i gang med sin yndlingsbeskæftigelse, apportering med Arne Polar

Polar er nu registreret i DKK's hundeweb med alle de sundhedsundersøgelser, vi ønsker af de hanhunde, vi bruger i avl. Vi har fået Polar's hoftestatus oversat til DKK's bedømmelser, og skønt han er dømt fri (A) i England og i Holland, så har han her i landet fået B på den ene hofte. Så det giver et samlet B. Det er vi ikke spor bekymrede for. B er stadig fri, og I Nanna/Dario linien, som Pona kommer fra, har vi kun AA hofter indtil videre. Polar er fri for PRA, EIC, CNM, HNPK og han er øjenlyst uden anmærkninger og har 0 på begge albuer. Alt i alt en super sund hanhund. Her i sidste weekend blev han 2. vinder i European Dog Show i Geneve, så en meget, meget smuk og velbygget hanhund er han også. Han er engelsk udstillingschampion også. Polar bor hos Kennel Woefdram i Holland, så vi glæder os til igen at besøg Sander og hans familie, når Pona er parringsklar. Bare en lille tur til Holland, hyggeligt besøg hos Polar og Sander, overnatning på et hotel i nærheden, og så hjem igen med små Polar-bamser i Pona. Satser vi på.

Pona er sammen med hendes mor, Nanna, Arnes foretrukne jagtkammerat. Nanna er med sine 10 år efterhånden begyndt at synes, at en tur gennem engen er nok (og så går hun hjem til Helen!), så Arne ønsker sig en ligeså jagtivrig og træningsivrig tævehvalp efter Pona, som gerne må ligne sin mor af temperament. Pona mangler en ekstra øjenlysning, da hun nu er blevet over 5 år, og den bliver lavet på fredag den 06.09, og derudover er Pona sund og rask ligesom Polar. De hvalpe efter Pona, der er blevet røntgenfotograferet, er alle AA og 00.  O-kuldet, som lige er fyldt 1 år, er i gang med at blive røntgenundersøgt nu, og resultaterne kommer her på hjemmesiden, inden hvalpene bliver født. 1 er fundet AA og 00. En bliver røntgenundersøgt på torsdag, og 5 bliver fælles røntgenundersøgt den 28.09.

I valget af Polar har vi igen lagt vægt på, at vi i vores opdræt vil forsøge at fastholde de gamle engelske linier i Nanna's børn og børnebørn. Hvalpene bliver formentlig ikke kæmpestore voksne hunde, og de bør bibeholde de egenskaber, vi vægter højt. Roligt gemyt, vilje til at 'please' i træningen og fysik til at holde til en hel dag på alm. jagt. 

Der forventes gule og sorte hvalpe af denne kombination, og da vi venter at Pona starter i løb i den allernærmeste fremtid, vil vi formentlig have hvalpe i slutningen af af november. Flere er på venteliste til en af R-kuldets små bløde, men der er plads til flere, hvis Pona får 10 hvalpe ligesom sidste gang. Så kom og hils på os og Pona, hvis du er interesseret i en hvalp af denne kombination.

23.10: HURRA HURRA - Pona venter hvalpe med Polar. I dag, 24 dagen efter ægløsning, var vi til skanning på Hadsten Dyreklinik, og vi ved godt, at I (og vi) ikke kan se noget på billedet af skærmen her. Men heldigvis kunne dyrlægen se en masse små sorte hulrum med en lille klump indeni. Hvor mange, og for den sags skyld hvilket køn og pelsfarve, de har, må vi heldigvis vente med til den 01. eller 02.12, hvor Pona skal føde. Nøj, hvor vi glæder os. 

Pona gik selv ind til dyrlægen med snoren hængende efter sig, og hun hilste glad på alle de nye gode venner, hun har fået der. De kalder hende smukke Pona, fantastiske Pona osv., så selvfølgelig kvitterer en venlig labrador med at logre vildt med halen og gå dem i møde. Selv da hun blev løftet op og lagt på ryggen, logrede halen, og når jeg står bøjet så meget ind over hende, var det kun for at sikre, at hun var fuldt afslappet i maveskindet. Det er nemlig rigtigt vigtigt ved så tidlig en skanning, at tæven er helt afslappet, og Arne har lært Pona, at når han puster hende på snuden, så er det enormt hyggeligt! Så det måtte jeg lige prøve!!!

Vi siger 1000 tak til Katrine og de andre på Hadsten Dyreklinik. Vi skal nok sende billeder af det færdige resultat til jul!!

25.10: 

Pona er nu skannet og der er set masser af hvalpe i hende. Forventet fødsel ca. 01. eller 02. december. Vi glæder os til at dele endnu en fødsel og et kuld hvalpe med Jer. Det bliver vores R-kuld. 

Og vi har lagt planer for de to næste kuld også: Gaia parres engang i November med Major (far til O-kuldet). Et rent gult kuld forventes af denne parring. Og det bliver vores S-kuld. 

Katla parres i næste løbetid, som formentlig starter engang i december. Hanhunden er valgt, men vi mangler lige de sidste aftaler, før vi afslører ham. Vi forventer brune og sorte hvalpe af den kombination, vi har valgt til dette kuld. Det bliver så vores T-kuld. 

Det betyder så, at vi får 3 kuld indenfor en kort periode. Vi parrer tæverne, når de er klar til det, og for Gaia gælder det, at hun med sine snart 5 år (den 30.01.2014) er så klar til sit 2. kuld. Hvalpene fra 1. kuld er nu røntgen undersøgt på hofter og albuer. 6 ud af 7 hvalpe er AA og 00, og den sidste hvalp er ikke blevet undersøgt, men har ingen problemer med hverken hofter eller albuer. Major har på Gaias helsøster, Pona, lavet 10 hvalpe. Heraf er 7 undersøgt og i tip top stand, mens 2 bor i Tyskland og vi afventer svar på dem, og 1 af tæverne fra kuldet blev desværre kørt over kort inden 1 års fødselsdagen og brækkede et forben. Hun vil dog blive røntgen undersøgt i november. Vi synes derfor, at kombinationen Major og Gaia tegner til sunde hvalpe, med aktivt og energisk lyst til at træne og gå på jagt,. men stadig i stand til at forholde sig roligt og afventende inden døre. 

 Katlas hvalpe vil formentlig egne sig godt til familier med mindre børn, eller de hundeejere, der gerne vil deltage i træning min. på et hvalpehold, men som måske ikke ønsker en meget aktiv hvalp. Katla trænes dog ihærdigt af Marie og Peter, som hun bor hos til daglig, både i Rally og jagt/apporteringstræning. Hun er en yderst trænbar tæve, som samtidig er godkendt som besøgshund for Tryg-fonden. Et dejligt roligt temperament, men også frisk på en hel dag ved stranden, i skoven, på praktisk jagt eller på træningsbanen. 

Har man lyst til at blive skrevet op til en af de kommende Labrander-babyer, bedes man kontakte os. Vi vil så gerne mødes, allerede inden tæven har født, så vi kan få en god snak om, hvilke ønsker du har til din kommende hvalp/hund. Du og din familie har så også mulighed for at møde tæverne, deres søskende og deres mødre, og høre meget mere om, hvordan vi gør det her i huset. Og det er nu så skønt for både de kommende hvalpe ejere og os, hvis man allerede inden fødslen har mødt tæven og os, og så kan man følge fødslen og starten på livet tæt på vores hjemmeside. Og forberede sig på allerbedste vis til det nye familiemedlem. Vi forventer, at kommende ejere også besøger hvalpene mindst 2 gange, mens de tilbringer deres 8 uger her hos os, så vi kan lære Jer rigtigt godt at kende, og så I og hvalpene kan lære hinanden godt at kende. Og man må komme lige så tit og ligeså meget, som man orker. Fra kuldet er ca. 3 uger gammelt, er der altid kaffe på kanden og tid til en god hundesnak, mens vi nusser og leger med de små sammen. 

20.11:Pona er nu så besværet af sin drægtighed, at hun her i huset kærligt omtales som Valborg! I ved, hvalen Valborg fra Shu-bi-dua sangen.
Hun lægger sig ikke helt så elegant som tidligere - det kan næsten kaldes at 'kæntre', når hun skal ned på gulvet. Og hun kan ikke ligge på maven mere, uden at stønne.

Men hun er glad, sød og meget kontaktsøgende og kælen, og vi kan mærke tydelige hvalpespark, når hun er afslappet i maveskindet.

Fødsel forventes om 10-12 dage, og vi tror på et stort kuld.

27.11: 

Melder alt vel på Vestfronten. En anelse hævede ankler, lidt pusten, når hun lægger sig direkte på maven og i alt 13 kilo ekstra vægt siden parringen medfører, at Pona nu økonomiserer lidt med sine kræfter og energi. Morgentur i skoven er stadig 'go', men trapperne op til soveværelset om aftenen og ned igen om morgenen er nu 'no go'. I værkstedet med Arne er 'go', men med til byen for at handle er 'no go'. Eftermiddagstur i skoven er hun oftest med på, men til gengæld er der ikke meget lyst til at komme ud for at lege med de andre. Sjovt nok bygger de andre tæver på 'hulen'. Især mor Nanna, som så snart Pona er udenfor, villigt hjælper med gravearbejdet. Pona sidder så blot og kigger på, og inspicerer hulen bagefter. Mon hun nu til 3. kuld har indset, at plan B med en veludgravet hule i haven ikke kommer i anvendelse alligevel? At vores plan A med en lun fødekasse med masser af tæpper og Arne på en madras ved siden af alligevel er det bedste? Det ved vi ikke, men som vanligt skal hun nu nok begynde at grave i opblokningsfasen, som er en periode før veerne går i gang, hvor tæven bliver urolig, puster og stønner, gør sig ren gentagne gange og her hos os altså graver i hulerne i baghaven. Opblokningsfasen varer normalt ca. 24 timer. Og først derefter kommer der spredte og efterhånden tiltagende veer. Når veerne først er i gang, går der sjældent mere end 1 times tid, før 1. hvalp kommer. Pona har termin enten søndag den 1. eller mandag den 2. december. Og vi er spændte og glæder os meget til at dele fødslen med hende. Og med Jer alle sammen her på siden, hvor vi opdaterer løbende, når der er tid og mulighed efter hver hvalp. 

Gaia har det også fint, og hun er nu godt 14 dage henne i sin drægtighed. Endnu ses ingen vægtstigning, men hårene foran bagbenene på maven har vendt sig, så der er nu nok helt sikkert gevinst hos Gaia også. Hun er mere kælen og indadvendt og det plejer at være et godt tegn på drægtighed. 

01.12. kl. 10.30:

Glædelig 1. søndag i advent til alle. Nu er Ponas temperatur begyndt at falde, og nu er den nede på 37,2 grader. Så nu tror vi på, at vi ser den første hvalp indenfor de næste 24 timer. Og vi er SÅ klar - de kan bare komme an!

02.12

kl. 22.50: Pona har igen været på luftetur i haven, og nu føles hun faktisk tom. Måske en mere i fødselsvejen, men tror det egentlig ikke. Men fint kuld, og vi er glade!

kl. 22.10: 7. hvalp, sort tæve, 500 gram

kl. 21.05: 6. hvalp, gul han, 450 gram. Kom med bagbenene først, og fik hinderne sparket af på vejen ud. Sej lille fyr!

kl. 21.00 Pona pusler og nusser og fodrer sine 6 små hvalpe. Hun er så glad for dem. Men vi har lige været ude en tur, og vi mener at kunne mærke min 4 hvalpe mere. Og det må så gerne være tæver. Men hvad, bare de er sunde og stærke er det fint. 

kl. 19.20: 5. hvalp, gul han, 485 gram. Også en frisk fyr.

kl. 18.25: 4. hvalp, gul tæve, 480 gram. Sutter allerede ved mor.

kl. 18.05: 3. hvalp, sort tæve, 400 gram, kravlede selv ud af hinderne...

kl. 17.50: Og så kom 2. hvalp, gul han 500 gram. Fin og fast og lækker.

kl. 17.32: Så er der hul igennem. Stor, sur gul han på 555 gram. Det er vidst den største hvalp, vi har fået her i huset. HURRA for ham.

 kl. 14.30: Der kom spredte veer, men så holdt de op igen, og nu sover Pona stille og roligt. Hmpft. Vi er altså ellers SÅ klar her i huset. Men I hører, når der sker noget. 

 kl. 9.00: Så ser vi de første spredte veer hos Pona. Ingen presseveer endnu, men hun har lagt sig op af Arne, som sidder i fødekassen. Så der sker noget nu, og vi opdaterer igen, når 1. hvalp er født. 

03.12. kl. 10.00: 

7 fine store stærke hvalpe ligger nu i kassen og spiser og hygger med deres mor. Det var en lang nat, fordi den mindste gule han ikke fik rigtigt gang i vejrtrækningen. Han blev ved med at rasle og senere gispe efter vejret. Da dyrlægen kom her til morgen, blev vi enige om at han ikke kunne hjælpes mere, end vi havde gjort allerede. Så selvom vi havde forventet et rigtigt stort kuld, er vi glade og lykkelige for vores 7 små bamser - og det er Pona godt nok også. Vi kontakter alle her i løbet af dagen, som er skrevet op til hvalp. 1. billede af de små skønheder kommer på lige om lidt. Tak for støtte til hele supportgruppen. Både Pona og vi var glade for alle de små opmuntrende tilråb undervejs. Tak skal I have. 

Her er de så, Pona og hendes 7 nye hvalpe!

05.12:

Alle 7 små guldklumper tager nu fint på i vægt. Den mindste hvalp, den ene sorte tæve, har vi givet et par sutteflasker, for at hun ikke skal komme for langt bagud i forhold til sine store brødre. Men hun er en sej lille tøs, så hun kan faktisk allerede nu godt holde fast med 'sugekoppen', selvom de større og tungere hoveder forsøger at skubbe hende væk. Nye billeder følger senere. Og i aften navngives alle 7 hvalpe med deres stambogsnavne her på siden. Så kig ind igen senere i aften.

Tak til alle de tidligere hvalpekøbere, der har sendt hilsener til gæstebogen de sidste dage. Det betyder meget for os, og vi tænker også, at det må være betryggende for nye medlemmer af Labrander-klanen at læse. Det er altid svært at forklare nye hvalpekøbere om udvælgelsen af hvalpe, fordi der stadig er mange opdrættere, hvor man kan vælge selv og tage den, der først bed i børnenes snørebånd eller andet charmerende. Vi prøver at fortælle, at den ene dag er det den ene hvalp, den næste dag den anden, og at vi først med sikkerhed kan fortælle, hvad hver enkelt hvalp har af medfødte egenskaber i 7. ugers alderen, og at vi oplever langt bedre kombinationer mellem familierne og hvalpene, efter vi er begyndt at teste hvalpene. Men folk bliver bange for, om der nu også er en hvalp til dem efter testen, og det kan vi godt forstå. Men det går altid op, og alle får den bedst egnede i ønsket køn med hjem. Farverne kan det være sværere med, men endnu har ingen kørt herfra med en hvalp, de ikke selv var fuldt ud tilfreds med, og de fleste ender med, når de besøger os kort før testen at sige, at de er helt ligeglade med hvilken hvalp fra kuldet, det bliver. Og selvom vi har fordelt mere end 100 hvalpe efter testen, har vi aldrig fået tilbagemelding på, at vi havde fejlbedømt hvalpen. Nogle kuld har måske været lidt friskere, end folk havde forestillet sig, men labradoren er en arbejdsglad hund, og den kan nemt finde på egen beskæftigelse, hvis den ikke tilbydes noget. Og man glemmer ofte fra sidste gang, man fik hvalp i huset, hvor stort et arbejde, det egentlig er med en hvalp. Så hvis nogle af vores 'gamle' hvalpekøbere vil skrive lidt i gæstebogen om deres oplevelse af testen og udvælgelsen af hvalp, så vil vi være taknemmelige for det. Det er bare mere troværdigt, når det kommer fra Jer. Tak igen for alle hilsenerne.  

Tog lige chancen, da mor Pona spiste morgenmad, og hvalpene havde sorteret sig så fint i skiftevis gul og sort.... Er de ikke bare søde?

Det er bare hårdt at være gul! For i modsætning til de sorte, der er født med al deres pigment, så skal de gule i gang med at danne sort pigment. Som det måske kan anes, er ham her godt i gang omkring munden (ligner en, der har spist en masse lakrids) og ørerne. Men kan berolige alle med, at resten nok skal komme. I løbet af en uges tid vil de have fine sorte næser, mørk hud under den gule pels og sorte trædepuder. Så kommer de til at se meget mere vakse ud, synes vi selv!

05.12: 

Vi præsenterer med stolthed de små R-bamser: Den sorte tæver hedder Røskva. Den gule tæve hedder Ronja. De 4 gule drenge hedder: Rimfaxe (den lyseste), Ramses (den største og fedeste), Ragnar (efter Ragnar Lodbrog) og Remus (efter en af drengene i Rom, der blev opfostret af en ulv). Og husk, at I må kalde dem lige hvad I vil. De kommer alligevel ikke, når vi kalder, så alle kaldenavne bestemmer de kommende familier selvfølgelig selv. 

Når man er så lille er det rart at kunne finde sikkerhed mellem mors ben!

07.12: 

Moder natur kan virkelig være en bitch nogle gange. Vi har her til morgen mistet den lille sorte tæve. Vi var til dyrlæge med hende i går, fordi hun virkede slap og uinteresseret i at spise. Hun kom på antibiotika på mistanke om infektion (selvom hun ikke havde feber eller andre tegn på det), og vi gav hende sondemad hver 2. time. Men her til morgen havde hun hævede led og var endnu mere slap. Og kort før kl. 8.00 døde hun. Det er første gang vi prøver at miste en hvalp efter 5 dage, og vi er selvfølgelig meget triste over det. Men nu skal vi se fremad. De 6 hvalpe er store, har næsten fordoblet fødselsvægten allerede, og de bliver dejligt sure, når vi tager dem væk fra deres mor. Højlydte protester er et super godt tegn i den alder. Pona er også mere rolig nu, for også hendes fokus har været på den lille, svagelige i kuldet. Vi lægger nye billeder på senere på dagen, og den familie, der nu desværre ikke får hvalp i denne omgang, er informeret. Vi har besluttet, at den gule tæve nu hedder Ronja. Det er så godt et navn, at det bare skal være i kuldet, synes vi. 

Her er så sekslingerne. Store, fede og alle har pæreform, som de skal have i den her alder. Mellem 800 og 850 gram vejer de nu, og som I kan se, arbejdes der ihærdigt på at nå det første kilo!

09.12: Hvalpene er klar til at få besøg af deres kommende familier, siger deres mor. Så ring og aftal en tid, hvis I har tid og lyst.  

Så er 6-lingerne over 1 kilo pr. stk. HUA! Pona giver vist ren fløde... Nu arbejder vi på at få åbnet øjnene en af de næste dage, og så skal vi derefter åbne ørerne. Ca. 21. dagen begynder hvalpene at kunne høre, både sig selv og os. Og det giver altid en masse larm i hvalpegården, når de øver deres 'farlige' gø eller knurrer ad hinanden. En sjov tid venter forude.
Hej, hej, siger Røskva, som jo ikke skulle danne sort farvestof, og derfor nok har brugt krudtet på at vokse. I dag vejer hun 1,030 kl. og er en stor fin pige, synes vi.  Nu er alle de gule fint sorte på trædepuder, næser, læber osv. 

12.12: 

I dag kigges der rigtigt meget på hvalpene. De ligner nemlig nogle, der snart har tænkt sig at åbne øjnene og kigge igen, så det er svært at få lavet noget som helst andet end at pusle med dem og deres mor. Pona nyder, når vi hjælper med at lægge dem til, snakker om dem og flytter lidt rundt på dem. Tydelig stolt mor! Har taget et par billeder, som jeg får Arne til at lægge på i aften. Dog uden åbne øjne, kan I nok læse....

Når maven er fuld, er det bare skønt med en lille lur. Her med brormand som hovedpude. Ingen åbne øjne til aften, så de venter nok på hvalpefamilierne, der kommer i weekenden. 

15.12:

 På sådan en grå halvfugtig søndag, hvad skal en lille hundehvalp så finde på?

 

Man kan jo tage sig en lur!
Hvis man ellers kan finde en ordentlig sovestilling!

17.12:

Så er R-bamserne (kærligt kaldet Michelinbamserne af en af de kommende hvalpekøbere, som vistnok synes, de ser ud til at være godt i stand) flyttet til køkkenet i den store hvalpegård. Alle har nu fået øjne, og de har nu brug for mere plads at futte rundt på. Og Pona ville gerne være midt i flokken igen. 
Selvom vores flok er meget interesseret i hvalpene, så kigger alle bevidst væk fra mor og hvalpe. Det ville nemlig være ekstremt uhøfligt at stirre lige på Pona, og det ville nok også give en løftet overlæbe fra enten mor Pona eller mormor Nanna. Loke gik forbi med siden til og hen og lagde sig i en lænestol. Ingen grund til ophidselse, syntes han at udstråle. Men tæverne er for nysgerrige til at holde sig helt væk, og de skal også nok få sneget sig til noget snudekys og kontakt udefra og ind på hvalpene om et par dage. 
Mormor Nanna passer på barn og børnebørn!

18.12:

Så blev det tid til første måltid opblødt hvalpemad med et strejf af A38 i køkkentemperatur. Og der blev gået til fadet!
Ramses og Røskva kunne næsten ikke få nok, men alle tog nu en god portion indenbords. 
Godt sort slanker - Røskva er stadig største hvalp vægtmæssigt.
Kan I se de små fine øjne her? Vi vil ikke så gerne bruge blitzen de første par dage efter øjenåbningen, men her kan I se, hvor de er begyndt at kigge. Mor Pona så lidt træt ud, da hun opdagede hvor meget, vi havde svinet hvalpene til, så hun måtte straks have dem i hvalpegården for at pudse og polere lidt på dem. Bagefter sov alle trygt i 3 timer - puha det er hårdt at opleve nye sider af verden!

22.12

Hvalpene har nu smagt på deres allerførste barn - dog kun suttet på ham (de har nemlig ingen tænder endnu) - og det kunne de godt lide. Tak til Noah fordi han var meget stille og rolig omkring de små.
23.12:

Så har hvalpene været ude i den store vide verden for første gang! Mor Pona var klar med trøstetår -
Og med maven fuld af varm modermælk, tør man godt bevæge sig helt udenfor tæppet for at tisse -
Og udforske en lille bitte smule af den ellers meget kolde og vilde natur -
Men mor er den bedste i verden, og hun lagde sig ret hurtigt og dannede læ for vinden, så de små bamser kunne putte sig ind til hende igen. 
24.12:

Med denne gave, som faktisk var netop det, vi allerhelst vil have til jul, ønsker vi fra Kennel Labrander alle en rigtig glædelig jul. 

25.12

Meget vel-kyssede hvalpe efter Gro på besøg.

26.12:

Christians G-kuld og Røskva.
Og igen igen.

Og Gro med René s M-kuld, Marco og Messi.

27.12:

Putte-nutte.

02.01.2014

Så er der kommet mere fart på R-banden. Verden udforskes flere gange dagligt -
og territoriet udvides dag for dag. I morges var der for 1. nat rene aviser i hvalpegården, og Arne havde kun været ude en enkelt gang med dem alle 6. 
Hej, hej Amalie fotograf!
Røskva Remus.
Åh nej, der blev Røskva taget på fersk gerning. Ikke med fingrene i kagedåsen, men med øret i munden. UPS!

08.01:

Det kan vel kaldes ' de for hånden værende søms princip'? Mor Pona var udenfor, men mormor Nanna lagde sig villigt ned på sækkepuden og ammede de små terrorister. De suttede lidt, men faldt så i søvn, og Nanna lagde hovedet hen over dem og sov også. Nanna-hunden er da bare fantastisk!!

09.01: 

Så er det blevet tid til de første portrætter af R-kuldet. Kennel Labrander præsenterer med stolthed: 

Labrander Røskva
Labrander Ronja
Labrander Ramses
Labrander Ragnar
Labrander Rimfaxe
Labrander Remus

14.01

Til større anlægsarbejder er det altid rart at være flere til at dele opgaverne.
Er der kunder i butikken? Jamen god dag frue. Hvad skal det være?
Siger du, jeg har noget mellem tænderne? Hvad skal vi nu lave??? Hvar?? Hvar?? Jeg er PÅ!
Gad vide hvorfor, de sat hegn om haven, når vi alligevel render udenfor hele tiden?
Bvadr! Ramses har vist tisset i vandskålen. Igen! Hvorfor tror de altid, det er mig, det kunne ligeså godt være Røskva.
Er det mon et musikinstrument af en slags? Eller en vandpibe med sjov tobak? 

18.01:

Så har vi igen forsøgt at tage portrætter af R-kuldet

Labrander Røskva
Labrander Ronja
Labrander Ramses
Labrander Ragnar
Labrander Rimfaxe
Labrander Remus

21.01:

Rimfaxe med "pattegummi"
Juletræet er stadig et stort hit, og julen varer jo lige til påske, ikke?
Hvem kommer først til bolden
Hvor blev den mon af? (Remus er bare så hurtig!)
Lidt godbidder på fliserne er god beskæftigelse.
Øv! Hvalpetænder er beregnet til bløde fingre og ikke tørre godbidder! Men ned kom de da.
Ramses, den flotte fyr. At være eller ikke være....Ragnar!
Rimfaxe har travlt med at tæve Ramses
"Så, nu blev han vist sur"
Så er det med at komme væk

24.01:

Fuld fart og ørerne tilbage!
2 brødre leger i røret Men hvis der er mennesker, er det mere spændende.
Der kan sagtens være flere om 1 pind.

De har efterhånden suget al sulet af deres mor. Hvis hun kommer ud til dem lige efter hun har spist, gylper hun også sin egen mad op til dem.

Vi kan ikke forstå, hvis hun synes, vi giver dem for lidt mad!

Hvalpe på 7 uger kan sagtens lære at komme når der kaldes.
Ragnar - Gad nok vist om han tror han er en pointer!

27.01:

Remus tager sig en lur sammen med tant Dina
GBCH
Secret Moment At Alkhamhurst
GBCH
Carpenny Made A Million 
GBCH LUCH NLCH
Carpenny Made The Trip 
Lembas To The Moon And Back

GBCH

Carpeny Rustina

GBCH
Mambrinos Spellbound At Carpenny 
GBCH INTCH NORDCH FICH SECH NOCH
Carpenny Walpole 

SCH NCH

Mambrinos Lemony

Carpenny Spinning Wheel  Rockledge Wordsmith Of Carpenny  GBCH INTCH NORDCH FICH SECH NOCH
Carpenny Walpole 
Rockledge Bramble 
GBCH(U)
Carpenny Whitst 
Hawksmoors Webster 
GBCH(U)
Carpenny Rustina 
Labrander Epona

INTCH NORDCH DKCH SCH NCH DCHVDH PLCH SVCH NOJV02 SV03 DKKV04 KBHV06 DKKV06 KBHV07 DKKV07

Lab Treasure's Dario

GBCH NCH SCH FINCH INTCH NORDCH

Carpenny Walpole

Hawksmoors Webster

SH.CH.

Covetvood Elouise of Carpenny

INTCH DKCH SCH KBHV00 NORDV00 KBHV03 DCHVDH

O'Sofinas Quite as nice

SCH SVCH

Trendmaker's the Moose is loose

INTCH FINCH ESTCH FINV-95 ESTV-96 

Loresho's Jello

Gilhøj's Nuttede Nanna Coco Loco's Vip

FINV-03

Mailiksen Gentleman

Bubbling Maya
Gilhøj's Tændte Tyra Cody

DKCH BRUGSP

Gilhøj's Moster Molly